FC Hunedoara trage tare pentru promovare

07 Feb. 2012, 11:01 Pregătiri, amicale
FC Hunedoara** trage tare pentru promovare

După 10 zile de antrenamente fizice extrem de tari în care în medie fiecare jucător a alergat între 12 și 14 kilometrii lotul grupării FC Hunedoara a coborât din cantonamentul centralizat pe care l-a efectuat la Băile Herculane. Concluzia: „Cred că ceea ce am făcut până acum a fost conform cu ceea ce am stabilit împreună cu antrenorul principal Aurel Șunda pentru această etapă a pregătirilor: creșterea capacității aeobice și a rezistenței la efort a jucătorilor”, a explicat antrenorul emerit de atletism Ștefan Beregszaszy cel care se ocupă de pregătirea fizică a hunedorenilor.

De la începutul acestei săptămâni și pânâ la reluarea campionatului Ligii a III-a programat pentru începutul lunii martie, „alb-albaștrii” își vor continua programul de pregătire pe plan local. Va urma o perioadă în care antrenamentele tehnico-tactice vor fi împletite cu jocuri test, câte două în fiecare săptămână. Totul pentru ca la primul joc din retur FC Hunedoara să se prezinte în formă maximă.

„Echipa trebuie să atingă vârful de formă la jocul cu ACS Recaș. Mai precis atunci băieții vor intra pe un de formă pozitiv pe care se vor menține șapte-opt jocuri la rând. Cel mai probabil după acest tur de forță va interveni o cădere ușoară a jucătorilor din punct de vedere fizic însă oată depășită această stare ei își vor recăpăta tonusul și vor încheia în forță campionatu. Acesta trebuie să fie rezultatul unei pregătiri fizice ca la carte”, a spus în cadrul emisiuni Sport Expert de la postul local Hunedoara TV, antrenorul lui FC Hunedoara, Aurel Șunda.

În etapa a XVI-a, prima a returului Ligii a III-a, Seria a V-a, programată pentru vineri 2 martie FC Hunedoara (locul 4, cu 25 de puncte) va juca în deplasare pe terenul liderului ACS Recaș (31 de puncte). Meciul tur s-a încheiat nedecis, scor 1-1. FC Hunedoara are ca obiectiv pentru acest sezon promovarea în Liga a II-a.

Articol scris de Sami Tamaș
Foto: Cristi Vatavu (Ziarul Hunedoreanului)

07 Feb. 2012, 11:01 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă