Eliminare rușinoasă

12 Sep. 2012, 12:00 Faza națională
Eliminare rușinoasă

Rapidul a părăsit pe ușa de la baie Cupa României. „€œCeferiștii” au dat un imens chix în încercarea de a se califica în șaisprezecimi, după ce au încasat azi o bătaie soră cu moartea, scor 1-4, pe terenul cvasi-anonimilor de la FC Zagon, într-un meci contând pentru turul V, ultimul înainte de intrarea în luptă a granzilor din Liga I.

„€œAlb-vișiniii” au lăsat senzația că își pot respecta blazonul în Covasna și au tras primul semnal de alarmă la poarta gazdelor în minutul 7, când Căinări a scuturat transversala ardelenilor cu un șut de la circa 25 de metri. În ciuda dominării teritoriale, rapidiștii s-au trezit conduși pe tabela de marcaj la jumătatea primei reprize, când FC Zagon a deschis scorul în urma unui penalty acordat ușor de centralul ploieștean Ovidiu Oprea, pentru un presupus fault comis de Semeghin, taxat la acea fază cu un cartonaș galben pentru proteste. Veteranul „€œceferiștilor” s-a revanșat un sfert de oră mai târziu, când a centrat de pe partea stânga, un fundaș ardelean a blocat mingea cu mâna în careu și arbitrul le-a așezat oaspeților mingea pe punctul cu var de la 11 metri, de unde Negru nu a iertat și și-a trecut în cont al 4-lea gol stagional, stabilind totodată și scorul pauzei la 1-1.

Formația suceveană a visat frumos la cabine, într-atât încât s-a trezit abia în secunda 20 a reprizei a doua, la scorul de 2-1 în favoarea gazdelor, care au revenit în avantaj din două pase, imediat ce au repus mingea în joc de la centrul terenului. Colac peste pupăză, un minut mai târziu, Rapidul a rămas în zece oameni, după ce Bosancu a văzut direct cartonașul roșu la o fază în care și-a urcat un adversar în ambulanță cu un cot aplicat în plină figură. În ciuda inferiorității numerice, „€œalb-vișiniii” au rămas prezenți în ofensivă și au beneficiat în minutul 64 de un nou penalty, dictat pentru un fault asupra lui I. Plămadă. Până la executarea loviturii de pedeapsă, oaspeții s-au mai trezit cu un jucător eliminat, Semeghin văzând al doilea galben la o fază în care a părăsit terenul pentru a lua o sticlă de apă de pe banca tehnică, iar apoi s-a certat cu arbitrul. În hărmălaia iscată, Negru a ratat penalty-ul, după ce a executat slab și i-a permis goalkeeperului ardelean să respingă.

Rămăși în opt jucători de câmp, „€œceferiștii” au pierdut controlul, FC Zagon izbutind să se despinda pe tabelă în minutul 67, când portarul Preda a ieșit cu genunchiul sus pe o centrare, și-a lovit un adversar în cădere și centralul Oprea a acordat a patra lovitură de la 11 metri a întâlnirii și a doua transformată de gazde. Cinci minute mai târziu, gazdele au pus pecetea pe calificare, după ce au recuperat o minge la mijlocul terenului de la Sumanariu și au închis tabela pe contraatac la scorul de 4-1, un rezultat prin care Rapidul aruncă din nou în aer casele de pariuri, unde, înaintea meciului de la Zagon, a€œceferistii” aveau o cotă de 9.50 la înfrângere.

Rapid Suceava a început jocul de ieri în următoarea formulă : Preda -€“ Bosancu, Fl. Plămadă, Velescu, Semeghin – Bălan, Cainari, Sumanariu, Al. Moldovan – I. Plămadă, Negru. Au mai evoluat: Golofca, Spătar și Lozneanu

Sursa: Gazeta Sv
Foto: Eduard Blaga

12 Sep. 2012, 12:00 Faza națională
Pe aceeași temă