Derby băcăuan doar pe hârtie: calificare fără emoții pentru Sport Club

În turul al patrulea al Cupei României, s-au întâlnit, într-un presupus derby local, cele două echipe fanion ale Bacăului. Meciul a început furtunos, Predoiu deschizând scorul încă din minutul 3 printr-un lob din interiorul careului. Șase minute mai târziu, Curiliuc a scăpat singur cu portarul, dar a șutat pe lângă poartă. Sport Clubul a rămas în atac, reușind să înscrie al doilea gol în min.20 prin Căinari care a fost găsit în careu de Curiliuc și a înscris prin alunecare în poarta goală.

Primele două ocazii ale Aerostarului au fost realizate de Apostu prin două șuturi puternice de la semidistanță, portarul Savu blocându-l în ambele situații. De partea cealaltă, Predoiu reușește dubla în minutul 40 după ce l-a driblat pe Petrache și prima parte a meciului se termină cu scor de neprezentare.

Repriza secundă debutează prin golul lui Căinari din minutul 51, acesta înscriind din careul mic după mai multe fente. „Aviatorii” au ratat o oportunitate de a marca prin Bălan care a șutat la colțul scurt din unghi, Savu fiind din nou la post. Ultimul gol al partidei a fost înscris de Curiliuc în minutul 68. Aceasta a fost și ultima fază notabile, Sport Clubul păstrând posesia în cea mai mare parte a timpului rămas.

Echipa lui Viorel Tănase a obținut o victorie la scor, fără a apăsa pedala de accelerație. În turul următor, când vor intra în joc și grupările din Liga I, suporterii băcăuani își doresc să vadă la lucru o echipă de top din fotbalul românesc.

AEROSTAR BACĂ‚U – SPORT CLUB BACĂ‚U 0-5 (0-3) Predoiu (3, 40), Căinari (20, 51), Curiliuc (68).

Aerostar: Petrache – Pavel, Antohi (46 Ichim), Lupu, Măgirescu – E. Apostu – Cl. Filip, Leonte, G. Popa (45 Gheorghe), Furtună (46 A. Negru) – Bălan. Antrenor: Marian Tănasă

SC Bacău: Savu – Mihălăchioaie, Adăscăliței , Burcă (46 Belecciu), A. Popa – Țuțu, Cl. Tudor (67 Dumitriu), Căinari (54 Strugariu), Vraciu – Curiliuc, Predoiu. Antrenor: Viorel Tănase.

Spectatori: 150.

Articol și foto de Horia ALEXOAE

Pe aceeași temă