Dinu Todoran și-a încheiat conturile cu Petrolul 2: ”Ne-am strâns mâinile și asta a fost tot!” | EXCLUSIV

Adi MARICA, Marius ANGHEL 28 Oct. 2024, 16:27 Liga 3
Dinu Todoran și-a încheiat conturile cu Petrolul 2: ”Ne-am strâns mâinile și asta a fost tot!” | EXCLUSIV

Finalul turului sezonului regular al campionatului Ligii 3 vine cu o plecare surprinzătoare. Antrenorul Dinu Todoran s-a despărțit de Petrolul 2, echipă clasată pe locul 5 în Seria 5.

Dinu Todoran s-a despărțit de Petrolul 2: ”Încă din vară am spus că la finalul turului vom trage linie și asta a fost tot!”

În această vară, Petrolul și-a înscris echipă în Liga 3 în urma unui parteneriat Petrolul 95 Ploiești, școala de fotbal a lui Daniel Chiriță, iar antrenor a fost instalat Dinu Todoran, fostul jucător al găzarilor!

După doar nouă etape, la finalul turului sezonului regular, Todoran s-a despărțit de Petrolul 2. În acest interval de timp, echipa a înregistrat trei victorii (3-1 cu CS Tunari, 1-0 cu Flacăra Moreni și 1-0 cu FC Pucioasa), trei egaluri (1-1 cu CS Păulești, 1-1 la Urban Titu și 2-2 la Sport Team) și trei înfrângeri (0-1 la ACS FC Dinamo, 0-1 cu CSL Ștefăneștii de Jos și 2-3 la CS Blejoi).

”La finalul turului suntem pe locul 5 la un punct de play-off. În tur am fost singura echipă care a eușit să câștige în fața liderului CS Tunari. Încă din vară am spus că la finalul turului vom trage linie și asta a fost tot! M-am întâlnit cu Claudiu Tudor, ne-am strâns mâinile și asta a fost tot. Chiar țin să-i mulțumesc lui Claudiu pentru șansa oferită și le urez multă baftă în campionat”, a spus Todoran pentru Liga2.ro.

În etapa din weekendul trecut, Petrolul 2 a pierdut cu scorul de 2-3 meciul din deplasare cu CS Blejoi (foto jos), a doua clasată în acest moment, liderul la finalul etapele 3-6.

  • La nivel de seniori, Dinu Todoran a antrenat FC Voluntari 2 (Liga 3), FC Voluntari (Liga 1), Petrolul (Liga 3), CSM Slatina (Liga 2) și FCSB (Liga 1).

Todoran se laudă că a promovat trei tineri la prima echipă a Petrolului!

Deja fostul antrenor al Petrolului 2 se laudă cu faptul că a format o echipă cu jucători tineri de perspectivă, iar trei dintre ei au debutat în prima ligă, la prima echipă a clubului.

”Claudiu Tudor și Daniel Chiriță m-au căutat în vară pentru acest proiect și am acceptat. Obiectivul a fost să creștem tineri jucători de perspectivă, astfel încât ei să fie pregătiți din toate punctele de vedere să facă pasul către prima echipă și la loturile naționale. Și am reușit să formăm o echipă cu jucători tineri de perspectivă, iar trei jucători David Paraschiv, Victor Stancovici și Raul Bucur au debutat la prima echipă, dar și la loturile naționale”, a spus Dinu Todoran.

  • David Paraschiv (18 ani) a prins în acest sezon de două ori locul Petrolului, dar nu a apucat să joace în prima ligă, în condițiile în care în sezonul trecut a prins lotul de opt ori și tot nu a jucat.
  • Victor Stancovici (19 ani) a prins lotul primei echipe de două ori și în weekend, în meciul cu Poli Iași (3-1), și-a făcut debutul în minutul 90+3, dar nu a apucat să atingă mingea. Acest debut a fost mai degrabă un cadou de ziua sa, în acea zi aniversând 19 ani.
  • Raul Bucur (21 ani) a debutat la Petrolul, în prima ligă, încă din mai 2023, în 0-3 cu CFC Argeș, sezon în care a fost de nouă ori în lot. În sezonul trecut a prins lotul de șase ori, iar în cel actual are opt prezențe în lot și doar un meci în care a fost utilizat, în prelungirile partidei cu FC Hermannstadt (4-1).

Petrolul 2, la mijlocul clasamentului în Seria 5 a Ligii 3

Cu 12 puncte și golaveraj 11-10, Petrolul 2 ocupă locul 5 din 10 în Seria 5 a Ligii 3, la egalitate cu ACS FC Dinamo București, care are un golaveraj inferior, 8-10. Lider este CS Tunari, cu 24 de puncte și un singur eșec înregistrat, cel contra echipei lui Todoran.

  • Dinu Todoran (46 de ani) este una dintre legendele Petrolului, deși e născut în Brașov, unde a și început fotbalul, la ICIM. În cariera sa a mai jucat pentru Astra, Farul, Unirea Urziceni, Victoria Brănești, FC Botoșani și FC Voluntari.

Todoran nu exclude varinata să antreneze în zona Brașovului. ”Cu siguranță voi rămâne în fenomen. Îmi doresc să antrenez în continuare și poate voi antrena și în zona Brașovului pentru că aici am copilărit și am făcut primii pași în fotbal”, a declarat Dinu Todoran.

Dinu Todoran: ”Petrolul poate prinde play-off-ul în SuperLigă”

În ceea ce privește prima echipă a clubului Petrolul, cu un parcurs excelent în acest sezon de SuperLigă, în ciuda problemelor financiare pe care le are, Dinu Todoran nu este surprins de rezultatele obținute de echipa antrenată de Mehmet Topal, Florin Stîngă și Sanjin Alagic.

Petrolul a acumulat 22 de puncte în 14 meciuri și a urcat pe locul 2 în clasamentul intermediar al SuperLigii.

”Petrolul este o echipă bine organizată și chiar nu sunt suprins de rezultatele sale. Am fost la cateva antrenamente ale echipei de seniori și mereu am ținut legătura cu Florin Stîngă. Au crescut de la joc la joc și au șansa să prindă play-off-ul”, a mai spus Todoran.

Foto: și CS Blejoi

Adi MARICA, Marius ANGHEL 28 Oct. 2024, 16:27 Liga 3
Pe aceeași temă