Geniul lui Ivanovici a eliminat Brăila din Cupă!

Mihai Andries 12 Sep. 2013, 10:18 Faza națională

Farul a început tare, s-a băgat în terenul advers și a ratat prima ocazie prin Buzea, când echipele nici nu se așezaseră pe teren. În minutul 9, centralul Dragoș Istrate și-a dat prima dată în petec și a stârnit isteria în tribune, după ce a acordat, inițial, gazdelor un penalti după un henț al lui Frunză, dar apoi a mutat penalitatea în afara careului.

Brăila s-a apărat bine și a contraatacat tăios în prima repriză și a avut nu mai puțin de 4 mari ocazii de a înscrie. Mai întâi Ndigwe a șutat periculos în minutul 15, dar Curcă s-a opus. Fostul jucător al Farului, Robert Neagoe a șutat milimetric pe lângă vinclu în minutul 21 din lovitură liberă de la 25 de metri. Din minutul 26 al partidei CF Brăila a fost nevoită să evolueze în 10 după ce Cazan a fost eliminat după două cartonașe galbene, ultimul după o simulare în careul Farului. Ciocâlteu și-a trecut și el numele pe lista cu ocazii de gol în minutele 33 și 42, dar nu a reușit decât să îl facă remarcat pe veteranul din poarta  Farului, George Curcă.

Farul Constanța a avut și ea ocazii de gol în prima parte. Silvășan, singur cu poarta goală, n-a reușit să agațe un balon trimis de Ivanovici în minutul 43, iar un minut mai târziu a ratat din 6 metri, trimițând balonul pe lângă poartă.

După odihnă, scenariul nu s-a schimbat, dar constănțenii s-au precipitat neașteptat la construcție și le-au permis oaspeților să supraviețuiască până spre final. Mai mult în minutul 66  Adrian Cîmpeanu a ratat cea mai mare ocazie a reprizei și a dat impresia că brăilenii ar putea da lovitura pe final. A venit, însă, momentul de inspirație al lui Ivanovici,care a făcut o cursă nebună pe stânga și cu un șut elegant la colțul lung a reușit să marcheze și să aducă calificarea pentru echipa sa.

Finalul a fost stricat de centralul Istrate, cel care l-a oprit pe Silvășan când mijlocașul ofensiv se pregătea să îndeplinească o formalitate din 6 metri, după un fault petrecut cu 30 de secunde mai devreme, iar apoi l-a trimis în tribune pe antrenorul celor de la CF Brăila, Alin Pânzaru.

FARUL CONSTANȚA – CF BRĂ‚ILA 1-0 (0-0)
Ivanovici (79)

FC Farul (antrenor, Ion Răuță): Curcă – Nițescu, Buzea, Bumbac, Mansur – Ivanovici, I. Florea, Bolat (70 Coconașu), N. Crețu (39 Silvășan) – Butoi (59 Ghenciu), Igiroșanu
CF Brăila (antrenor, Alin Pânzaru): Leu – Bosoi, Ignat (46 Ochia), L. Ivan, S. Frunză – Ciocâlteu, Spiridon, R. Neagoe, G. Iordache (78 Dima) – Ndigwe (65 Ad. Câmpeanu), D. Cazan.

Articol și foto de Alexandru RAITA

Mihai Andries 12 Sep. 2013, 10:18 Faza națională
Pe aceeași temă