FC Voluntari pierde primul meci în acest sezon și iese din Cupa României. Dinamo, un adversar superior pentru Claudiu Niculescu: ”O echipă în formă sportivă bună”

Andrei PASCU 29 Aug. 2024, 17:19 Cupa României

FC Voluntari nu a reușit surpriza în play-off-ul Cupei României și a fost eliminată de Dinamo, la limită, scor 0-1, din competiție. De acum, ilfovenii se vor concentra doar pe Liga 2, deși își doreau să acceadă în grupele Cupei.

Cu puțin noroc, FC Voluntari putea să trimită meciul în prelungiri, dar o reușită din minutul 25, semnată de Cătălin Cârjan, a fost singura de pe tabelă. Astfel, Claudiu Niculescu are de făcut doar strategia pentru campionat, dorind să readucă FC Voluntari în SuperLiga României la finalul întrecerii actuale.

FC Voluntari, eliminată din Cupa României de Dinamo

FC Voluntari a trecut de CS Blejoi în turul 3 de Cupa României, la limită, la numai un gol, scor 3-2. Tragerea la sorți i-a adus un adversar din prima ligă, pe Dinamo, o formație care a început bine întrecerea din prima divizie, și nu a putut face surpriza.

Claudiu Niculescu spera la mai mult, dar a recunoscut faptul că modul în care a debutat Dinamo în acest sezon l-a pus în gardă. ”Câinii” au în acest moment șapte rezultate pozitive la rând în toate competițiile, toate venite după un start cu eșec în acest sezon, 2-3 cu CFR Cluj în prima etapă din SuperLiga.

  • FC Voluntari, contra Dinamo: Al. Maxim – R. Crișan, Armaș (cpt.), Andreș – Gîț (Nemec 79′), D. Toma, Panos, Al. Șuteu – Schieb (Ct. Alexe 58′), Fantis (D. Andrei 46′), Carnat
    Rezerve neutilizate: Ius. Chirilă – Fl. Mitrea, Alb. Călin, Cocian, D. Bujor, Voican

Claudiu Niculescu, după FC Voluntari – Dinamo: ”Erorile mari se văd pe tabelă”

Antrenorul clubului din Liga 2 a remarcat eroarea de la golul lui Dinamo, când Cârjan s-a debarasat destul de ușor de un fundaș și a marcat cu un șut din careu, fără să fie presat de un alt adversar. Niculescu a recunoscut că la un asemenea nivel orice greșeală poate fi decisivă.

Aveam speranțe, am spus că vom face tot ce depinde de noi să mergem în grupe, dar nu am reușit acest lucru. Felicit Dinamo, e o echipă în formă sportivă bună, dar am făcut față bine, am pus și noi câteva probleme. Din păcate, erorile mari la acest nivel se văd pe tabelă.

Felicit băieții mei, nu au făcut un meci rău, am avut și noi ocazii. Am presat, am încercat să egalăm, dar nu am reușit. (…) Acum, trebuie să recuperez băieții fizic, pentru că următorul meci va fi cu Metaloglobus, destul de repede. Suntem obosiți, dar trebuie să jucăm bine în Liga 2.

Am vorbit cu Kopic la final, l-am felicitat, i-am urat succes pe mai departe. Cu Florentin Petre am vorbit de ale noastre, am fost colegi, am luat trofee împreună. Revederea a fost plăcută înainte de meci, după meci nu a mai fost plăcută. Glumesc, glumesc! (…)”, a spus Claudiu Niculescu la conferința de presă de la finalul întâlnirii din play-off-ul Cupei României.

FC Voluntari s-a aflat la primul eșec al sezonului

Eșecul cu Dinamo a fost primul pentru FC Voluntari în acest sezon, care până acum, pe lângă succesul cu CS Blejoi din Cupa României, a bifat două victorii și două remize în Liga 2.

În următorul duel din campionat, FC Voluntari va juca împotriva celor de la Metaloglobus. Niculescu speră să recupereze jucătorii cât mai repede și să mai adune trei puncte în ierarhia campionatului.

Nu va fi ușor la promovare, pentru că știu bine Liga 2. Multe meciuri sunt imprevizibile, și rezultatele sunt imprevizibile. Trebuie să rămânem conectați și ancorați în realitatea Ligii 2. Să nu fim fanteziști, pentru că e un fotbal diferit de cel de la Liga 1.

E un fotbal care se bazează pe uzură, pe agresivitate, pe forță, dar ușor-ușor ne adaptăm. Avem un meci foarte important și greu cu Metaloglobus. Întâlnesc un fost coleg (n.r. – pe Ianis Zicu), dar sper să luăm cele trei puncte”, a punctat Claudiu Niculescu în privința duelului cu Metaloglobus, din etapa a 5-a din Liga 2.

Foto: Gică Flușter / Sport Pictures

Andrei PASCU 29 Aug. 2024, 17:19 Cupa României
Pe aceeași temă