FC Voluntari ”face tot posibilul” ca să devină echipa cu cea mai mică medie de spectatori. A repetat mișcarea prin care doar alungă oamenii de pe stadioane, cu prețuri aberante pentru partida cu Dinamo

Andrei PASCU 27 Aug. 2024, 14:13 Cupa României
FC Voluntari ”face tot posibilul” ca să devină echipa cu cea mai mică medie de spectatori. A repetat mișcarea prin care doar alungă oamenii de pe stadioane, cu prețuri aberante pentru partida cu Dinamo

FC Voluntari, echipa cu una dintre cele mai mici medii de spectatori din prima ligă sezonul trecut, în care a retrogradat în Liga 2, a ajuns să practice din nou obiceiuri prin pare dă impresia că vrea să reducă și mai mult numărul fanilor aflați în tribunele arenei din localitate.

Clubul din județul Ilfov a decis că ar fi bine ca pentru partida din play-off-ul Cupei României, de miercuri, 28 august, contra lui Dinamo, să crească la un nivel exagerat prețul biletelor de acces.

FC Voluntari a pus, inițial, 80 de lei cel mai ieftin bilet pentru partida cu Dinamo

Poate că FC Voluntari se teme de faptul că stadionul propriu ar putea fi umplut de suporteri de la Dinamo, această decizie fiind luată de mai multe ori în stagiunile trecute, când evolua în prima divizie și întâlnea formații cu fani mulți în fotbalul românesc, în special când se confrunta cu echipele din București, FCSB, Dinamo sau Rapid.

FC Voluntari a avut două meciuri pe teren propriu până acum, în acest sezon, ambele în Liga 2, cu Concordia Chiajna și cu Corvinul Hunedoara. Cum echipa din Chiajna este și ea una cu o susținere foarte redusă din tribune la meciurile de pe teren propriu, poate de multe ori cu câteva zeci de spectatori la întâlnirile de acasă, FC Voluntari a hotărât să lase intrarea liberă.

Pentru partida cu Corvinul Hunedoara situația s-a schimbat, iar cei de la Voluntari au hotărât că pot face bani de pe urma întâlnirii și au pus prețuri cuprinse între 30 de lei (la tribuna 1 și sectorul oaspeților) și 50 de lei (tribuna 2).

Dinamo a intervenit, FC Voluntari s-a conformat!

Pentru duelul cu Dinamo, din play-off-ul Cupei României, prețurile au crescut și mai mult, iar ”câinii”, pentru un tichet în sectorul dedicat lor, vor trebui, acum, să plătească doar 30 de lei. Altfel, dacă dinamoviștii, care cu siguranță vor veni în număr mare la Voluntari, vor dori să cumpere bilete în altă zonă a stadionului, pentru că nu vor mai găsi tichete în sectorul oaspeților, trebuie să scoată din buzunare sume mai mari.

Un bilet în peluza gazdelor costă 80 de lei, iar la tribuna 1 un tichet costă și 120 de lei. Pentru tribuna 2 se achită 150 de lei, iar pentru lojă 500 de lei.

În primă fază, FC Voluntari a dorit să îi ”lase lefteri” pe fanii dinamoviști, pentru că, se pare, a cerut 80 de lei și pentru sectorul dedicat oaspeților, doar că oficialii clubului Dinamo au reacționat cu un comunicat ferm și au făcut trimitere la regulamentul FRF.

𝐅𝐂 𝐕𝐨𝐥𝐮𝐧𝐭𝐚𝐫𝐢 𝐭𝐫𝐞𝐛𝐮𝐢𝐞 𝐬𝐚̆ 𝐫𝐞𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐞 𝐫𝐞𝐠𝐮𝐥𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐅𝐑𝐅, 𝐝𝐫𝐞𝐩𝐭𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐬𝐮𝐩𝐨𝐫𝐭𝐞𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐢𝐧𝐚𝐦𝐨𝐯𝐢𝐬̦𝐭𝐢 𝐬̦𝐢 𝐫𝐞𝐠𝐮𝐥𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐟𝐚𝐢𝐫-𝐩𝐥𝐚𝐲!

Dinamo 1948 semnalează încălcarea flagrantă a prevederilor art. 56, alin. 4, lit. I, teza a 2-a din ROAF FRF de către clubul FC Voluntari, care a stabilit pentru suporterii dinamoviști un preț cu 50 de lei mai mare decât cel regulamentar.

Concret, pentru meciul din play-off-ul Cupei României, care se va desfășura miercuri, 28.08.2024, FC Voluntari a pus în vânzare pentru suporterii oaspeți bilete pornind de la tariful de 80 de lei, în condițiile în care limita maximă din prevederile regulamentare citate este de 30 de lei!

Ne confruntǎm, în mod evident, cu un demers abuziv, care trebuie imediat îndreptat. Prin stabilirea discreționară a unor tarife excesive se încalcă dreptul legitim al fanilor de a asista la meci, situație care creează prejudicii fenomenului fotbalistic în ansamblu.

Descurajarea prezenței suporterilor în tribună reprezintă o practică inacceptabilă, care contravine atât regulamentelor Federației, cât și sensului firesc al oricărei competiții sportive.

Solicităm clubului FC Voluntari să elimine tariful abuziv și să returneze diferenta de 50 de lei suporterilor care au plătit deja un preț excesiv și neregulamentar! Menționǎm cǎ Dinamo 1948 a sesizat și forurile competente sǎ remedieze aceastǎ situație.

Reamintim colegilor de la FC Voluntari, cât și tuturor celorlalte cluburi care ar putea fi tentate de practici similare, că, dincolo de rivalitățile sportive, suntem parteneri de competiție!

Nu trebuie “să otrăvim fântânile” doar pentru a împiedica suporterii echipei adverse să-și încurajeze favoriții”, a comunicat Dinamo după ce FC Voluntari a pus un preț de 80 de lei pe tichet în zona dedicată oaspeților!

Așa, FC Voluntari doar alungă oamenii de pe stadioane

Putem spune că FC Voluntari dă impresia că vrea să alunge suporterii de pe stadioane astfel, prin prețuri de bilete aberante, dar, după cum aminteam, nu este prima dată când conducerea apelează la astfel de tehnici, care acum sunt numite de clubul Dinamo ca ”demers abuziv”. Poate că și din acest motiv FC Voluntari este printre cele mai puțin susținute echipe din fotbalul românesc, din primele două divizii.

Deși a câștigat două trofee și a activat ani buni în prima ligă, FC Voluntari nu a atras mari simpatii nici din partea suporterilor neutri. Oricum, prin astfel de tehnici nici nu îi va atrage prea curând, fiind considerată o echipă oarecare.

De exemplu, FC Bihor Oradea, un club care sezonul trecut a activat în Liga 3, a dus o campanie de marketing prin care a știut să își atragă oamenii din zonă lângă ea, ajungând să vândă mii de abonamente și să fie un club apreciat de tot fotbalul românesc. E posibil ca FC Bihor Oradea, care a vândut mai exact peste 5.000 de abonamente sezonul trecut, să fi depășit toate abonamentele vândute de FC Voluntari în toată istoria ei.

Foto: FC Voluntari

Andrei PASCU 27 Aug. 2024, 14:13 Cupa României
Pe aceeași temă