Orădenii, entuziasmați după remiza cu Dinamo în Cupa României. Florin Farcaș: ”Am practicat un joc plăcut, de calitate și cred că am fost egali lui Dinamo în seara aceasta.” Marcatorul Bihorului: ”Vin din Craiova și visul oricărui craiovean este să-i dea gol lui Dinamo”

Marius ANGHEL 04 Nov. 2023, 00:14 Cupa României

Dacă din meciul cu FCSB nu s-a ales cu niciun punct, ci doar cu experiența unui meci contra unui adversar de top din fotbalul românesc și cu un prim joc disputat acasă în noctură, FC Bihor a prins curaj la a doua partidă din faza grupelor Cupei României și, de această dată, a reușit un rezultat surpriză. A întâlnit un alt nume mare din fotbalul românesc, pe Dinamo, tot pe un stadion ”Iuliu Bodola” luminat de o instalație mobilă, contra căruia a obținut un punct, după ce a reușit egalarea pe final.

1-1 s-a încheiat partida desfășurată vineri seară, într-o zi atipică pentru Cupa României, vineri, mai degrabă o zi în care FC Bihor avea meci programat în Liga 3.

Bihorul, punct istoric cu Dinamo, în nocturnă, la Oradea, în Cupa României

După o primă repriză foarte bună a jucătorilor lui Florin Farcaș, în care ar fi trebuit să primească un penalty (foto, Patriche faultându-l pe Chitaș), dar au avut și alte situații de a înscrie la poarta lui Golubovic, partea secundă a început prost, cu un gol încasat în minutul 48, de la fundașul Ricardo Grigore. Bihorenii n-au mai reușit să ajungă prea des aproape de poarta dinamovistă, prim-divizionara i-a blocat bine, însă, pe final, a reușit să înscrie cu mult noroc și să obțină o remiză care îi aduce un prim punct în Grupa C a Cupei României, chiar dacă șansele de calificare în sferturi sunt extrem de mici.

Același Grigore a respins greșit din fața careului său, înspre poartă, nou-intratul Alexandru Popa a profitat de înălțimea sa și a reluat de sus mingea, din voleu, înaintea lui Patriche, și l-a învins pe Golubovic lângă bara din stânga. Golul egalizator a picat în minutul 83, iar până la final s-a rezistat fără gol din partea dinamoviștilor, astfel că meciul s-a încheiat cu scorul de 1-1.

Florin Farcaș, după remiza cu Dinamo: ”Ne mândrește și ne responsabilizează și mai mult pentru ceea ce am arătat și în seara”

După meciul disputat la Oradea, unde miercuri a jucat pe teren propriu și UTA partida cu U Craiova, pierdută de arădeni cu scorul de 0-1, antrenorul FC Bihor a vorbit despre mândrie, onoare, responsabilitate, bucurie, fericire.

”E o mândrie și o onoare pentru noi ceea ce am făcut în această competiție. Sigur că ne mândrește și ne responsabilizează și mai mult pentru ceea ce am arătat și în seara, și la jocul cu Steaua (n.r. – cu FCSB,pierdut cu scorul de 0-2), suntem bucuroși, pentru că ne-am ridicat la valoarea competiției, pot să spune eu. Echipa mea a practicat un joc plăcut, un joc de calitate, pot spune, și de asta nu pot să fiu decât fericit”, a spus, la microfonul DigiSport, Farcaș, care a comentat și faza din minutul 25, când Chitaș a fost faultat în careu de Patriche după ce a șutat puține pe lângă poartă, însă arbitra Alina Peșu nu a remarcat și a lăsat jocul să continue: ”Nu am văzut-o, dar, din informațiile pe care le am, a fost penalty clar. Nu pot să comentez, pentru că nu am văzut, dar, din ce am aflat, se spune că a fost penalty.”

Farcaș: ”Am fost destul de bine organizați și cred că am fost egali lui Dinamo în seara aceasta”

Antrenorul echipei FC Bihor a fost întrebat și cât de important a fost prilejul pe care l-a avut prin aceste două jocuri, cu FCSB și Dinamo, de a-și vedea elevii în fața unor adversari mult mai puternici, dar și despre ce obiectivul pe care îl au în acest sezon.

”Pentru noi a fost competiție în care am încercat să ne ridicăm la valoarea ei și să vedem dacă potențialul și calitatea jucătorilor poate să fie cea pe care ne-o dorim noi, pentru că avem un obiectiv, acela de a ne duce cât mai sus în campionat, să prindem play-off-ul, să ne pregătim pentru baraj și, de ce nu, să putem promova.

(n.r. – dacă s-ar fi putut mai mult cu Dinamo) Cu siguranță, pentru că am arătat destul de bine, ne-am creat momente bune de joc, poate dacă am fi înscris primii soarta jocului ar fi fost alta, dar, totuși, trebuie să ținem cont că am jucat cu Dinamo, cu jucători experimentați, de calitate, la nivel de Liga 1, iar noi suntem o echipă de Liga a 3-a. Sigură că am avut și noi limitele noastre din punct de vedere al încrederii, dar eu zic că, per ansamblul jocului, am fost destul de bine organizați și cred că am fost egali lui Dinamo în seara aceasta.

Ne place în nocturnă, dar trebuie să remarcăm, în primul și în primul rând, publicul, care a fost extraordinar. De mult nu am mai văzut ca la Oradea tot stadionul să strige FC Bihor. Ne bucură lucrul ăsta și le mulțumim, pentru că, fără ei, echipa nu ar fi avut această atitudine și acest devotament față de joc. Mă bucur că am putut să mulțumim acest public minunat și frumos. Asta a fost dorința noastră. Nu e ușor să fi angrenat în două competiții, cu un lot nu tocmai numeros, dar am făcut-o tocmai pentru public, pentru că uitați-vă câte sete de fotbal este în Oradea și câtă plecere e de a veni la stadion. Le mulțumim și țin să încercăm de acum încolo să le facem fericite sufletele, pentru că fotbalul la Oradea este iubit”, a mai spus Florin Farcaș.

FC Bihor, în egalul cu Dinamo: Pînzariu – C. Jurj, Bactăr, D. Stan, Ioviță (Andr. Militaru 81′) – Gunie, Călugher (Al. Popa 81′) – Ban (cpt.)(Cherman 69′), Sorian, Chitaș (Al. Stoian 69′) – Sg. Jurj (Moga 87′). Rezerve neutilizate: Bob – Paublusztig, Chindlea, Ric. Farcaș.

Alexandru Popa, gol împotriva lui Dinamo: ”A fost și un orgoliu oltenesc”

Despre meciul cu Dinamo a vorbit și marcatorul golului bihoreilor, Alexandru Popa. Dezinvolt, jucătorul a spus că echipa sa ar fi putut obține chiar cele trei puncte din această partidă.

”Mă simt foarte bine, foarte fericit. Am înscris, mi-am ajutat echipa să obțină un punct important în fața unei echipe de tradiție și a fost și un orgoliu oltenesc. Vin din Craiova și visul oricărui craiovean este să-i dea gol lui Dinamo. Eu zic că se putea chiar să obținem cele trei puncte, chiar cred asta, însă d-asta e frumos fotbalul, pentru că obținem rezultate dintr-acestea.

Nu ne-am pregătit mult mai special, pentru că pentru noi a fost o onoare să jucăm cu echipe mari. De asta ne-am pregătit și de asta ne antrenăm zi de zi, să dovedim că putem să jucăm cu echipe de top și să fim la nivelul lor. Atmosfera a fost foarte bună, toți băieții au fost dornici să joace. Publicul, din punctul meu de vedere, jos pălăria. O să mai jucăm cu Zalău, ultimul meci și eu cred că o să obținem cele trei puncte. Noi mergem la victoria, asta este atitudinea”, a spus Popa la microfonul DigiSport.

FC Bihor are șanse minuscule să se califice în sferturile Cupei României

În ultima etapă a fazei grupelor Cupei României, FC Bihor Oradea va juca în deplasare în fața unei alte echipe din Liga 3, SCM Zalău, lider în Seria a 10-a, care în primele sale două jocuri nu a obținut punct și, astfel, este deja eliminată din competiție, indiferent de rezultatul cu bihorenii.

FC Bihor are 1 punct acumulat și ocupă locul 5 în Grupa C, păstrând șanse mici să se califice mai departe chiar și cu un succes la Zalău, în jurul datei de 6 decembrie.

Deasupra lor sunt SC Oțelul Galați, FCSB, FCU Craiova FC, toate cu câte patru puncte, și Dinamo, cu două puncte.

Foto: Mălina Guler și Alex CovaciFC Bihor Oradea

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/oradea-gazda-ultimului-meci-din-etapa-2-a-grupelor-cupei-romaniei-19291478

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fc-bihor-oradea-lovitura-financiara-din-sponsorizari-19290082

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/fc-bihor-a-pierdut-cu-fcsb-in-fata-a-10-mii-de-spectatori-la-oradea-in-nocturna-19286744

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-faza-grupelor-progresul-pecica-petrolul-incepe-de-la-ora-1400-sase-meciuri-au-loc-astazi-in-a-doua-zi-cu-meciuri-din-prima-etapa-19286426

Marius ANGHEL 04 Nov. 2023, 00:14 Cupa României
Pe aceeași temă