Un fost primar antrenează Danubius Rasova, câștigătoarea Cupei României

Mihai Andries 27 Jun. 2013, 10:01 Faza județeană

Echipa de Liga a IV-a Danubius Rasova a câștigat faza județeană Constanța a Cupei României, ediția 2013/2014, dispunând în finală de ACS Callatis 2012 Mangalia. Echipa învingătoare beneficiază de sprijinul important al primarului din Rasova, iar antrenorul care, în Cupă, a scos formația din granițele județului, este un profesor de istorie, ieșit la pensie, fost gospodar-șef al comunei.

Partida Danubius Rasova – ACS Callatis 2012 Mangalia s-a jucat la Rasova și le-a revenit gazdelor cu scorul de 3-0 (1-0). Au marcat Ionel Boghițoi (min. 30), Marian Ceaușu (min. 60, din 11 m) și George Andreescu (min. 75). Formula de start a lui Danubius a fost: Alexandru Sărăcin – George Rusu, Cătălin Lefterică, Romeo Lupu, George Andreescu – Edi Iridion – Elian Barbu, Marian Ceaușu, Cătălin Neda (cpt.), Constantin Olah – Ionel Boghițoi. Au mai jucat Ionuț Cantaragiu, Cătălin Mărăcine și Gheorghiță Sima, toți trei fotbaliști sub 18 ani. „Pentru noi este o realizare. Am adus în vitrina clubului un trofeu. Suntem înființați de puțini ani, însă avem obiective îndrăznețe. A fost greu să izbândim în Cupa României, dar cu atât mai frumos. Cum se spune la fotbal, avem echipă, avem valoare. Am ocupat locuri fruntașe pe județ, atât în seria sezonului regulat, cât și în turneul play-off. Ne puteam clasa chiar și mai bine, însă am avut unele probleme de lot, atacanții îmbolnăvindu-ni-se, astfel că, într-o perioadă, rezultatele nu au fost cele așteptate. Însă, pe final, ne-am revenit, iar totul e bine când se termină cu bine. Îi felicit pe băieți pentru acest succes, care face cinste comunei Rasova”, a declarat primarul localității, Mihalache Neamțu, un mare iubitor de fotbal, care se implică mult în sprijinirea echipei, contribuind și cu bani (buni) din buzunarul propriu. „Ne bucurăm pentru parcursul din Cupă, dar și din campionat. Ne-am clasat în fața multor echipe cu pretenții. Este adevărat, în finală, Callatis 2012 a jucat cu mulți tineri, însă realizarea noastră rămâne. La echipă este liniște, climat instituit de primarul Mihalache Neamțu, care și-a respectat toate promisiunile. Ne-am și întărit (până acum venind Lefterică sau Nedelea), iar în sezonul viitor al Ligii a IV-a avem planuri mari”, a spus și Ionel Boghițoi (30 de ani), un fost jucător al FC Farul, dar și al altor echipe cunoscute din România.

Amical cu Rapid Fetești

Înființată în anul 2009, Danubius Rasova a evoluat în primele două sezoane în Liga a V-a, iar de doi ani joacă în Liga a IV-a. Campionatul l-a încheiat pe locul doi în Seria Vest, astfel că s-a calificat în turneul play-off, unde, după alte 12 partide, locul final ocupat a fost patru. Pe plan local, evoluția a fost încununată însă de titlul de câștigătoare a fazei județene a Cupei României. „Am disputat până acum cinci jocuri în această competiție, ultimul fiind cel câștigat în finală cu ACS Callatis 2012 Mangalia, la capătul unei partide frumoase”, a declarat antrenorul lui Danubius Rasova, Gheorghe Stănculescu. În vârstă de 66 de ani, acesta este un fost fotbalist, profesor de istorie (acum pensionar) și fost primar al Rasovei. A activat ca profesor la Rasova între 1970 și 2012, avându-l ca elev și pe actualul primar, Mihalache Neamțu. Gheorghe Stănculescu a fost și directorul școlii din Rasova, iar ca primar a oficiat între anii 1990 și 1996. Între 1960 și 1971 a jucat fotbal, ca fundaș central, la mai multe echipe, precum Ideal Cernavodă, Victoria Saligny și Știința Constanța. Gheorghe Stănculescu s-a dedicat muncii la catedră, însă a rămas aproape și de fenomenul fotbalistic, iar la Rasova s-a implicat tehnic la echipele comunei. Danubius și-a început activitatea cu el ca antrenor și tot cu el a promovat în eșalonul superior. În sezonul trecut, a fost tehnicianul formației de juniori, iar când antrenorul echipei mari, Nicolae Șteflea, nu a mai venit la formație, din motive personale, Gheorghe Stănculescu a preluat prima echipă, în etapa a patra a play-off-ului. „Am promovat șase tineri de la juniori, cu vârsta cuprinsă între 15 și 18 ani, dintre care doi, Marian Ceaușu și Eduard Albu, sunt titulari, iar restul rezerve. În finala cu ACS Callatis 2012 Albu nu a jucat însă, fiind accidentat. În continuare, în Cupă, sperăm să ajungem cât mai sus. Vom disputa partida următoare, cu echipa de Liga a III-a, la Rasova, pe 17 iulie. Băieții au o săptămână de pauză, după care, pe 1 iulie, ne reunim, facem vizita medicală și demarăm pregătirea. Pe 13 iulie, am fixat și un amical, cu Rapid Fetești„, a arătat Stănculescu. 

Petrecere ca în povești

Promovată în Liga a III-a cu patru zile înaintea meciului cu Danubius Rasova, ACS Callatis 2012 Mangalia a folosit la finala locală de Cupă un singur jucător dintre titularii obișnuiți, Aurel Chelu, restul fiind tineri cu vârsta între 17 și 20 de ani din propria pepinieră, în condițiile în care jucătorii de la prima echipă intraseră în vacanță. Echipa a fost: Ionuț Drumen – Mihai Dobre, Gabriel Bădiceanu, Andrei Dumitrașcu, Marius Dumitru – Sever Sali, Aurel Chelu (cpt.), Dragoș Călin, Andrei Pătrașcu – Alin Pietreanu (46, Andrei Rusu), Marius Mitescu (55 Niky Robu). Ca antrenor-jucător a figurat Aurel Chelu, iar delegatul echipei a fost Marian Stoian. Callatis 2012 a sărbătorit promovarea la complexul „Perla Venusului” din stațiunea Venus. Fotbaliștii au dat frâu liber bucuriei, din arsenalul petrecerii nelipsind torțele aprinse pe plajă, ca pe stadion.

 

Sursa: Ziua Constanța

Mihai Andries 27 Jun. 2013, 10:01 Faza județeană
Pe aceeași temă