Robert Ilyeș și FK Miercurea Ciuc au ”descusut bine” FCU Craiova: ”Am fost nevoiți să cedăm posesia, deoarece am simțit că joacă bine.” Antrenorul absentează înaintea meciului din Cupă cu SC Oțelul

Marius ANGHEL 28 Oct. 2024, 12:56 Liga 2

FK Miercurea Ciuc a mai pus în cont o victorie în acest sezon de Liga 2, încă o dată a noua, după ce aceea cu Viitorul Pandurii (4-1 la Severin) a fost anulată din cauza excluderii din campionat a echipei din Târgu Jiu.

De această dată, jucătorii lui Robert Ilyeș au întrecut pe teren propriu FCU Craiova, scor 2-0, duminică, în ultimul meci al etapei a 11-a a competiției. Este primul succes la acest rezultat obținut în acest sezon de ciucani, care au ajuns și la șase partide din 11 disputate în această ediție a Ligii 2, contorizând-o și pe cea cu Viitorul Pandurii, fără să primească gol. Ba chiar cinci dintre acestea șase au loc consecutiv în acest moment.

După succesul cu FCU, din partea echipei harghitene au tras concluzii antrenorul Robert Ilyeș și atacantul maghiar Alexander Torvund.

FK Miercurea Ciuc a învins FCU Craiova, Ilyeș a citit bine echipa olteană!

În ultimul meci al etapei a 11-a, FK Miercurea Ciuc a avut o primă repriză bună în fața echipei care la începutul săptămânii s-a despărțit de antrenorul Marius Croitoru. Babati a avut două situații bune de gol, însă a reușit să-l învingă pe Codruț Sandu la a treia încercare, în minutul 29. În partea a doua, FCU Craiova a avut mai mult jocul în control, și-a creat câteva situații de a egala, cea mai mare irosind-o Bounaas (73), cu un șut din întoarcere, din doar 4 metri, în transversală. Anterior, Szilagyi (64) ar fi putut profita de o gafă a portarului Sandu, dar a fost surprins și a șutut mingea doar în adversar. Tabela s-a modificat din nou în prelungiri, când Attila Csuros (90+1) a ridiculizat apărarea adversă și a înscris din careu pentru 2-0 pentru harghiteni.

După meci antrenorul Robert Ilyeș a spus că a citit bine jocul echipei oltene și a recunoscut că tactica din partea secundă a fost să lase adversarul să domine.

”Am știut de la bun început că jucăm cu o echipă de calitate. Este un aspect pe care l-am și analizat. S-a adeverit. Au fost perioade, mai ales în repriza secundă, în care am fost nevoiți să cedăm posesia, deoarece am simțit că joacă bine. Din punct de vedere tactic, însă, i-am descusut bine, mai ales pe baza meciurilor jucate acasă cu Afumați și cu Voluntari, având spații mari după linia lor defensivă, am încercat să profităm de ele mai ales după pauză, așa că sunt fericit că am reușit să marcăm și al doilea gol.
Per ansamblu, sunt de părere că atât tactic, cât și după aspectul jocului, am meritat în totalitate cele trei puncte”, a spus Ilyeș.

Ilyeș, inspirat și la schimbări. ”Cei care au intrat pe parcurs au adus energia de care jucătorii epuizați aveau nevoie”

Antrenorul ciucanilor s-a dovedit inspirat și la schimbări. Torvund a centrat la faza golului al doilea, iar Csuros a marcat. Szilagyi (64), tot după o centrare respinsă de la Torvund, și Bakoș (90+7), servit ideal de Jebari, alt nou-intrat, au avut și ei cel puțin o situație mare de a înscrie.

”Nu doar Csuros, ci și ceilalți care au intrat pe parcurs au adus energia de care jucătorii epuizați aveau nevoie și mă bucur că vestiarul e dominat de o atmosferă bună și toți cei care intră pe teren încearcă să îmi demonstreze mie sau să performeze în numele grupului, ceea ce contribuie la rezultatele pozitive ale echipei. Și la meciul trecut, cei care au intrat au marcat (n.r. – Babati a înscrisla Oradea, în 1-0 cu FC Bihor), așa că mă bucur că am în lot asemenea jucători, care au un asemenea aport suplimentar de energie și, astfel, reușim să obținem mereu cele trei puncte”, a comentat antrenorul Ilyeș.

  • FK Miercurea Ciuc, în victoria cu FCU Craiova: M. Simon – Hegedus, Kelemen, Palmeș – Bloj (Csuros 82′), Vereș (Sz. Szilagyi 60′), Bodo (Bakoș 82′), Gal-Andrezly (cpt.) – Babati (Jebari 52′), Anderson Ceara (Torvund 60′), Dolny. Rezerve neutilizate: Karacsony – J. Nagy, M. Kovacs, B. Pinter.

Alexander Torvund: ”Știam că vom întâlni un adversar dificil”

Despre partida cu FCU Craiova a vorbit și atacantul Alexander Torvund. Acesta nu a reușit să marcheze, însă a centrat la faza golului, mingea sa fiind respinsă în față de Lumbu, la Csuros.

”Știam că vom întâlni un adversar dificil, care sezonul trecut juca în primul eșalon. Am fost pregătiți. Toată săptămâna ne-am concentrat asupra lor și am încercat să obținem maximum din acest meci. Din fericire, am și reușit. Prin urmare, am câștigat meciul”, a comentat Torvund (24 de ani), care are 10 meciuri disputate pentru FK Miercurea Ciuc în acest sezon de Liga 2 și încă nu a reușit să înscrie.

El a vorbit și despre următorul meci al echipei sale, cu SC Oțelul, în Cupa României: ”Ne pregătim la fel ca până acum, cu implicare sută la sută. De luni ne prezentăm deja la antrenament, miercuri e meciul de Cupă, pe care dorim să-l câștigăm, iar apoi ne dorim să continuăm șirul victoriilor și la următorul meci din campionat.”

Ilyeș absentează de la antrenamentele de dinaintea meciului din Cupă cu SC Oțelul

Robert Ilyeș se va afla într-o situație specială înaintea partidei din Cupă cu SC Oțelul. Va fi prezent la București pentru cursurile pentru Licența A UEFA, iar echipa va fi pregătită pentru acest meci de către ceilalți componenți ai staffului tehnic.

”În ceea ce privește meciul de Cupă, sunt un pic căzut pe gânduri, deoarece trebuie să plec la București la cursurile pentru licență, pregătirea va fi supravegheată de colegii din colectivul tehnic. Însă miercuri voi fi aici și sper să obținem maximum posibil. Dorim să facem un meci pe placul publicului, cu o echipă din primul eșalon, echipă care și-a dovedit forța în liga întâi. Așa că va fi un test bun pentru noi”, a mai spus Ilyeș.

Partida dintre FK Miercurea Ciuc și SC Oțelul Galați are loc miercuri, de la ora 18:00, la Miercurea Ciuc, în etapa 1 a fazei grupelor Cupei României. Ulterior, harghitenii vor mai avea meci cu CSM Unirea Alba Iulia (Liga 3), în deplasare, și ACSM Reșița (Liga 2), tot în deplasare.

Următorul meci din Liga 2 al ciucanilor, tot acasă, cu CSM Slatina

Ulterior, în etapa 12 a Ligii 2, FK Miercurea Ciuc va avea meci tot pe teren propriu, marți, 5 noiembrie, de la ora 17:00, contra CSM Slatina, clasată pe locul 7, cu 16 puncte.

Echipa harghiteană se află pe locul 1 în Liga 2, cu 28 de puncte.

Declarații Robert Ilyeș, Alexander Torvund și Valentin David după meciul FK Miercurea Ciuc – FCU Craiova 2-0:

Foto: Bogdan Balaș / Sport Pictures
Video: FK Miercurea Ciuc

Marius ANGHEL 28 Oct. 2024, 12:56 Liga 2
Pe aceeași temă