Doi debutanți la CSC Șelimbăr cu ocazia ultimului meci jucat în Liga 2. Sibienii își măresc colonia moldovenilor din lot

Marius ANGHEL 23 Oct. 2024, 16:14 Liga 2
Doi debutanți la CSC Șelimbăr cu ocazia ultimului meci jucat în Liga 2. Sibienii își măresc colonia moldovenilor din lot

CSC Șelimbăr și-a prezentat la două zile distanță de la meciul disputat la Câmpulung Muscel un jucător pe care și l-a achiziționat în perioada în care nu a evoluat în campionat.

Trupa sibiană și-a mărit numărul de jucători moldoveni din lot odată cu aducerea lui Vadim Dijinari, fundaș care a debutat direct ca titular sub comanda lui Constantin Schumacher și a fost integralist în partida contra nou-promovatei argeșene.

Tot în cadrul partidei cu AFC Câmpulung Muscel, la Șelimbăr și în Liga 2 și-a făcut debutul și Valentin Drăghescu, un mijlocaș în vârstă de 18 ani care a mai prins în alte câteva rânduri lotul, inclusiv sezonul trecut, dar nu a apucat să fie utilizat.

Vadim Dijinari a debutat la CSC Șelimbăr direct ca titular. E al treilea moldovean în lotul sibienilor

Până la meciul cu AFC Câmpulung Muscel, de sâmbăta trecută, din etapa a 10-a a Ligii 2, CSC Șelimbăr jucase ultima partidă oficială în campionat în data de 28 septembrie, acel 2-3 de la Piatra Neamț cu Ceahlăul, în cadrul etapei a 8-a. În runda a 9-a a stat, fiindcă Viitorul Pandurii a anunțat că nu face deplasarea la Cisnădie, iar apoi a urmat un weekend liber pentru echipele din primele două ligi, pe durata acțiunilor naționalelor. În tot acest timp, trupa sibiană și-a adus în lot un nou jucător, iar la partida cu AFC Câmpulung Muscel l-a trimis pe teren încă din primul minut.

Este vorba despre Vadim Dijinari, un fundaș din Moldova, în vârstă de 25 de ani, care ultima dată a evoluat în prima ligă din țara vecină, la Milsami Orhei, doar în patru jocuri în acest sezon.

În cariera sa, acesta a mai evoluat la seniori pentru Sheriff Tiraspol și Dinamo-Auto, iar la Milsami a ajuns în vara anului 2021. De atunci și până acum a evoluat în 57 de meciuri în prima ligă moldovenească, în trei sezoane și un pic, și a înscris 2 goluri.

Contra Muscelului, Dijinari a fost integralist, iar Șelimbărul a avut un mesaj de prezentare a sa la două zile distanță după debut.

”Debut pentru Vadim Dijinari în trupa călăreților roșii !
Un nume nou pe foaia de joc a CSC 1599 Șelimbăr, Vadim ( 25 de ani) joacă pe poziția de fundaș și s-a alăturat echipei noastre pentru restul acestui sezon cu posibilitatea de a semna pentru încă un an.
Un produs al academiei celor de la Sheriff Tiraspol, Dijinari a debutat la echipa mare a celor din Tiraspol, alături de care a devenit campion național, la 20 de ani, după care a jucat la echipe precum Dinamo-Auto și Milsami Orhei.
La doar 17 ani debutat la Naționala de Tineret Under 19 a Moldovei pentru care are 3 meciuri disputate, iar la 20 de ani a debutat la Naționala de Tineret Under 21 pentru care a disputat 5 partide.
Vadim este cotat de siteurile de specialitate la 250.000 de euro.
Mult succes în tricoul călăreților roșii !”, sună anunțul celor de la CSC Șelimbăr.

  • În lotul echipei din Șelimbăr se mai regăsesc încă doi moldoveni, mijlocașii Tudor Butucel (21 ani), care are 6 meciuri disputate până acum în Liga 2 pentru sibieni, și Corneliu Cotogoi (23 ani), care are 3 prezențe în echipa antrenată de Schumacher. Ambii au intrat pe teren după minutul 60 în partida cu AFC Câmpulung Muscel.

Valentin Drăghescu a debutat și el la CSC Șelimbăr și în Liga 2

În minutul 77 al partidei din județul Argeș, la CSC Șelimbăr s-a consemnat un alt debut.

Petre Valentin Drăghescu, un sibian în vârstă de 18 ani, împliniți luna trecută, a primit ”botezul” Ligii 2. Mijlocașul a fost introdus în locul lui Daniel Olariu și a bifat până în 20 de minute pe teren.

El a mai prins lotul echipei inclusiv în finalul sezonului trecut, însă nu a apucat să fie utilizat.

”Debut în Liga 2 pentru Valentin Drăghescu !
Valentin a intrat pe teren în cea de a doua repriză a meciului de la Câmpulung. Acesta a avut o evoluție bună, arătând determinare și dorință.
Felicitări, Vali ! Suntem mândri de un nou debut al unui călăreț provenit din Academia CSC 1599 Șelimbăr !”, a comunicat CSC Șelimbăr.

Unul dintre cumpărătorii de bilet de la meciul cu CFC Argeș câștigă un tricou cu autografele jucătorilor Șelimbărului

În următoarea etapă a Ligii 2, a 11-a, CSC Șelimbăr joacă pe teren propriu, la Cisnădie, cu Campionii FC Argeș, vineri, de la ora 16:00.

Trupa antrenată de Constantin Schumacher ocupă locul 14 în Liga 2 în acest moment, cu 12 puncte, iar cea a lui Bogdan Andone se află pe poziția a 10-a, cu 15 puncte. Șelimbărul va rămâne, până atunci, fără trei puncte, cele câștigate cu Viitorul Pandurii, echipă care va fi exclusă din competiție pentru două neprezentări.

Șelimbărenii au scos la vânzare bilete pentru acest meci începând de astăzi, iar unul dintre cei care vor cumpăra va câștiga un tricou semnat de componenții echipei.

”În 2 zile ne vedem la stadionul din Cisnădie pentru partida contra celor de la FC Arges !
Pentru a vă mulțumi că sunteți mereu alături de călăreții roșii, organizăm o tombolă dedicată celor care vor veni vineri să strige cât pot de tare „Hai,Șelimbăr !”
În ce constă tombola ?! Ei bine, tot ce trebuie să faci este să pui în comentariile acestei postări o poză cu biletul de la meci, indiferent de tribuna în care vei sta și intri automat în tragerea la sorți pentru un tricoul original al echipei noastre semnat de toți jucătorii !
Biletele pot fi achiziționate de la casieria stadionului din Cisnădie, în ziua meciului !
Tribuna 1 – 30 lei
Tribuna 2 – 20 lei
Toți locuitorii din Șelimbăr, minorii însoțiți de un posesor de bilet, cât și persoanele aflate la pensie au intrarea gratuită !
Noi suntem Șelimbăr!”, este mesajul CSC Șelimbăr.

Foto: CSC Șelimbăr

Marius ANGHEL 23 Oct. 2024, 16:14 Liga 2
Pe aceeași temă