Căpitanul miner!

Marius ANGHEL 04 Dec. 2013, 15:46 Faza județeană
Căpitanul miner!

Pasionat de fotbal încă de mic, căpitanul echipei de fotbal Hercules Lupeni, Cristian Ciocîrlan, împarte utilul cu plăcutul, ziua fotbalist, noaptea miner. Jucătorul nostru nu dă numai goluri în poarta adversă ci și cărbuni țării.

Echipa de fotbal Hercules Lupeni a  avut un tur de campionat foarte bun, terminând pe locul trei fiind în luptă pentru primul loc care duce la barajul pentru promovarea în Liga a III-a cu Retezatul Hațeg și CS Vulcan. Cu jucători tineri și foarte tineri, lupenenii au abordat o nouă politică și anum0e un lot format numai din jucători autohtoni. Autohton este și căpitanul de 28 de ani, Cristian Ciocârlan , născut și crescut la Lupeni. Purtător al banderolei de căpitan încă de la prezența echipei în Liga a IV-a jucătorul a fost greu încercat în acest tur de campionat.

La partida de la Petrila Cristian a ieșit cel mai șifonat de pe tren alegându-se cu hematoame, coaste zdruncinate și cu îngrijiri medicale. „A fost un meci de coșmar pentru mine. Nu mă așteptam ca noi jucătorii din Valea Jiului să ne măcelărim între noi. Nu m-am gândit niciodată că voi păți așa ceva. Și eu și colegii mei am fost șocați de cele întâmplate la acel meci”, spune „mijlocașul lui Hercules.

„Hațegul este favorită”

Fotbalistul din trupa pregătită de Dan Vociu crede că actualul sezon este unul dintre cele mai strânse din ultimii ani. „Eu cred că echipa Hațeg este favorită certă la promovare, dar nici noi nu vom depune armele până în ultima etapă. Primele șase etape au fost foarte grele. Nu ne-am gândit să avem un parcurs atât de bun. La un moment dat am pierdut niște puncte și pe greșeli de arbitraj, iar în ultimele etape am pierdut puncte ușoare pe mâna noastră”, spune jucătorul care de meserie este miner cu acte în regulă la mina Lupeni.

„Este greu, dar le combin pe amândouă, fotbalul de plăcere, mineritul de nevoie”, afirmat jucătorul titular în toate cele 16 meciuri.

Mai disciplinat

Acesta spune că banderola se căpitan nu este o misiune tocmai ușoară, dar încarcă să-și mobilizeze colegii pe teren în momentele grele. „Trebuie să vorbesc cu ei tot timpul să fim uniți și să ne vedem de jocul nostru și să nu dăm curs provocărilor din teren”,  a declarat jucătorul care a luat doar patru cartonașe galbene în turul campionatului.

„De data aceasta am fost mai cuminte față de pe vremea când jucam la Vulcan și Minerul Uricani. „Îmi doresc să pun ghetele în cui peste cel puțin cinci ani de zile și îmi doresc să promovez cu Hercules”, a declarat purtătorul tricoului cu numărul opt, care în turul de campionat a marcat cinci goluri importante pentru micii herculieni.

„Antrenorul Dan Voicu a fost mereu lângă noi împreună cu patronal echipei, Nelu Hațegan și lor le dedicăm toate reușitele”, a concluzionat căpitanul Ciocîrlan.

Echipa de fotbal Hercules Lupeni care a terminat turul  Ligii a IV-a pe locul trei a fost revelația sezonului de toamnă-iarnă, dar lipsa victoriilor în ultimele runde a stârnit unele tensiuni interne. „Evident că a existat o oarecare tensiune pentru că în ultimele trei etape nu am mai câștigat nici un joc, dar eu unul sunt mulțumit de locul pe care l-am ocupat la final de tur. Îmi pare rău de unele incidente între mine și jucători, dar acestea s-au rezolvat, cel puțin eu așa sper. O luăm în retur de la capăt și cu forțe proaspete. Portarul Ciprian Toth rămâne în continuare suspendat pe termen nelimitat pentru incidentele din partida cu Vulcanul”, a declarat antrenorul principal al grupării din Lupeni, Dan Voicu.

Articol scris de Loredana Juglea

Marius ANGHEL 04 Dec. 2013, 15:46 Faza județeană
Pe aceeași temă