Bătrâna Doamnă părăsește Cupa, suporterii cer demisia lui Falub!

11 Sep. 2012, 19:20 Faza națională
Bătrâna Doamnă părăsește Cupa,** suporterii cer demisia lui Falub!

Tabăra lui Pavel Piroș i-a așteptat cu covor roșu lângă vestiar pe utiști, însă n-a rămas indiferentă la înțepăturile transmise de Adrian Falub înaintea confruntării și a taxat din primul minut: pătrunderea impetuoasă a lui Burian a fost oprită prin fault de Nazari undeva la 20 de metri frontal, iar Bebe Mitu a executat magistral, fără să-i dea nici cea mai mică șansă lui Smaranda.

Început de la 1-0, meciul a continuat cu UTA aflată într-o căutare logică a echilibrului. După ce Hiago n-a găsit cadrul porții din colțul careului mic (5), alb-roșiii au acceptat invitația făcută parcă de pîncotani și au urcat cu fundașii la centru. Bine așezați în teren însă, elevii lui Dan Cuedan n-au mai permis culoare și dominarea utistă a devenit sterilă. Șoimii au început contrele, cu Burian în rol de hărțuitor principal al defensivei adverse. Mai întîi, atacantul a căutat să obțină o lovitură de pedeapsă dar a fost taxat cu avertisment. Apoi, atacantul a ajuns singur cu Smaranda (28), portarul utist fiind o secundă mai rapid. Același Burian a combinat cu Alin Mihai (34), al doilea a ajuns în poziție de șut la 15 metri, dar n-a avut emoții.

UTA și-a mai limpezit ofensiva, Hiago l-a întins pe Irimia din lovitură liberă lateral stânga (35), dar, pe contră, Bebe Mitu a tras din alergare, Smaranda reușind o intervenție de excepție, în ultima clipă. Actul unu s-a încheiat cu voleul lui Miron (44), trecut peste.

Repriza secundă a mers cam după același scenariu, cu Adrian Falub așteptând revenirea echipei sale. UTA s-a lovit de rezistența adversă și fazele de poartă cu adevărat periculoase au apărut greu. Un sfert de oră trecuse de la reluare când Miron a reușit să plaseze o lovitură de cap către poarta lui Irimia, neutralizată de goalkeeperul pîncotan, iar după două minute Huțanu a fost decisiv în fața lui Matei, suflându-i mingea la timp din 6 metri. Timpul s-a scurs cu pîncotanii încercând să rămână periculoși pe contre și utiștii în aceeași căutare a egalării. Niciuna din părți nu și-a mai creat ocazii, scorul a rămas cel stabilit în minutul 1 de Bebe Mitu, Pîncota așteaptă un adversar de Liga 1, iar UTA e în aceeași expectativă a unor vremuri mai bune.

UPDATE: Cei aproximativ 60 de suporteri ai UTA-ei au scandat „Demisia” în fața vestiarului unde au intrat Adrian Falub și jucătorii săi.

Șoimii: Irimia – Românu, Lengyel, Lung, Nistor – Huțanu, Mitu (74 Filaret), Pavel, Bulzan – Burian (83), Mihai (65 Leucuța).
UTA: Smaranda – Calvin, Nazari, Ene (41 Matei), Siminic – Chindriș (76 Weller), Buono, Neagu (60 Pop) – Hiago, Miron, Bîrză

Arbitri: Sorin Tarcea (Timișoara) – Călin Cimponeriu (Lugoj), Iulius Timar (Marghita). Observatori: Mircea Axente (Arad), Cornel Pantea (Oradea).

Sursa: Sport Arad

11 Sep. 2012, 19:20 Faza națională
Pe aceeași temă