La satelitul lăudat să nu te duci cu sacul

Mihai Andries 10 Jun. 2012, 14:06 București

Auspiciile sub care se deschideau semifinalele Ligii a IV-a București erau unele favorabile satelitului al doilea al dinamoviștilor, o echipă care părea a fi pe val. La atuuri mai intrau și cele trei victorii din prima fază a play-off-ului, locul 1 în grupă și cele doar trei goluri primite, dar nimic din toate acestea nu a contat vineri după amiază.

Cu o apărare care a dormit exact când nu trebuia, Dinamo II a primit gol în minutul 10 după o pasă în centru a lui Munteanu, acolo de unde Niculae, singur cuc în careul advers, l-a executat pe Dănciulescu cu un șut sub transversală. Asistați de pe bancă de Oneață Augustin – antrenorul republicanilor din Ștefan cel Mare și din tribună de Ion Moldovan – managerul centrului de copii și juniori, dinamoviștii au trecut pe lângă egalare la o fază la care Bitez a scăpat spre poarta lui Bratu după ce a furat o minge pasată aiurea de un adversar, pe la centrul terenului. Atacantul dinamovist a fost ajuns in-extremis de fundașii adverși, fiind faultat în afara careului, într-o situație în care se putea da roșu și nu galben.

Lemac și Buia, aduși special de la lot!

Dorința clubului din Ștefan cel Mare de a lua titlul pe București a fost imensă, motiv pentru care în ziua meciului au fost aduși de la lotul național Under 18 și Lemac și Buia, special pentru a îi învinge pe cei de la Termo. Cum de la dorință la putință e destul de „mers”, cu un Lemac inutil în avanposturi și un Buia care și-a încălzit motorul mai greu, albii lui Bogdan Popa au suferit în ofensivă. Mai mult, fostul jucător al Progresului, Levente Mitrea a profitat de un nou moment de reverie al fundașilor centrali dinamoviști și a marcat pe lângă Dănciulescu pentru 2-0, acesta fiind și scorul pauzei.

Cu toate vârfurile de pe bancă la atac

Cu Lemac înlocuit la pauză de Neculai, Dinamo 3 s-a aruncat spre poarta uriașului Bratu, încercând să reintre în joc. Însă mai periculoși au fost tot cei de la Termo, prin același Mitrea, care a scăpat spre buturile lui Dănciulescu, dar a trimis pe lângă. Disperarea dinamoviștilor a devenit evidentă după ce stafful tehnic a trimis în teren toți atacanții de pe bancă! Pe rând, Anton, Ionică și Balint au intrat pe teren, primii doi la doar 3 minute distanță unul de altul. O schimbare s-a simțit în jocul „cățelușilor”, Buia și Anton fiind la un pas de gol cu șuturi puțin pe lângă bară.

Cu limba scoasă, dar în finală

Roșii au început să își termine din benzină și, încet-încet , presiunea dinamoviștilor a crescut insuportabil. Însă, șansa de a juca cu trofeul pe masă în finala de marți le-a dat celor de la Termo energia necesară pentru a rezista asediului, profitând și de lipsa de idei a adversarului, care a abuzat de centrări pe sus într-un careu dominat de uriașul Bratu. Culmea ironiei a fost că, în cele din urmă, o astfel de centrare a adus golul de onoare reușit de Buia în minutul 89. Au urmat minute bune de prelungiri, spre disperarea celor de la Termo, care au crezut că meciul nu se mai termină. Fluierul de final a venit izbăvitor pentru echipa lui Marian Silea, nu înainte ca Dinamo să treacă pe lângă 2-2, cu un balon catapultat milimetric pe lângă bară.

Termo își vede visul cu ochii și se va duela cu Chitila pentru titlul de campioană a Capitalei și, implicit, locul la barajul pentru Liga a III-a

DINAMO III – TERMO I 1-2 (0-2) Buia (89) / C. Niculae (10), Mitrea (35)

Dinamo III: Dănciulescu – Ivanov (cpt.) (74 V. Balint), Ghinea, Butnaru, R. Stan – Lupașcu (54 G. Anton), Căprăroiu (56 C. Ionică), Ursache, Buia – Lemac (46 Neculai), Bitez. Antrenori Bogdan Popa și Ionel Augustin / Manager Ion Moldovan. Rezerve nefolosite: Muțiu – Al Bouchi, Zeciu

Termo I: G. Bratu – S. Dragnea, Murgeanu, Ș. Roșu, Slav (60 Jegh) – L. Mitrea, Hîrtescu (cpt.), M. Răduca, A. Rusu (69 Doscan) – Șt. Munteanu (76 I. Dumitru), C. Niculae (65 Zaincovschi). Antrenor Marian SIlea. Rezerve nefolosite: Antonescu – Al. Popa, M. Silea

Articol și foto de Mihai ANDRIEȘ

Mihai Andries 10 Jun. 2012, 14:06 București
Pe aceeași temă