Craiovenii, cinici, gorjenii, nevolnici! Fără să impresioneze, trupa lui Ouzounidis a tranşat din tur semifinala Cupei României cu Viitorul Pandurii

Cosmin STAICU 14 Apr. 2021, 22:55 Cupa României

După una dintre cele mai plictisitoare semifinale de Cupa României, Universitatea Craiova se poate considera deja calificată în finală, unde ultima dată a fost acum trei ani, când a şi cucerit trofeul. Având noroc de un oponent destul de facil, care este şi în suferinţă după ratarea play-off-ului Ligii 2 şi plecarea antrenorului Flavius Stoican, Craiova s-a detaşat decisiv după prima manşă, deşi a făcut unul dintre cele mai slabe meciuri din ultimii ani.

Impulsul coregrafiei de la Peluza Nord, „Luptaţi pentru gloria Ştiinţei!”, s-a reflectat pe tabelă, dar evoluţia favoriţilor a fost una discretă, neconvingătoare.

Fără trasee în jumătatea adversă şi numai cu jumătate din motoare turate la nivelul agresivităţii, oamenii lui Ouzounidis au făcut diferenţa datorită plusului evident de valoare, speculând şi naivitatea adversarilor. 3-0 a fost scorul cu Viitorul Pandurii.

Pentru Craiova au marcat jucători obişnuiţi cu banca de rezerve

Cum făcuse şi în duelul din primul tur al competiţiei, cu Progresul Spartac, Ovidiu Bic a punctat în urma unui corner, nemarcat în careul mic, aşa cum n-ar prea fi posibil contra unei echipe de prim eşalon. Gorjenii nu şi-au propus sau n-au fost capabili de o exprimare curajoasă şi pe faza ofensivă, aşa că gazdele ar fi putut să-i testeze potenţialul jocului poziţional.

Unul care însă este în mare suferinţă la Universitatea şi fusese constatat şi cu câteva zile în urmă, contra campioanei, CFR Cluj. Când nu se are spaţii de contraatac, trupa lui Ouzounidis nu-şi poate crea ocazii prin itinerarii creionate, în cazul în care le exersează. Am văzut aceleaşi urcări ale fundaşilor laterali, dar care rar s-au finalizat cu centrări, şi intrările în centru ale extremelor, unde însă se ciocneau de Cicâldău sau chiar de vârful de atac, coborât pe linia de 16, în lipsa unor servicii utile.

Astfel, Elvir Koljic n-a fost ajutat să facă un pas penru recăpătarea formei, neavând vreo minge de speculat, aşa cum s-a întâmplat şi cu CFR Cluj. Dacă, în dreapta, Câmpanu a fost defect, anulându-i-se unicul picior utilizabil, stângul, până când a şi uitat să-l pună la lucru, în dreapta şi-a făcut apariţia Camara, la pauză, iar spaniolul, fără să strălucească, a oferit totuşi două assist-uri.

Tudorie a marcat astfel uşor, la prima atingere, după ce făcuse semn câteva secunde că este liber în mijlocul careului. Gazdele n-au avut mijloace şi poate nici prea mult chef să desfacă defensiva „pandură”, în timp ce oaspeţii n-au îndrăznit să calce în jumătatea vicecampioanei.

Craiova n-a convins, gorjenii n-au putut

Minutele s-au scurs chinuitor spre un deznodământ previzibil, partida nefiind nici pe departe demnă de o introducere într-o seară de Champions League. Pe final, Matteo Fedele a făcut diferenţa aproape imposibil de remontat pentru o echipă de nivelul celei gorjene, cu o execuţie pe care a demonstrat şi altădată că o stăpâneşte.

Duelul oltenesc n-a avut nici încrâncenarea şi nici ştaiful unei confruntări pentru accesul în finala Cupei României. Craiova a obţinut ce-şi dorise, un scor care să-i permită o manşă secundă numai de bifat, dar numai atât, fără a ne delecta cun joc atractiv şi coerent, deşi ocazia era potrivită.

Sigur, în astfel de situaţii, se spune că echipa mai bună a forţat atât cât să-şi asigure un avantaj decisiv, sau că a reuşit să se impună şi jucând la turaţie minimă, numai că jocul poziţional al „juveţilor” a fost în lipsă de idei şi de această dată.

De partea cealaltă, Viitorul Pandurii n-a arătat mai nimic din parcursul bun etalat atât în Cupa României, precum şi în multe meciuri din sezonul regular al Ligii a 2-a, părând debusolată total după despărţirea de artizanul său, Flavius Stoican.

UNIVERSITATEA CRAIOVA – VIITORUL PANDURII TÂRGU JIU 3-0

Ovidiu Bic 9′, Alexandru Tudorie 47′, Matteo Fedele 85′

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vătăjelu, Papp, Bălașa, Bancu (cpt.) – D. Nistor (Fedele 71′), Bic – Cîmpanu (Șt. Vlădoiu 88′), Cicâldău (Mih. Căpățînă 88′), Baiaram (Camara 46′) – Koljic (Tudorie 46′)
Rezerve neutilizate: Laur. Popescu – Mateiu, St. Acka, Mamut
Antrenor: Marinos Ouzounidis

Viitorul Pandurii Târgu Jiu: Bodea – Buleică (Ciul 56′), Al. Băican, Misarăș, Andr. Dragu – Mitrică (Buțurcă 81′), Țegle (Buia 81′), Cioiu, Prejmerean (Chiorean 56′), Gîrbiță – D. Paraschiv (Bădăuță 56′)
Rezerve neutilizate: D. Rusu – Copaci, Trancă, Chelariu
Antrenor: Cristian Lupuț

Stadion: ”Ion Oblemenco” (Craiova – Dolj); Fără spectatori; Arbitru: Andrei Florin Chivulete (București); Asistenți: Andrei Constantinescu (București) și Adrian Vornicu (Iași); Rezervă: Sorin Costreie (Buftea); Observatori: Cornel Sorescu (Pitești) și Vlad Căluşer (Voiniceni – Mureș).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Cosmin STAICU 14 Apr. 2021, 22:55 Cupa României
Pe aceeași temă