Finalul unui vis

08 Dec. 2011, 20:15 Cupa

Timișorenii au purtat dungile de sărbătoare, albe și negre, cele care marchează nașterea Politehnicii și cele cu care au umilit Steaua. Condamnați la un an în purgatoriul „B”-ului, fotbaliștii lui Poli și cei 6.000 de oameni, care au înfruntat frigul pentru a-și vedea favoriții, erau pregătiți pentru semifinalele Cupei. Numai că nimic nu a fost cu Poli. Mediașul a învins cu 1-0 și a pus capăt visului Timișoarei de a-și trece în palmares un trofeu după 21 de ani de secetă.

Înaintea meciului, aproape nimeni nu a luat însă în calcul trupa matematicianului Pustai, cea care a învins la Timișoara și pe vremea în care bănățenii erau favoriți la câștigarea campionatului. Poli a încercat aceleași combinații ca și în partida cu Steaua, însă medieșenii au știut când să dubleze, când să faulteze și nu au iertat când au avut ocazia de a marca.

Au luat gol repede

Golul de 0-1 a venit în minutul 8, din centrarea pe jos a lui Avram, în urma căreia fundașii timișoreni i-au permis lui Bud să trimită mingea simplu, din mijlocul careului, în colțul din stânga al lui Lepmets. Goga și Scutaru au ridicat privirea din pământ și au pus mingea la centru, însă aceasta nu i-a mai „ascultat” atât de bine precum în turul precedent din Cupă, cu Steaua. Curtean a trimis cu capul puțin pe lângă din preajma careului mic, bomba lui Gorobsov a izbit transversala, iar Ricketts a fost blocat în ultimul moment de Pleșca.

Bud, de la bal la spital

Medieșenii au rămas fără marcator, după ce Bud a ieșit pe targă din teren, în urma unei ciocniri cu Scutaru, însă puteau înscrie din nou, în minutul 40, când Bawab a tras în plasa laterală.

Repriza a doua începe cu o nouă ratare a lui Poli. Mera nu reușește să reia în plasă din careul mic, moment în care tot stadionul începe să cânte. Timișoara atacă, dar fundașii Gazului sunt mereu la post. Pragmatismul oaspeților a menținut rezultatul, iar Timișoara rămâne cu emoțiile de la matineu, cu frica datoriilor și a depunctării.

FC Timișoara – Gaz Metan Mediaș 0-1
Cr. Bud (8)

Lepmets – Mera, Scutaru, Fl. Ilie, Sepsi – Chiș (54 Axente), Poparadu (75 Tameș), Gorobsov, Curtean (81 Popovici) – Ricketts, D. Goga
Antrenor: Valentin Velcea

Pleșca – Hoban, Frăsinescu, Lazăr, Markovic – Todea, Nicandro – Avram, Pârvulescu (85 Buzean), Bawab (90+2 Vitinho) – Bud (30 Petre)
Antrenor: Cristian Pustai

articol scris de Radu Faur
foto de Istvan Szasz

08 Dec. 2011, 20:15 Cupa
Pe aceeași temă