Arbitru operat la testicule din cauza bătăii primite

22 Nov. 2011, 13:26 Arbitri
Arbitru operat la testicule** din cauza bătăii primite

Actele de huliganism continuă pe terenurile de fotbal din ligile județene. Duminică, la Roșiori, la meciul dintre AS Vedea și AS Gălățeni, din etapa a 11-a a Ligii a 5-a de fotbal Teleorman, arbitrii întâlnirii au trăit momente de groază în pauza jocului, doi dintre ei (Cristian Frăsineanu și Andrei Tomuță) fiind bătuți cu bestialitate de jucătorii echipei din Vedea pentru că au validat un gol echipei vizitatoare. Cei doi arbitri au ajuns la spitalul, ultimul fiind operat la testicule din cauza bătăii încasate!

TeReSport l-a vizitat ieri la spital pe Andrei Tomuță, unul din cei doi arbitri bătuți de către jucătorii echipei AS Vedea la meciul de duminică cu AS Gălățeni. Din întreaga bătălie de la Roșiori, asistentul Andrei Tomuță s-a ales cu o operație la testicule și multiple lovituri în zona feței.

Imediat după incident, Andrei a fost transportat la spitalul din Roșiori, apoi a fost transferat la cel din Alexandria, pentru ca duminică seara să ajungă direct pe masa de operație a spitalului „Sf. Ioan” din București, fiind diagnosticat cu hematon scrotal gigant post traumatism, adică, pe înțelesul tuturor, avea testiculele inflamate în urma loviturilor încasate. Operația lui Andrei a decurs, din fericire, foarte bine, iar ieri dimineață și-a făcut timp pentru a suna la redacția TeResport pentru a face unele precizări în cazul de violență de la Roșiori.

„Salut, mi-au povestit colegii despre articolul din TeResport și doresc să mai fac unele precizări la cazul de ieri”, au fost primele vorbe ale lui arbitrului. Am publicat imediat replica pe site, apoi i-am cerut permisiunea lui Andrei pentru o vizită la spital. Surprinzător, Tomuță nu a stat pe gânduri și a acceptat fără nicio ezitare.

Nu mă las de arbitraj

Ajuns la fața locului, l-am sunat încă o dată pe Andrei pentru a-mi confirma dacă poate fi vizitat și dacă acceptă să fie fotografiat. „Poți să-mi faci și fotografii, nu-i nicio problemă. Te aștept sus, până atunci scot și cartonașele ca să fie poză mai interesantă”, s-a amuzat el. După ce am primit acceptul paznicului, am ajuns la camera 210. Andrei era întins pe pat, vorbea la telefon, iar lângă el se aflau două prietene, una fiind chiar iubita sa.

„Tocmai ce m-a sunat mama”, s-a scuzat el. „Mi-a spus că nu mai am ce să caut la arbitraj, că o să-mi plătească ea contravaloarea baremului în fiecare weekend, numai să mă las de arbitraj. Nici nu vreau să aud. Abia aștept să mă refac și să revin pe teren”, mi-a spus Andrei foarte sigur pe el.

„Cum așa? După tot ce ai pățit?!”, întreb eu. „Bineinteles, a fost un incident, primul din viața mea de arbitru. Fac de 5 ani acest lucru și nu mă voi lasă tocmai acum. Îmi place ceea ce fac, iar incidentul ăsta mă va întări și mai mult”, parează Andrei, după care îi sună din nou telefonul. „Nu pot să vorbesc. Sunt cu cineva aici. Ne auzim puțin mai târziu. Dacă vii pe la mine să-mi aduci niște paie, că s-au terminat și nu mai am cu ce mânca”. Andrei a cerut acele paie pentru că numai cu ajutorul lor se mai poate hrăni, maxilarul fiind și el inflamat după loviturile primite de la jucătorii din Vedea.

Primarul le-a garantat că nu vor păți nimic

„Mai povestește-mi o dată bătaia din vestiar. Cine a intrat peste voi și cine te-a lovit?”, îi provoc eu memoria. „Primul care a intrat a fost primarul din Vedea, Aurel Drăghici. Ne-a înjurat, a țipat la noi, ne cerea socoteală pentru acel gol validat, apoi a ieșit nervos, nu înainte de a ne garanta că nu ni se va întâmpla nimic și conflictul se va aplana. Dar de unde imediat ce a ieșit a început să urle pe hol, să înjure din nou, iar acest lucru cred că le-a dat apă la moară jucătorilor aflați acolo. Aceștia au intrat peste noi, erau mai mulți, însă doar pe Anatolie Constantin l-am reținut, cel care m-a lovit pe mine. Ceilalți l-au lovit pe Frăsineanu. Calea și observatorul Petre Smarcea au scăpat de bătaie. Eu m-am trezit cu testiculele umflate, iar Frasineanu avea buza și nasul spart. Totul s-a petrecut sub ochii oamenilor de ordine aduși probabil de la Vedea, însă niciunul nu a intervenit”, a povestit Andrei incidentul din vestiar.

Dus de urgență la Spitalul Sf. Ioan și operat la testicule

Apoi a continuat: „Pe mine m-au transportat de urgență la spitalul din Roșiori pentru primul ajutor, după care am ajuns la Alexandria. Din păcate acolo nu există un medic specialist și așa am ajuns la București. Aseară am fost operat, iar acum trebuie să fac repaus trei luni”.

„După acest incident, ai primit măcar un telefon de la cei din Vedea?”, îl întreb. „M-a sunat delegatul lor să-și ceară scuze, însă voi merge până la capăt. Nu-I voi lasă pe cel care m-a agresat până nu se va face dreptate, să plătească pentru faptele sale”, vine imediat răspunsul. „M-au sunat și domnii Prodan și Nițu, erau îngrijorați pentru mine, dar le-am trasmis să stea liniștiți că în primăvară sunt din nou pe teren, cu steagul în mână. Vreau să fac în continuare arbitraj, și sper să se ia măsuri drastice cu acești indivizi care vin la stadion nu pentru fotbal, ci pentru a face scandal. Nu înțeleg de unde atâta răutate în județul nostru, mai ales în fotbalul din ligile inferioare, acolo unde totul ar trebui să se facă de plăcere?”, s-a întrebat Andrei Tomuță, ultima victimă a huliganismului de pe terenurile de fotbal din județ.

Mai multe detalii despre cele întâmplate la Vedea găsiți pe TereSport.

Sursa: TereSport

22 Nov. 2011, 13:26 Arbitri
Pe aceeași temă