„Câinii” viitorului!

08 Sep. 2011, 13:21 Bursa transferurilor

Dorel Stoica, Alexandru Pena și Srdjan Luchin sunt transferurile lui Dinamo din această pauză competițională. În afară de cei trei jucători aduși la prima echipă, „câinii” au mai făcut două afaceri. I-au luat pe Geo Mișu și Darius Buia, doi componenți ai selecționatei Under 17, singura națională calificată (nu din oficiu) la un turneu final în acest an.

Dacă Steaua a adus 11 jucători noi în această vară, „câinii” au reușit doar trei achiziții. Dictată și de criza financiară, tactica șefilor din „Groapă” a fost total diferită de cea a rivalului din Ghencea, iar acest lucru este clar și când vine vorba de investiția în propria pepinieră. În timp ce roș-albaștrii au desființat „satelitul”, „câinii” s-au pus pe strâns valorile din țară, iar în această vară, la Dinamo II au ajuns deja mai mulți puști care promit, lideri la nivelul lor de vârstă. Doi dintre ei sunt Geo Mișu, adus de la Craiova, și Darius Buia de la Banatul.

„Mama a început să plângă”

Povestea mijlocașului oltean este cu adevărat interesantă. La doar 16 ani a luat deja contact cu naționala mare, acum câteva zile, juniorul fiind chemat de Pițurcă la Mogoșoaia. „M-a sunat domnul Neagoe și mi-a spus să mă prezint la echipă. Eram cu mama acasă, care tocmai ce venise la mine în vizită. I-am spus și a început să plângă”. Pe moment, experiența i-a înmuiat genunchii, dar și-a revenit repede. „Eram un pic emoționat, dar mi-am zis că eu nu am nicio presiune la vârsta mea. Venisem acolo pentru a mă pregăti, nu aveam presiune, trebuia să joc fotbal. M-am pus în postura unui șofer care tocmai a luat carnetul și conduce o mașină de lux, așa că am scăpat de trac”. Mișu nu uită nici de Pițurcă, omul care l-a văzut la tineretul Craiovei și imediat l-a chemat la prima echipă. „A urmărit un meci și apoi mi-a zis să mă prezint la prima echipă. Am fost și în lot la meciurile cu CFR Cluj și Gaz Metan. Domnul Pițurcă este ca tatăl meu. O să-i fiu recunoscător toată viața”.

Apartament pe Floreasca

Dinamoviștii au grijă de puști, cei doi primind din partea clubului un apartament lângă stadion, pe Calea Floreasca. Șefilor nu le e frică de tentații, iar tatăl lui Darius a și explicat într-un interviu pentru Pro Sport: „Fii-miu seamănă cu maică-sa. E cuminte. Dacă semăna cu mine, veneam eu și stăteam cu el”.

Geo Mișu (stânga) și Darius Buia vor fi testați mai întâi la echipa de tineret

Dinamo este un club care a promovat mulți tineri. Aici am șansa să progresez și să fac pasul cât mai repede spre fotbalul mare
Darius Buia, mijlocaș Dinamo II

Articol scris de Cătălin Mureșanu

08 Sep. 2011, 13:21 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă