Convins de fani!

30 Jun. 2009, 14:30 Seria 2
Convins de fani!

Fostul ivestitor de la Dinamo a fost convins să preia formația clujeană de galeria „șepcilor”.
 

Primarul Sorin Apostu a anunțat, ieri, numele celui care va prelua 51 la sută din acțiunile clubului. Acesta este Florian Walter, om de afaceri bucureștean care în ultimii 4 ani s-a aflat în grupul investitorilor de la Dinamo.
 

 

După două luni de negocieri, Florian Walter s-a înțeles cu autoritățile locale de pe Someș și va prelua pachetul majoritar al Universității. „Domnul Walter și-a arătat interesul să preia echipa, având trei argumente: felul de a fi a oamenilor din Cluj, galeria pe care o apreciază și care l-a impresionat și faptul că se va construi un nou stadion”, a povestit primarul Sorin Apostu.
 

 

Omul de afaceri bucureștean nu va oferi niciun ban pentru cele 51 la sută din procentele clubului, dar s-a angajat să acopere datoriile de peste 1 milion de euro către stat și salariile restante ale jucătorilor. De asemenea, Walter a promis un buget de 1.5 milioane de euro și un obiectiv îndrăzneț: cupele europene în 3 ani. „Peste 3-4 ani Universitatea va avea un stadion european și echipa va trebui să joace în cupele europene”, a spus primarul Apostu.
 

 

Sigla, numele și palmaresul nu se vând
 

 

Edilul Clujului a ținut să păstreze în proprietatea municipalității însemnele clubului, pentru a evita înstrăinarea echipei și un nou caz Poli Timișoara. Florian Walter va începe de astăzi revoluția la „U” Cluj, intenționând să modifice din temeli organigrama clubului. „Vine să scuture , vor fi modificări mari. Conducerea executivă va fi formată din 3 persoane. Un reprezentant al CL, un reprezentat al acționarului majoritar și un reprezentant al celorlalți acționari”, a prezentat Apostu planurile lui Walter.

 

 

Articol scris de Vlad Măcicășan și Cristian Cucolaș

30 Jun. 2009, 14:30 Seria 2
Pe aceeași temă