Alexandru Dandea, mai degrabă îngrijorat de jocul Rapidului, decât de înfrângerea rușinoasă cu Progresul Spartac: ”A fost mediocru. Dacă ne prezentăm la fel o să fie greu să prindem play-off-ul.” Fundașul care a debutat la giuleșteni este și optimist

Marius ANGHEL 20 Oct. 2020, 19:49 Cupa României

Ultimul transfer efectuat de Rapid, fundașul Alexandru Dandea (32 de ani), a debutat la noua sa echipă într-un meci ce a reprezentat pentru clubul giuleștean o nouă umilință, a treia în ultima lună de zile. După înfrângerea de la Recea (1-2 cu Fotbal Comuna Recea) și zdrobitorul 0-5 cu U Craiova 1948 SA, Rapid a fost eliminată la primul meci din această ediție a Cupei României de o formație de Liga 3 formată din mulți tineri. Cu 3-2, după prelungiri, a trecut Progresul Spartac de Rapid, iar fosta adversară a alb-vișiniilor din urmă cu două sezoane merge în 16-imile competiție.

Alexandru Dandea: ”Nu această înfrângere este importantă, ci jocul pe care l-am prestat. Am făcut un joc mediocru”

Alexandru Dandea a fost sincer la finalul partidei cu Progresul Spartac și a recunoscut că el și coechipierii săi au avut un joc mediocru.

”Nu mă așteptam să pierdem astăzi, dar cred că nu această înfrângere este importantă, ci jocul pe care l-am prestat. Am făcut un joc mediocru. Trebuie să strângem rândurile, pentru că ne așteaptă meciuri foarte grele în campionat și dacă o să ne prezentăm la fel, să nu avem atitudine, așa cum am fost astăzi, o să fie greu să prindem play-off-ul”, a spus, la microfonul DigiSport, Dandea, jucător cu meciuri în Liga 1 pentru CS Turnu Severin, Dinamo, Astra sau FC Hermannstadt.

Acesta nu s-a ferit să spună că Rapid, care în această partidă a folosit ce avea cel mai bun în lot disponibil în acest moment, fiindcă în etapa din weekend stă, a fost dominată de o echipă de Liga a 3-a formată din mulți tineri jucători.

”Nu a fost doar o senzație, așa a fost. Am fost dominați la toate capitolele și… nu știu, e greu și pentru noi, pentru că, de exemplu, eu am venit și am un singur antrenament cu echipa. A fost acea perioadă (n.r. – de izolare de o săptămână din cauza cazurilor de COVID-19). Bine, asta nu e o scuză, dar nu avem ce să facem, trebuie să trecem cât mi repede peste acest meci. Cu toate că venim după un meci la fel de prost ca cel cu Craiova. Sper să ne revenim cât mai repede”, a mai declarat Alexandru Dandea.

Dandea e sigur că Rapid își va reveni: ”Dacă legăm două-trei victorii în campionat, totul o să revină la normal și o să ne liniștim puțin”

Fundașul venit de la Astra nu a putut să tragă o concluzie despre ceea ce a găsit la Rapid și valoarea lotului, fiindcă abia ieri a desfășurat primul antrenament cu majoritatea noilor săi coechipieri, după ce aceștia au stat în izolare în ultima săptămână, din cauza cazurilor de COVID-19 despistate în lot.

”Încă nu am apucat să îmi dau seama, pentru că aseară a fost primul meu antrenament cu toată echipa. Am mai făcut două antrenamente, dar le-am făcut separat, pentru că echipa venise după meciul cu Craiova și a făcut un antrenament de refacere. După meciul de astăzi, dacă ar fi să îmi fac o părere, a fost un meci foarte slab. Toți am jucat foarte slab. Acum, etapa următoare, o să stăm și sper să ne punem la punct. Sperăm ca și Mister (n.r. – antrenorul Adrian Iencsi) să vină cât mai repede alături de noi, pentru că este greu. Chiar nu știu ce o să facem. La supărare nu e bine să luăm decizii. Normal, toată lumea e supărată. Dar, cu siguranță că dacă legăm două-trei victorii în campionat, totul o să revină la normal și o să ne liniștim puțin”, a mai spus Dandea, care la întrebarea ce s-ar fi întâmplat dacă suporterii Rapidului ar fi fost prezenți la meci a răspuns:Nu știu dacă mai ieșeam astăzi de pe teren (n.r. – spus cu zâmbetul pe buza). Vă dați seama că sunt foarte dezamăgiți în primul rând, pentru că nimeni nu se aștepta să pierdem astăzi. Dar nu neapărat că am pierdut, jocul pe care l-am practicat astăzi este dezamăgitor.”

  • Meciul dintre Progresul Spartac și Rapid a avut nevoie de prelungiri pentru a fi determinată echipa calificată în faza 16-imilor Cupei României. Alexandru Cîrlig (12), Andrei Grigore (37) și Răzvan Milea (119) au înscris pentru echipa din Liga 3, în timp ce pentru giuleșteni, care joacă în Liga 2, au punctat Alexandru Dulca (32) și Adrian Bălan (44 – penalty).

Eliminată din Cupa României la chiar primul meci, Rapid se va concentra de acum înainte doar pe campionat, unde următorul meci este restanța din etapa a 8-a, cu CS Mioveni, programată în ziua de 29 octombrie. În etapa a 9-a echipa va sta, iar la 2 noiembrie, de la ora 18:00, o va întâlni pe teren propriu, cu ”U” Cluj, în runda a 10-a.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/rapid-traieste-o-noua-rusine-de-data-asta-in-cupa-romaniei-valentin-negru-nu-cauta-scuze-dupa-eliminarea-cu-progresul-spartac-daca-vrei-sa-gasim-explicatii-gasim-pana-maine-dar-trebuie-s-19153370

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ionut-voicu-se-gandeste-la-retragere-dupa-ce-a-trait-a-treia-umilinta-cu-rapid-intr-o-luna-nu-stiu-cum-o-vom-scoate-la-capat-ne-am-face-de-ras-numai-sa-pronuntam-cuvantul-suporter-19153360

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/progresul-spartac-o-echipa-cu-buget-mic-dar-cu-pretentii-mari-andrei-erimia-dupa-victoria-cu-rapid-e-rezultatul-cel-mai-rasunator-vreau-sa-jucam-cu-o-echipa-din-liga-1-care-e-m-19153427

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-turul-4-rapid-ripensia-fc-u-craiova-csm-slatina-si-turris-oltul-dintre-echipele-din-liga-2-joaca-astazi-u-cluj-e-calificata-deja-in-16-imi-19153247

Marius ANGHEL 20 Oct. 2020, 19:49 Cupa României
Pe aceeași temă