Claudiu Niculescu, surprins de FCU Craiova înaintea meciului cu FC Voluntari. Ce scrie pe ”distincția onorifică” primită de fostul atacant

Marius ANGHEL 21 Oct. 2024, 22:17 Liga 2

Revenit la Craiova pentru meciul echipei pe care o conduce din vară, FC Voluntari, Claudiu Niculescu a avut parte de o surpriză din partea FCU Craiova, clubul gazdă, înainte de fluierul de start al partidei din etapa a 10-a a Ligii 2.

Fostul atacant al Craiovei, originar din Slatina, a primit o plachetă personalizată și un tricou al echipei oltene. El i-ar fi mulțumit, pentru această primire, în special lui Adrian Mititelu, potrivit clubului acestuia din urmă.

Claudiu Niculescu, primire specială din partea FCU Craiova înaintea meciului cu FC Voluntari, echipa pe care o antrenează

Înainte de fluierul de start al jocului de pe ”Stadion de Fotbal pentru municipiul Craiova”, așa cum se numește stadionul atunci când e utilizat de trupa lui Adrian Mititelu, arena fiind mult mai cunoscută sub denumirea de ”Ion Oblemenco”, pe care o poate utiliza de ceva timp doar clubul craiovean aflat acum în prima ligă, a avut loc un moment special.

Protagoniști au fost doi foști fotbaliști importanți ai fotbalului românesc, actualul director sportiv al FCU Craiova, Florin Costea (39 de ani), și Claudiu Niculescu (48 de ani), antrenorul echipei FC Voluntari. Costea i-a oferit lui Niculescu, fost atacant la FCU Craiova, la fostul club al lui Adrian Mititelu, o plachetă, cât și un tricou al echipei actuale, cu numărul 11 și cu numele său trecut pe spate.

Niculescu este un susținător al echipei lui Mititelu, în ”războiul” de identitate cu celălalt club din Craiova, acum prezent în prima ligă, patronat de Mihai Rotaru, iar pentru asta FCU a profitat de acest meci și a vrut să-și arate mulțumirea fostului atacant.

”Claudiu Niculescu, fostul nostru fotbalist din perioada 1998-2001, a primit din partea clubului un tricou cu numărul 11, cel cu care a evoluat, și o distincție onorifică pentru activitatea sa la FC Universitatea Craiova.
«Mulțumesc mult clubului FC Universitatea, in special domnului Mititelu. Aceste cadouri mă onorează. A fost o surpriză plăcută»
– Claudiu Niculescu, 21.10.2024”, a transmis FCU Craiova prin intermediul paginii sale de Facebook.

Ce scrie pe distincția onorifică primită de Niculescu de la FCU Craiova

Claudiu Niculescu a evoluat pentru FCU Craiova în 93 de meciuri și a înscris 41 de goluri. În cariera sa, înainte să ajungă la FCU, a jucat pentru Jiul Craiova, Drobeta Turnu Severin și Electroputere Craiova, iar apoi a activat la Dinamo (în trei perioade), Genoa (Italia), MSV Duisburg (Germania), Omonia Nicosia (Cipru) și ”U” Cluj, la aceasta din urmă încheindu-și cariera de fotbalist, în 2012, și la care, în același an, a și început cariera de antrenor.

FCU Craiova a publicat mai multe imagini cu momentul în care Costea îi oferă cadourile lui Niculescu, dar și unele cu cele două obiecte oferite actualului antrenor al FC Voluntari.

Ca detaliu, pe distincție onorifică primită de Niculescu scrie:

”D-lui Claudiu Niculescu
Felicitări pentru activitatea desfășurată la F.C. Universitatea Craiova!
FCU 1948
FOTBAL CLUB S.A.
Club fondat în 1948
fost Fotbal Club Universitatea Craiova, CS Universitatea Craiova, Știința Craiova, UNSR Craiova
21.10.2024”

Exceptând felicitările, același mesaj apare și pe cutia care adăpostește placheta.

Ca antrenor, Claudiu Niculescu a condus până acum echipele Universitatea Cluj, FC Bihor Oradea, Damila Măciuca, CSM Râmnicu Vâlcea, CS Mioveni, FC Voluntari, Dinamo, Al-Tai (Arabia Saudită), Concordia Chiajna, Politehnica Iași, CSC Șelimbăr și din iunie 2024 a revenit la FC Voluntari.

Pe FC Voluntari a antrenat-o prima dată între aprilie 2017 și aprilie 2018, în prima ligă. Alături de echipa ilfoveană a realizat cele mai importante performanțe ca antrenor. A câștigat Cupa României și Supercupa în 2017, singurele trofee atât pentru el, ca ”principal”, cât și pentru clubul înființat în 2010.

Foto: FCU Craiova

Marius ANGHEL 21 Oct. 2024, 22:17 Liga 2
Pe aceeași temă