CS Ocna Mureș, calificare dramatică în Play-off-ul Cupei României, inclusiv cu antrenorul pe teren. Dan Roman, după succesul cu Unirea Ungheni: ”Îmi doresc enorm să picăm cu Rapid sau U Cluj. Ar fi nebunie în oraș”

Dan HENEGAR 15 Sep. 2022, 11:19 Cupa României
CS Ocna Mureș, calificare dramatică în Play-off-ul Cupei României, inclusiv cu antrenorul pe teren. Dan Roman, după succesul cu Unirea Ungheni: ”Îmi doresc enorm să picăm cu Rapid sau U Cluj. Ar fi nebunie în oraș”

CS Ocna Mureș, singura reprezentantă a județului Alba în Turul 3 al Cupei României, își continuă parcursul în competiție după ce miercuri, pe teren propriu, a trecut în urma loviturilor de departajare de Unirea Ungheni, o echipă cu pretenții din Liga 3. A fost 1-1 după 90 și 120 de minute, iar la ”loterie” scorul a fost 4-1.

Portarul Manuel Țăranu a fost eroul echipei din Ocna Mureș, cu două parade la loviturile de departajare, în vreme ce elevii lui Dan Roman au transformat toate execuțiile.

CS Ocna Mureș a trimis in extremis meciul cu Unirea Ungheni în prelungiri și la lovituri de departajare s-a impus

Ocnamureșenii au dat dovadă de atitudine împotriva colegei din campionat, au crezut până la final și au prelungit seria excelentă prin calificarea dramatică în Play-off-ul Cupei României.

O victorie uriașă pentru ”Soda dragă”, aflată la un meci distanță de o partidă pentru istorie, un posibil duel cu e echipă din prima ligă. Ocnamureșenii meritau mai mult, scrie Ziarul Unirea, au dominat confruntarea împotriva unui oponent ce a odihnit șapte titulari. Golul lui Robert Ganea (11 – video 1) părea că este decisiv pentru Unirea în economia calificării, însă în minutul 90+1 fostul unirist Alexandru Giurgiu a egalat cu o execuție fabuloasă. În actul secund a intrat pe teren antrenorul Dan Roman, în speranța de a remonta handicapul de la pauză, însă ”alb-albaștrii” nu au reușit să puncteze decât în ultimele secvențe. Gazdele au avut ocazii mai multe, inclusiv trei bare prin Coman (68), Giurgiu (103) și Socaci (106) – ultimele două, în prelungiri.

  • În campionatul Ligii 3, după primele trei etape, CS Ocna Mureș ocupă locul 6 în Seria 9, cu 4 puncte, iar Unirea Ungheni se află pe poziția a 2-a, cu 6 puncte.

Dan Roman: ”Merităm din plin calificarea”

Antrenorul Dan Roman (36 de ani), fost jucător în prima ligă la mai multe echipe, numit pe bancă în această vară, a și intrat pe teren în acest meci și a pus umărul la o calificare istorică pentru CS Ocna Mureș, jucând 53 de minute împotriva pretendentei la promovare în Liga 2.

”Raportat la desfășurarea partidei, merităm din plin calificarea. Am avut multe ocazii, am lovit barele de trei ori. Am demonstrat fotbal demn de o echipă care se bate la promovare”, a spus, scrie Ziarul Unirea, masivul atacant ce a strâns peste 140 de meciuri în elită și 21 de goluri.

Pe când mureșenii se pregăteau să celebreze calificarea a venit golul de poveste reușit de căpitanul gazdelor, Alexandru Giurgiu (video 2), care a trimis meciul în prelungiri cu o execuție superbă de la 25 de metri, în minutul 90+1.

Roman o vrea pe Rapid sau pe ”U” Cluj la Ocna Mureș

Dan Roman este debutant în meseria de antrenor, CS Ocna Mureș fiind prima echipă pe care o pregătește. Sub conducerea sa, ”alb-albaștrii” au un start de sezon excelent: o singură sincopă în runda inaugurală (0-4 acasă cu Corvinul Hunedoara), în rest doar rezultate pozitive: o remiză pe ”Cetate” cu CSU Alba Iulia (0-0), o victorie 4-0 cu Viitorul Cluj, fosta sa echipă, în Liga 3, plus trei oponenți eliminați în Cupa României, în ordine CSM Unirea Alba Iulia (3-1), Metalurgistul Cugir (4-3) și Unirea Ungheni.

”Este o bucurie pentru Ocna Mureș și jucătorii care încă nu au avut șansa să joace împotriva unei echipe din Liga 1. Îmi doresc enorm să picăm cu Rapid sau ”U” Cluj. Ar fi nebunie în oraș. Noi, jucătorii și antrenorii, am venit la «Soda» cu un suflu nou, muncim din răsputeri. Dedic băieților această calificare. Le mulțumesc că mă respectă, sunt practic copiii mei. Suntem semiprofesioniști, am băieți care muncesc și vin la fotbal cum pot, dar am realizat lucruri mărețe”, a spus Dan Roman, fost pe prima scenă la Gloria Bistrița, FCM Târgu Mureș, Gaz Metan Mediaș, FC Botoșani, CSMS Iași și CFR Cluj.

CS OCNA MUREŞ – UNIREA UNGHENI 1-1, 1-1, 4-1 la lovituri de departajare

Alexandru Giurgiu 90+1′ / Robert Ganea 11′

Au înscris la loviturile de departajare pentru CS Ocna Mureș Alexandru Giurgiu, Cristian Paleoca, Florin Socaci și Marian Guț, în timp ce pentru Unirea Ungheni a înscris doar Victor Astafei și au ratat Marian Codrea și Mihai Petra.

CS Ocna Mureș: M. Țăranu – Gorba, Paleoca, Cimpoieșu, Mic (Guț 75′) – Coltor (D. Roman 67′), Socaci, Al. Giurgiu (cpt.), Goronea (Al. Țăranu 84′) – D. Ghiță (Ad. Coman 67′), Creț
Rezerve neutilizate: Cadar – R. Stângă, Cioargă, Bucșa
Antrenor: Dan Roman

Unirea Ungheni: Feier – Onișor, Birtalan, M. Chiorean (Ndiesse 71′), Boar – Rob. Ganea (Fl. Istrate 59′), Raj. Balint, Piper (Astafei 75′), D. Rusu (T. Radu 59′) – M. Codrea (cpt.), Ciubăncan (Petra 46′)
Rezerve neutilizate: Vlasa – Vasiu, Suslak, Todoran
Antrenor: Flavius Sabău

Stadion: Soda (Ocna Mureş – Alba). Arbitru central: Cristian Codrea (Baia Mare). Arbitri asistenți: Răzvan Ionuț Soponar (Baia Mare) și Krisztian Toth (Petreşti – Satu Mare). Observator arbitri:Dan Jiga (Bistriţa). Delegat joc: Daniel Scânteie (Bacău).

 

Dan HENEGAR 15 Sep. 2022, 11:19 Cupa României
Pe aceeași temă