Justin GAFIUC

Așezat pe baricadele jurnalismului la scurt timp după Revoluție, a început să scrie în presa prahoveană, în orașul de baștină, Ploiești, și, la 16 ani și jumătate, era deja cooptat în ”echipa Ioanițoaia”, la ”Sportul românesc”. Se întâmpla în 1991.

Au urmat decenii petrecute pe stadioane, în săli, în arhive sau pe coclauri, la Paris, Mătăsari, Rio de Janeiro, Bocșa, Stockholm sau Mizil. Au rezultat mii de reportaje, investigații, cronici, analize sau interviuri exclusive cu mari personalități, de la Platini, Van Basten, Năstase și Hagi până la Nadia, Țiriac, Baresi sau Raul, în Gazeta Sporturilor, ProSport, Fanatik, Libertatea, Kicker Sport Magazin (ediția română) sau SportTotal FM (primul post național privat de profil). Ultimele două redacții le-a și condus în perioada 2005-2007.

A obținut, în 2013, marele premiu din partea fundației ”Freedom House” pentru ancheta legată de mafia pariurilor din fotbalul românesc. A relatat povești unice de la o Olimpiadă (JO Tokyo 2021), două Europene de fotbal (CE 2016 și 2021), finale de Champions League sau Europa League.

Reporter Special Playsport (octombrie 2021-ianuarie 2023), s-a alăturat din februarie 2023 echipei ProSport.

Program
Clasament Echipe
Program
Clasament Echipe