Pentru a evita retrogradarea direct în Liga a V-a Hunedoara, ridicarea dreptului de a promova pentru următoarele trei sezoane, plus o depunctare de 18 puncte patronii Mureșului Deva plănuiesc să se prezinte la primele două etape din retur cu o echipă victimă sigură, formată doar din jucători juniori pe care mai apoi să o retragă din competiție.
Astfel, gruparea de sub Cetate ar scăpa mai ieftin, doar cu excluderea din campionat și implicit retrogradarea în Liga a III-a. Răul cel mai mic.
Acesta este și motivul pentru care, deși e iminentă, excluderea divizionarei secunde Mureșul Deva e deocamdată dezmințită tacit de stăpânii scumpi la vedere și subțiri la pungă ai „alb-roșiilor”.
În lipsa totală a informațiilor oficiale, speculațiile legate de viitorul incert al încă singurei echipe hunedorene din cel de-al doilea eșalon fotbalistic din România apar de peste tot și sunt palide precum situația clubului.
La fel și cele legate de plecările jucătorilor experimentați sosiți pe rând la Deva vara trecută din toată țara și care în această iarnă au părăsit echipa în grup – cu acordul conducătorilor. Aceștia, în schimbul renunțării la salariile restante, le-au dat fotbaliștilor actele și libertatea de a-și căuta alte angajamente. Că de, iarna nu-i ca vara nici la Deva.
Astfel, cel mai probabil viitoarea strategie a Mureșului Deva va fi axarea pe creșterea și formarea de jucători și continuarea activității competiționale cu ei, cu juniorii foarte tineri și de pe plan local, pentru ca volumul de cheltuieli să fie minim spre inexistent.
În acest context, internaționalii de juniori Alexandru Petresc și Alexandru Dan sunt exemple palpabile. Cele două „perle” nu au obținut avizele de transfer de la clubul devean deși oferte au fost cu duiumul, ei fiind de perspectivă pentru noul proiect al grupării de sub Cetate.
Un plan care la prima vedere miroase a insolvență… urmat cel mai probabil de faliment.
Opinie scrisă de Sami Tamaș