FC Bihor a părăsit Cupa României pierzând cel mai facil meci avut în faza grupelor, cu SCM Zalău. Florin Farcaș: ”Un egal era mai echitabil”

Marius ANGHEL 07 Dec. 2023, 13:08 Cupa României

FC Bihor Oradea și-a încheiat participarea în acest sezon al Cupei României cu o înfrângere în fața celui mai facil adversar pe care l-a avut în faza grupelor. Trupa antrenată de Florin Farcaș a cedat miercuri, 6 decembrie, la Zalău, contra echipei din Liga 3 SCM Zalău, scor 1-2, și ambele au părăsit competiția.

Ajunsă în premieră în grupe, FC Bihor a avut parte în primele două etape de jocuri contra unor adversari puternici în fotbalul românesc. Atât cu FCSB, cât și cu Dinamo a găzduit meciuri în nocturnă, pe stadionul ”Iuliu Bodola”, cedând cu prima la scorul de 0-2 și cu a doua remizând la scorul de 1-1.

FC Bihor, învinsă de SCM Zalău la ultimul lor meci din faza grupelor Cupei României

Neînvinsă în campionatul Ligii 3, unde este singura echipă din cele 99 de participante în competiție care nu a pierdut în primele 15 etape, FC Bihor a pierdut la ultima prezență oficială în 2023, în Cupa României, tocmai în fața unui adversar din Liga 3, cel mai slab pe care îl avea de întâlnit în Grupa C.

De această dată, fiindcă în sezonul trecut a ocupat o poziție superioară față de adversara de acum, FC Bihor a fost oaspete în al treilea meci din faza grupelor Cupei. S-a deplasat la Zalău, unde a dominat primele 20 de minute, fără să fie însă periculoasă în fața porții, iar apoi a avut o cădere, în care a primit gol. În minutul 28, Cosmin Meșter l-a învins pe Pînzariu cu un șut puternic din colțul dreapta al careului trimis la prima bară, aproape de vinclu.

Tot Zalăul a înscris prima și în partea secundă a întâlnirii. În minutul 79, după un corner bătut din stânga în fața porții, Stefan Nikolic a oprit mingea în 3-4 metri cu stângul și a finalizat cu stângul.

Golul de onoare al orădenilor, mai mult un autogol, a venit către final, în minutul 89, când Florin Chitaș a pătruns în careu pe stânga, a trecut în două rânduri de Sălăjan şi a șutat din 7-8 metri la poartă, la colțul scurt, iar goalkeeperul David Poptean a respins mingea direct în poarta sa.

În prelungiri, FC Bihor a presat, dar nu a mai reuşit golul egalizator, deşi în minutul 90+1 Sergiu Jurj s-a aflat într-o poziţie bună. A preluat la 12 metri și a șutat la poartă, goalkeeperul Poptean a fost ieșit din cadrul porții, însă Fărcășan a oprit pe linia porţii și a degajat, evitând egalarea.

  • În primele două etape, SCM Zalău a pierdut acasă atât cu SC Oțelul (1-4), cât și cu FCU Craiova FC (0-1).

FC Bihor și SCM Zalău au fost eliminate din Cupa României

Celelalte două meciuri din grupa în care sunt SCM Zalău și FC Bihor, Grupa C, au loc astăzi, joi, de la ora 20:45: FCU Craiova FC – FCSB, respectiv Dinamo – SC Oţelul Galaţi.

Cum FC Bihor a rămas cu un punct, aceasta va termina grupa pe ultimul loc, 6, iar SCM Zalău, cu 3 puncte, poate încheia pe locul 4, în cazul în care Dinamo nu obține măcar un punct astăzi.

Oricum ar fi, FC Bihor și SCM Zalău au fost eliminate din această ediție a Cupei României.

În acest moment, pe primele trei locuri sunt SC Oțelul, FCSB și FCU Craiova FC, toate cu câte 4 puncte. Dinamo are 2 puncte.

Florin Farcaș, după eșecul cu SCM Zalău: ”Cred că rezultatul este nemeritat”

Pentru FC Bihor, lider în Seria 8 a Ligii 3, cu 37 de puncte, acest eșec a fost abia al doilea în acest sezon, după ce mai pierduse o singură dată, tot în Cupă, cu FCSB, scor 0-2.

SCM Zalău, lider în lider în Seria 10 a Ligii 3, cu 36 de puncte acumulate în 15 etape, are și ea tot două eșecuri în acest sezon. A pierdut o dată în campionat, 0-1 la Olimpia MCMXXI Satu Mare, și o dată în Cupa României, 0-1 acasă cu prim-divizionara FCU Craiova FC.

”Am pierdut un joc pe care cred eu că l-am controlat, pentru că am avut o posesie mult mai bună decât adversarul. Am intrat destul de bine în joc, în primele 25 de minute, când ne-am creat oportunităţi, prin dezvoltarea jocului în zonele laterale, dar n-am găsit culoarele suficiente de finalizare. Am avut o ocazie mare la 0-0, după care o poziţie nefirească a defensivei pe o minge jucată lung, pe spaţiu liber, ne-au prins descoperiţi pe o zonă uşor laterală şi un şut de la 14-15 metri au deschis scorul. După gol am încercat să intrăm în joc, să ne creăm momente bune, pentru a egala. Şi în repriza a doua, acelaşi istoric, cu control al jocului de partea noastră, posesie bună, am intrat mult peste adversar, dar dintr-o fază fixă, pe marcaj ne-au surprins şi am luat golul doi. Din nou am intrat în joc, am venit peste adversar, ne-am creat ocazii, am marcat şi noi şi în final scorul a fost 2-1 pentru ei, dar pe un teren foarte greu, ceea ce pe noi ne dezavantajează, ca echipă tehnică, echipă căreia îi place să construiască de jos, să aibă posesia, dar cred că rezultatul este nemeritat. Dacă luăm jocul în ansamblu, ca posesie şi atitudine, cred că un egal era mai echitabil”, a declarat, la finalul partidei, antrenorul principal al echipei FC Bihor, Florin Farcaş.

FC Bihor, în eșecul cu SCM Zalău: Pînzariu – C. Jurj, Ric. Farcaș (cpt.), Ioviță, Al. Stoian – Calugher (Bactăr 75′), Bg. Vasile (Hosu 63′) – Gunie (Sorian 63′), Moga (Chindlea 75′), Ban (Chitaș 55′) – Sg. Jurj. Rezerve neutilizate: Bob – Paublusztig, Cherman, Al. Popa.

FC Bihor este calificată matematic în play-off-ul Seriei a 8-a a Ligii 3

FC Bihor va continua doar cu meciuri în Liga 3, campionatul urmând să se reia în luna martie a anului 2024. În cele trei etape rămase din sezonul regular, echipa din Oradea va avea jocuri cu ACB Ineu (acasă), Gloria Lunca Teuz Cermei (deplasare) și Progresul Pecica (acasă).

Cu 11 puncte în fața clasatei pe locul 5, Phoenix Buziaș (37 față de 26), FC Bihor Oradea este matematic calificată în play-off-ul competiției, unde va ținti menținerea pe primele două locuri, pentru a merge din nou în barajul de promovare în Liga 2.

Foto: FC Bihor Oradea

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fc-bihor-oradea-singura-echipa-din-liga-3-care-termina-anul-fara-esec-19295620

https://liga2.prosport.ro/liga-3/andrei-cristea-antrenor-la-sc-popesti-leordeni-19295595

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/patru-meciuri-se-disputa-miercuri-in-ultima-etapa-din-faza-grupelor-cupei-romaniei-19295539

https://liga2.prosport.ro/liga-3/un-roman-a-marcat-golul-anului-in-cehia-19295440

Marius ANGHEL 07 Dec. 2023, 13:08 Cupa României
Pe aceeași temă