Promovarea e tot mai aproape pentru ieșeni

16 Apr. 2012, 10:30 Campionat
Promovarea** e tot mai aproape pentru ieșeni

Promovarea se vede tot mai clar din Copou! In fata a peste 3.000 de spectatori, CSMS Iasi a invins fara emotii pe CF Braila, scor 3-0, in etapa 21 a Seriei I, din liga secunda de fotbal si a mai facut un pas important spre promovarea in Liga I. Gado, Milea si Herghelegiu au punctat pentru al patrulea succes consecutiv al formatiei iesene.

Partida a inceput cum nu se poate mai rau pentru Ionut Popa. Dupa doar 10 minute, Badic s-a accidentat si a fost inlocuit cu Ciucur. Opt minute mai tarziu, Herghelegiu putea aduce fericirea pe stadionul Emil Alexandrescu, dar a sutat pe langa poarta, din pozitie favorabila. Treptat, meciul s-a stins, cele doua formatii preferand un joc de posesie fara sa ameninte buturile adverse. In minutul 37, Braila putea da lovitura, dar sutul lui Moise a fost respins spectaculos de Irimia, iar D. Bogdan a sutat slab si i-a permis portarului iesean sa mai aiba o interventie buna. Trei minute mai tarziu, Cretu a pasat perfect in careu la Gado, care a driblat scurt un adversar, s-a intors si a deschis scorul cu un sut la coltul lung, din 7-8 metri.

La fel ca si etapa trecuta, la Mangalia, CSMS a rezolvat meciul in doar trei minute. Dupa golul lui Gado, din minutul 40, trei minute mai tarziu, Claudiu Tudor a executat perfect un corner de pe stanga, iar Milea a inscris cu capul din 6 metri. Brailenii au cerut fault in atac, dar arbitrul Emil Voicu (o prestatie slaba pe toata durata jocului) a validat reusita moldoveanului.

Dupa pauza, iesenii au facut pasul inapoi, iar pe teren a fost o singura echipa, CF Braila. Trupa lui Viorel Ion (la care fostul iesean Palimaru a fost titular) nu a aratat insa veleitati deosebite si nu si-au creat decat o ocazie importanta la poarta lui Irimia. In minutul 69, Bosoi a sutat frumos din marginea careului, in plasa laterala. Sapte minute mai tarziu a venit si replica gazdelor. Petrovic a avut o actiune frumoasa in flancul stang a ofensivei, dar a intrat in unghi si in locul unei pase simple la Herghelegiu, care era singur cu toata poarta in fata, a preferat sa traga la coltul scurt, de unde Bucuroiu a respins fara probleme.

Pana la urma, s-a facut 3-0 in minutul 90. Claudiu Tudor a executat perfect o lovitura libera de la 20 de metri, pozitie centrala, mingea a lovit bara, iar din portarul Bucuroiu a sarit la Herghelegiu, care a impins mingea in poarta din doi metri. Tot Herghelegiu putea reusi dubla, in ultimele secunde ale partidei, dar sutul sau din 12 metri, lateral dreapta, a trecut milimetric pe lana poarta adversa.

Cu acest succes, CSMS aduna 36 de puncte si o egaleaza in clasament pe Sageata Navodari (locurile 3-4), ambele echipe fiind la un singur punct in urma formatiei Delta Tulcea, care ocupa ultimul loc promovabil. Etapa viitoare, sambata, 21 aprilie, CSMS va juca tot acasa, cu FCM Bacau.

CSMS Iasi: Irimia – Cretu, R. Tincu (cpt.), Camara, Vladu, Badic (’10 Ciucur), Milea, Cl.Tudor, Herghelegiu, Marjanovic (’62 Petrovic), Gado (’70 Onofras). Antrenor: Ionut Popa
CF Braila: Bucuroiu – Bosoi (cpt.), M. Calin, B. Dumitru, Vlaicu – G. Ion, Voicu, Otvos, Moise (’46 Campeanu) – Prodan (’46 Nicolita) – Palimaru (’79 Necoara). Antrenor: Viorel Ion.

Dupa meci, antrenorul CSMS Iasi, Ionut Popa, a plecat imediat cu masina spre Arad, acolo unde a petrecut Pastile alaturi de familie si a apucat numai sa delarare: „Victorie meritata si muncita, în fata unui adversar mai bun decât ma asteptam”.

Presedintele executiv Florin Prunea (sustinut si de aceasta data din tribune de fiica lui, Andra) era multumit ca formatia din Copou nu mai depinde de restul rezultatelor. „Începând de astazi suntem la mâna noastra. De acum încolo trebuie sa ne vedem de drumul nostru, pentru ca depindem doar de noi. Rog publicul sa umple stadionul la meciul cu Bacaul, pentru ca va fi cel mai greu meci al nostru”.

De partea cealalta, antrenorul brailenilor, Ion Viorel, a fost ironic pe toata durata discutiei cu presa: „Felicit echipa Iasului pentru victorie, gazdele si-au dorit mai mult victoria. Rezultatul nu reflecta realitatea, Iasiul a avut doua suturi pe poarta si a dat trei goluri. Echipa mea a jucat bine, am controlat jocul, în special în repriza a doua. Noi nu ne putem compara cu Iasiul din niciun punct de vedere. Suntem o echipa mica. Iasiul este principala favorita la promovare si va promova cu Viitorul. Voi bate la Tulcea ca sa promoveze Iasiul, ca merita”.

Sursa: Bună Ziua Iași

16 Apr. 2012, 10:30 Campionat
Pe aceeași temă