Cosmin Stan, înainte de jocul Dumbrăviței cu UTA, pus la Arad: ”Nu cred că putem duce două meciuri la intensitate mare într-un interval de trei-patru zile”

Anda DELIU 29 Aug. 2023, 13:53 Cupa României
Cosmin Stan, înainte de jocul Dumbrăviței cu UTA, pus la Arad: ”Nu cred că putem duce două meciuri la intensitate mare într-un interval de trei-patru zile”

Suporterii Dumbrăviței nu au mari motive să-și facă speranțe referitor la posibilitatea ca formația lor favorită să intre din nou în grupele Cupei României, la fel ca anul trecut. În primul rând, pentru că s-a decis relativ ușor să se joace pe terenul adversarului, dar și în urma declarațiilor date de Cosmin Stan despre tactica pe care o abordează pentru acest meci și cel din campionat.

CSC Dumbrăvița nu stă prea bine la capitolul fizic

Cosmin Stan a dat o declarație nu neapărat foarte plină de motivație despre acest joc din Play-off-ul Cupei României, stabilit pentru joi, la Arad. Ceea ce nu spune Stan e că a fost vizibil în jocurile de până acum ale echipei alb-verde că sunt carențe mari de pregătire fizică, în contextul în care și în cantonament au fost niște deplasări kilometrice pentru niște banale amicale, echipa a fost foarte obosită în pregătiri, dar și pentru că unii jucători merg la lucru 8 ore pe zi.

”E foarte greu pentru noi să repetăm parcursul de anul trecut. Am văzut că pun preț pe Cupa României și ei, am văzut declarațiile domnului Rednic, Cupa e al doilea obiectiv al lor și cred că vor juca cu foarte mulți dintre titulari, cu echipa bună. Pe noi ne motivează acest lucru, dar trebuie să fim realiști și să spunem că avem șanse foarte mici. În plus, noi avem un meci foarte dificil duminică, la Mioveni. Am mai spus-o, am încercat în precedenta săptămână când am avut meci de Cupă să jucăm cam cu aceiași jucători și nu ne-a ieșit. Am făcut un meci foarte bun cu Ghiroda, dar, din păcate, după trei zile, la Reșița, am avut mult de suferit, mai ales în repriza a doua. Nu cred că, în momentul de față, putem duce două meciuri la intensitate mare într-un interval de trei-patru zile. Ca strategie pentru săptămâna aceasta, probabil că vom juca cu două formule diferite, adică o echipă va juca cu UTA și o alta la Mioveni. Mi-aș dori să pot să spun că jucăm cu cea mai bună echipă, dar asta ar însemna că probabil am avea probleme mari la Mioveni. Noi nu suntem obișnuiți cu acest ritm miercuri-sâmbătă, pentru că în campionat nu sunt etape intermediare. Dacă am fi intrat într-un astfel de ritm, cu runde intermediare, poate că ne-ar fi fost mai ușor. Dar, așa, ne e destul de dificil”, a declarat Stan pentru siteul clubului.

L-a speriat victoria echipei UTA cu FCSB

UTA a câștigat luni seara acasă cu FCSB (scor 2-1), după un meci cu un penalty controversat și două cartonașe roșii pentru bucureșteni.

Cosmin Stan, care spune că deocamdată nu știe situația medicală a adversarilor, consideră că arădeni sunt într-o formă bună. ”Indiferent de rezultatul meciului de aseară, era clar că ne așteaptă un joc foarte dificil, mai ales că jucăm și pe terenul adversarului, unul de primă ligă. Cu atât mai mult, prin prisma rezultatului cu FCSB și a jocului practicat, pentru că am urmărit meciul și chiar au jucat foarte bine, sunt convins că au un moral foarte bun pentru meciul cu noi”, a punctat Stan.

Antrenorul speră ca acest meci să ajute echipa să joace mai bine, așa cum crede că au făcut-o anul trecut partidele cu Rapid și CFR Cluj, jucate tot la adversari. ”Da, s-a văzut cu ochiul liber anul trecut, într-un timp foarte scurt, că ne-au ajutat meciurile cu Rapid și CFR Cluj. Am avut foarte mult de câștigat și ca experiență, și ca maturitate în joc, modul în care ne-am exprimat în jocurile ce au urmat. Cred că și în meciul cu UTA datele problemei vor fi aceleași. Cred că aceste jocuri, în care te autodepășești, nu pot duce decât la lucruri bune”, a mai adăugat Stan.

CSC Dumbrăvița nu a explicat fanilor, asumat, decizia de a jucat cu UTA la Arad

CSC Dumbrăvița, club care a reușit să-și ”strice” terenul de acasă cu reparații, nu a avut nicio voce suficient de ”masculină” care să explice pe site, unul de altfel foarte updatat, de ce se joacă acest meci la Arad. Asta, deși există director sportiv, Florin Macavei, și directorul clubului, Radu Suciu, un șef însă destul de ”mut” oficial.

Reamintim, terenul din Dumbrăvița a fost lăsat să crească iarba pe el. Acest meci nu se joacă la Ghiroda întrucât acolo nu exista loc delimitat pentru oaspeți. Desigur, se mai putea insista pe variantele Electrica din Timișoara, unde s-au pus rulouri de iarbă în fața porților de către noua conducere a Electricii, și, până la urmă, Poli a fost lăsată să joace cu Buziaș, deși cei de acolo sperau la o ”pauză”. Nu mai precizăm de arena din Lugoj, la fel, perfectă pentru acest nivel. Dumbrăviței îi pare însă mai comod să joace la adversari și să priveze comunitatea din banii căreia se ține echipa de meciuri cu formații de prima ligă!

Jocul dintre CSC Dumbrăvița și UTA, din Play-off-ul Cupei României, are loc joi seara, de la ora 20:00, pe stadionul ”Francisc Neuman” din Arad.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/csc-dumbravita-uta-se-joaca-la-arad-19282445

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-torje-se-antreneaza-cu-csc-dumbravita-19282193

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-remizat-la-ghiroda-cu-viitorul-pandurii-19282061

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/dumbravita-uta-in-play-off-ul-cupei-romaniei-19281630

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/programul-play-off-ului-cupei-romaniei-si-meciurile-care-vor-fi-televizate-doua-echipe-din-superliga-trei-din-liga-2-si-una-din-liga-3-in-direct-pe-micile-ecrane-19281741

Anda DELIU 29 Aug. 2023, 13:53 Cupa României
Pe aceeași temă