Constantin Schumacher, după eșecul suferit de CSC Șelimbăr la ultima fază la Piatra Neamț: ”Trebuia să gestionăm altfel finalul primei reprize”

Narcis POHOAȚĂ 29 Sep. 2024, 10:05 Liga 2

CSC Șelimbăr nu se regăsește în această primă parte a sezonului, după multiplele schimbări efectuate în vară. Deși a început bine campionatul, cu o victorie împotriva revelației Metaloglobus (3-1), trupa sibiană s-a stins pe parcurs și au urmat șapte meciuri consecutive fără victorie.

Sâmbătă, în etapa a 8-a a Ligii 2, trupa antrenată de Constantin Schumacher a fost aproape să obțină un punct la Piatra Neamț, cu Ceahlăul, dar a cedat în cele din urmă cu 2-3 (2-2), după un gol primit în prelungiri.

Constantin Schumacher, după eșecul cu Ceahlăul: ”Trebuia să gestionăm altfel finalul primei reprize”

Kamil Wiktorski (28), Carl Davordzie (40) și Patrick Petre (90+5) au înscris pentru Ceahlăul, iar Emmanuel Asibey (31), cu un autogol, și Matko Babic (38) au punctat pentru CSC Șelimbăr pe stadionul din Piatra Neamț.

După meci, antrenorul sibienilor, Constantin Schumacher, a declarat că elevii săi ar fi trebuit să gestioneze mult mai bine finalul primei părți și să intre la cabine cu avantaj. Șelimbăr a condus cu 2-1, dar a fost egalată după doar câteva minute.

”Eu zic că a fost un meci bun jucat de ambele echipe. Felicit echipa Ceahlăul pentru meciul prestat astăzi, dar cred că am avut șansele noastre. Am avut 2-1 și trebuia să gestionăm mai bine ultimele minute din prima repriză, să intrăm la pauză cu 2-1 și după aceea trebuia să tratăm altfel anumite faze. Iar am primit gol la fază fixă, trebuie să fim mai atenți la lucrurile astea. Mergem înainte și sper ca în următoarele meciuri să schimbăm un pic mentalitatea și să câștigăm”, a declarat Constantin Schumacher.

CSC Șelimbăr, în eșecul cu Ceahlăul: Măluțan – Buzan, R. Gherman (Cotogoi 46′), S. Șerban, Natea (cpt.), Rob. Boboc (Gogor 46′), D. Olariu (C. Soare 74′), Monea (Bucuroiu 56′), Rodri Hernando, Ayine, Babic (L. Popa 76′). Rezerve neutilizate: Brașoveanu – Butucel, Marrone, Drăghescu.

”Lumea s-a obișnuit cu rezultate, dar mai sunt doar 4 jucători din sezonul trecut”

Întrebat despre lipsa de rezultate a unei echipe care câștiga sezonul regular trecut după ce îl domina în mare parte, antrenorul numit înainte de noul sezon la CSC Șelimbăr a explicat că în vară lotul a fost remaniat semnificativ, astfel că îi este greu să formeze într-un timp atât de scurt o nouă echipă.

”Sunt la o echipă nouă, tânără, care încearcă să joace fotbal. Și astăzi am încercat să facem acest lucru, dar cei care au avut mai multă încredere au câștigat. Știu că lumea s-a obișnuit cu rezultatele din sezonul trecut, dar față de acea echipă mai sunt 4 jucători. E dificil. E normal ca până la urmă cei care conduc să-și facă strategii, să-și facă idei, dar nu este momentul să vorbim de aceste lucruri. Vă dați seama că atunci când nu câștigi se întâmplă tot felul de lucruri. Urmează două meciuri importante, cu Pandurii și Câmpulung, pe care trebuie să le abordăm la victorie și după aceea vom trage linie”, a completat Schumacher, care și-ar dori Ceahlăul în play-off: ”Părerea mea e că Ceahlăul era o echipă mult mai bună în sezonul trecut. Echipa are acum un nou antrenor, caută să-și găsească anumite automatisme și sper să o facă pentru că acest oraș merită o echipă bună, în play-off.”

CSC Șelimbăr, pe locul 17 în Liga 2, la egalitate cu clasata pe locul 20

Cu 6 puncte, CSC Șelimbăr ocupă locul 17 în clasamentul Ligii 2 după primele opt etape, datorită golaverajului său, 7-9, fiind prima în seria de patru echipe cu șase puncte acumulate, CS Mioveni, Unirea Ungheni și AFC Câmpulung Muscel.

În etapa a 9-a, echipa de lângă Sibiu joacă pe teren propriu, la Cisnădie, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, ultima clasată, cu doar 1 punct. Meciul are loc sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: Tudi / Sport Pictures
Video: Gelu Crăcană

Narcis POHOAȚĂ 29 Sep. 2024, 10:05 Liga 2
Pe aceeași temă