Cosmin Stan, un car de nervi pe arbitrajul din meciul cu Rapid: ”Explodez, că nu mă pot controla!” Dumbrăvița trebuia să primească penalty la 1-1 și a fost dezavantajată și la unul dintre golurile giuleștenilor

Anda DELIU 18 Oct. 2022, 21:58 Cupa României

CSC Dumbrăvița a pierdut cu scorul de 1-4 meciul jucat în Giulești cu Rapid, din prima etapă a Grupei C a Cupei României.

Antrenorul Cosmin Stan a vorbit despre erorile de arbitraj mai ales, și a ținut un adevărat discurs-manifest despre prestația centralului Cristian Moldoveanu.

Cosmin Stan, foarte dezamăgit de arbitrajul din meciul cu Rapid

Antrenorul Dumbrăviței a spus că, până acum, echipa sa nu a întâmpinat probleme de arbitraj de când joacă în Liga 2, dar după meciul cu Rapid a răbufnit.

”Am făcut un joc bun. În multe momente le-am pus probleme adversarilor noștri de astăzi. N-am crezut că venim la un meci cu o echipă de prima ligă și o să discutăm după meci de faze litigioase și de greșeli de arbitraj. A fost penalty la 1-1? Toată lumea zice că a fost penalty! Și eu am văzut faza și pot să zic clar cu mâna pe suflet că a fost penalty la 1-1, în minutul 50. De ce? De ce trebuie să se întâmple lucrurile acestea întotdeauna? De ce echipa mică trebuie să fie defavorizată? De ce? Nu înțeleg de ce trebuie să se întâmple tot timpul lucrurile acestea. Acum două săptămâni, același arbitru, Baia Mare-Dinamo, dă penalty pentru Dinamo. Toată lumea îi sare în cap, arbitrează bine mersi mai departe. Nu mi se pare corect. Un arbitru care, din punctul meu de vedere, nu are valoare. Dacă nu a văzut penalty-ul acesta, e un arbitru care nu are valoare!

Îmi pare rău că trebuie să discut despre arbitraj după așa un meci! Am ajuns aici să discutăm de fotbal și trebuie să discut de arbitraj. Golul trei, fault grosolan împotriva unui jucător de-al nostru. Ei dau gol, se desprind 3-1! Sincer, cum să jucăm așa? Cum? Cum??? Și la Liga 3 și la Liga 2, până în momentul de față, nu am avut parte de arbitraje rele. Nu cred că arbitrajele pe care le-am avut noi până în momentul. De față au fost sub nivelul fotbalului care se joacă la Liga 2 sau la Liga 3. În niciun caz! Dar la meciul de astăzi explodez că nu mă pot controla! Sunt foarte dezamăgit, că n-am venit aici să bifăm un meci cu Rapidul. Am venit să încercăm să-i încurcăm, să încercăm, dacă se poate, să luăm punct. Cred că astăzi suntem frustrați că puteam mult mai mult. Vreau să mă opresc! Nici nu mai are rost să discut. Ce să mai discut! Ce să mai vorbesc, mai are vreun rost?”, a spus Stan, la microfonul DigiSport.

  • Meciul disputat la București, în Giuleşti, a fost arbitrat de la centru de Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe), iar de la cele două tușe de Cosmin Bojan (Târgu Mureş) și Doru Zamfir (Slatina). Arbitru de rezervă a fost Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea), iar observator de arbitri a fost Aron Huzu (Sibiu). Delegat de joc a fost delegat Bogdan Mihai Pâncu (Craiova).

Cu CFR Cluj, tot pe un stadion vișiniu?

În noiembrie, Dumbrăvița va da piept cu CFR Cluj în etapa a 2-a din faza grupelor Cupei României. La fel ca la jocul cu Rapid, statutul ar fi de gazdă, însă e greu de crezut că așa un meci se va juca la ora 14:00, pe ”Stefan Dobay”, arenă fără nocturnă!

”Am fi preferat să jucăm la noi acasă la Dumbrăvița, dar, din păcate, știți prea bine situația care este în județul Timiș. Nu avem niciun stadion cu nocturnă. A trebuit să jucăm aici. Așteptăm programările. Așteptăm să vedem programările. Dar probabil că și CFR Cluj, fiind o echipă de audiență, probabil tot la o oră de nocturnă se va juca meciul, și atunci, probabil că lucrurile se repetă și pentru meciul cu CFR Cluj”, a punctat Stan despre acest aspect.

Rapid l-a surprins

Cosmin Stan se aștepta ca Rapid să utilizeze mai multe rezerve.

”Am crezut că vor juca cu mai multe rezerve. Pot să spun că ne-au surprins un pic prin faptul că au folosit cinci jucători care au fost titulari în meciul cu Sibiul, plus încă doi care au intrat pe parcurs. Și pe parcurs au fost jucători care au intrat și la meciul cu Sibiul. Se vede că tratează competiția la modul cel mai serios. Cinste lor, bravo lor!”, a spus principalul Dumbrăviței despre adversar.

Ca jucător, la UMT, Cosmin Stan a întâlnit Rapid, dar a rămas cu amintiri neplăcute. ”Am pierdut la trei goluri atunci, am pierdut la trei goluri acum. Sper să nu mă mai întâlnesc cu ei prea curând”, a mai adăugat Stan.

CSC Dumbrăvița în meciul cu Rapid: Trifon – Bura-Koț, Zurbagiu (cpt.), Gîsă – T. Bodri, I. Tănase (Ad. Ungureanu 74′), Andr. Olaru (L. Bodri 46′), Martinov (Dav. Popa 80′), C. Toma – Paulevici (Grancea 80′), P. Simon (Ghinescu 46′). Rezerve neutilizate: Mikloș – Curea, Pașcalău, Tismonar.

A doua rundă din Grupa C a Cupei României se va disputa în jurul datei de 9 noiembrie, iar CSC Dumbrăvița va juca cu CFR Cluj. În campionat, sâmbătă, de la ora 11:00, echipa timișeană va juca la Miercurea Ciuc.

Foto: George Filip / Mediafax Foto

Anda DELIU 18 Oct. 2022, 21:58 Cupa României
Pe aceeași temă