Andrei Prepeliță, după ce Argeșul a avut nevoie de lovituri de departajare pentru a o elimina pe Poli Timișoara din Cupa României: ”Poate și presiunea unei semifinale a apăsat pe umerii jucătorilor”

Anda DELIU 01 Dec. 2021, 22:49 Cupa României

Campionii FC Argeș s-a impus cu 5-4 după lovituri de departajare la Timișoara, după ce timp de 120 de minute, dintre care peste 30 în superioritate numerică, nu a putut să-i dea gol Politehnicii, locul 15 din Liga 2.

”Antrenorul” Andrei Prepeliță a fost mulțumit că elevii săi au ajuns la ocaziile pe care le-au irosit, și spune că presiunea psihologică a unei semifinale și-a pus amprenta asupra echipei sale.

Ratările nu-l supără pe Prepeliță

Din finalul timpului regulamentar al jocului din sferturile Cupei României, Octavian Ursu a fost eliminat, iar Argeșul a dominat copios jocul de pe ”Dan Păltinișanu”, dar a avut câteva ratări imense.

Andrei Prepeliță, antrenorul ”de facto” al echipei, deși în raportul de joc apare ca antrenor de portari a spus că e mulțumit de dominarea formației sale și, firește, și de deznodământ.

”Când conduci jocul de o asemenea manieră, nu cred că a fost un chin. Cred că a fost pentru Poli să se apere atâta timp și să alerge după minge. Nu am avut norocul de a marca mai repede, dar până la final s-a făcut dreptate”, a spus Prepeliță.

  • Pentru Argeș, toți jucătorii care au executat lovituri de departajare au înscris: Iasmin Latovlevici, Mihai Ișfan, Aurelio Arias, Diogo Viana și Kehinde Fatai.

Piteștenii, apăsați de presiunea calificării în semifinala Cupei României

Fostul mijlocaș al echipei din Trivale, aflată aproape de locurile de play-off în prima ligă, spune că echipa sa a jucat sub presiunea semifinalei din competiția KO.

”În Cupa României e o altă competiție, s-au produs anumite surprize. Poate și presiune a unei semifinale a apăsat pe umerii jucătorilor, dar șanse de gol și ocazii am avut destule, doar că nu am fost destul de lucizi în fața porții. Jucam pentru a ajunge într-o semifinala după atâta timp și această presiune ne-a făcut să nu fim destul de clari”, a mai spus Prepeliță.

  • Campionii FC Argeș în meciul cu Poli Timișoara: Fl. Croitoru – Telcean (C. Tofan 46′), Pițian (Joao Miguel 94′), Boldor, Latovlevici – Diogo Viana, Meza Colli (cpt.), Raynov, Ruan (Arias 46′) – Palic (Ișfan 46′) – Said (K. Fatai 75′). Rezerve neutilizate: Greab – Mușat, I. Șerban, Honciu.

Orașul lui Dobrin visează la un trofeu

Fostul jucător, trecut acum e bancă, a mai punctat că dacă alb-vioelții au ajuns în careul de ași, mai uită de presiune și ajung să viseze la trofeu. ”Când ajungi într-o semifinală, vrei, nu vrei, gândul te duce la o finală și acolo se poate întâmpla orice”, a mai adăugat Prepeliță.

Campionii FC Argeș este a treia echipă care urcă în semifinalele Cupei României, după Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (2-1 pe ”Ilie Oană” cu Chindia) și FC Voluntari (1-0 cu FC Buzău). Ultimul meci al acestei faze are loc joi, de la ora 20:30, pe stadionul ”Ion Oblemenco” din Craiova, între ACSO Filiași (Liga 3) și Universitatea Craiova (Liga 1).

Campionii FC Argeș ocupă locul 7 în Liga 1 după 17 etape, cu 27 de puncte, iar în runda a 18-a are meci luni, de la ora 17:30, acasă, cu Gaz Metan Mediaș (locul 13, 16 puncte).

Declarațiile date de Andrei Prepeliță după meciul Poli Timișoara – Campionii FC Argeș 4-5 d.l.d.:

Foto: Leczki Jozsi (Mediafax Foto) și Politehnica Timișoara

 

Anda DELIU 01 Dec. 2021, 22:49 Cupa României
Pe aceeași temă