Ceahlăul e pe loc de play-off în Liga 2, dar finanțatorul său nu vrea să pună presiune pe echipă. Anton Măzărianu: ”Nu vreau să înnebunim acum jucătorii. Obiectivul rămâne evitarea retrogradării”

Narcis POHOAȚĂ 21 Oct. 2024, 13:05 Liga 2
Ceahlăul e pe loc de play-off în Liga 2, dar finanțatorul său nu vrea să pună presiune pe echipă. Anton Măzărianu: ”Nu vreau să înnebunim acum jucătorii. Obiectivul rămâne evitarea retrogradării”

Ceahlăul Piatra Neamț pare să fi depășit momentul dificil din debutul sezonului, când mulți o vedeau deja o victimă sigură după primele eșecuri la scor, 1-3 la FK Miercurea Ciuc și 0-3 acasă cu CSM Slatina.

Nemțenii și-au regăsit cadența din mers, jucătorii veniți pe parcurs au intrat bine în echipă, iar trupa lui Marco Veronese a început încet, dar sigur urcușul spre partea superioadă a clasamentului Ligii 2.

Ceahlăul, o singură înfrângere în ultimele zece meciuri oficiale

Ceahlăul traversează o perioadă bună, a pierdut un singur meci (0-1 acasă cu Metaloglobus) în ultimele opt etape, iar după victoria de pe teren propriu cu CS Afumați, scor 3-0, sâmbătă, în etapa 10, a acumulat 17 puncte și a urcat în premieră pe loc calificabil în play-off, pe 6.

Cu mențiunea că următoarele trei clasate, Corvinul, CS Afumați și FC Voluntari, au câte un meci în minus și pot devansa formația moldavă.

Nemțenii sunt calificați și în grupele Cupei României – tot o premieră, având, per total, un singur eșec în ultimele zece meciuri oficiale. În Cupă a avut parte, însă, doar de adversari inferiori, unul din Liga 3 (FC Bacău) și altul din Liga 4 (CSM Pașcani).

Anton Măzărianu nu se gândește la play-off. ”Nu vreau să înnebunim acum jucătorii”

Chiar și în aceste condiții, finanțatorul clubului, Anton Măzărianu, spune că nu se gândește la play-off sau la promovare, obiectivul fiind, cel puțin deocamdată, cel stabilit la începutul campionatului.

”Chiar dacă ne-am apropiat de play-off, mai este foarte mult până la final. Vor conta foarte mult meciurile din deplasare cu Voluntari și Craiova, din care ne dorim să câștigăm măcar unul. Am spus la începutul sezonului că obiectivul este evitarea retrogradării și nu l-am schimbat. Vrem să creăm un nucleu solid pentru sezonul viitor. Vrem să ne așezăm, să fim închegați foarte bine, în condițiile în care echipa este nouă în proporție de 95 la sută. Suntem într-o perioadă bună, dar nu mă gândesc nici măcar la intrarea în play-off, ci la următoarele meciuri. Luăm pas cu pas”, a declarat Măzărianu, care recunoaște că s-a temut de meciul cu CS Afumați: ”A fost unul dintre cele mai frumoase jocuri ale noastre în acest sezon. Vreau să-mi felicit jucătorii, stafful. Recunosc că am avut emoții la începutul acestui meci, pentru că am întâlnit o echipă bună, ținând cont de rezultatele pozitive ale celor de la Afumați, dar băieții s-au descurcat foarte bine și nu am decât cuvinte de laudă pentru ei.”

Cât despre promovare, Măzărianu spune că un astfel de obiectiv al fi rezonabil în doi ani: ”Cred în doi ani ne putem gândi la promovare. Echipa începe să se contureze, jucătorii încep să aibă o coeziune. Dar nu în acest sezon. Până atunci ne dorim să formăm un nucleu bun. Nu vreau să înnebunim acum jucătorii, nu este momentul să ne gânsim acum la play-off sau la promovare.”

  • 5 victorii, 2 egaluri și 3 eșecuri are Ceahlăul în primele 10 etape ale noului sezon de Liga 2, ediția 2024-2025. Cu cele 17 puncte ocupă locul 6, într-un clasament intermediar.

”Am reușit să ne repliem după acel început slab”

Omul cu banii de la Ceahlăul a adus din nou în discuție startul foarte slab de campionat, cu două înfrângeri la scor și se bucură că acel moment s-a petrecut chiar în debutul sezonului. Astfel, nemțenii au avut timp să se replieze și să întărească lotul în perioada următoare.

”Am mai spus, a fost binevenită acea serie proastă din startul sezonului pentru că am reușit să ne repliem rapid, din mers și să găsim soluția cea mai bună pentru a putea pregăti acest sezon. Mă bucur că nu s-a întâmplat ca anul trecut, când am început bine și pe parcurs ne-am dat seama că unii jucători nu sunt ceea ce trebuie. Și a trebuit să ne repliem, dar la niște costuri destul de mari, cu jucătorii pe care i-am găsit, dar care nu prea au făcut ce trebuia să facă”, a completat finanțatorul clubului din Piatra Neamț, la Metropola TV.

Laude pentru italianul Marco Veronese: ”Am avut încredere în el de la început”

Anton Măzărianu spune că a avut încredere de la început în antrenorul Marco Veronese, chiar și după primele eșecuri la scor, când italianul începuse să fie tot mai contestat de către suporteri, cerându-i-se chiar și demisia.

”Mă bucur că echipa și stafful au reușit pe parcurs să contracareze toate criticile de la început privind aducerea antrenorului Marco Veronese. Eu am avut încrerere în Marco Veronese de la început, chiar și când am fost învinși cu 3-1 și 3-0 în primele două etape. Am avut încredere deplină în el pentru că mi-am dat seama că nu are materialul necesar pentru a putea să facă performanță. Echipa a început să se contureze și nu pot decât să-i mulțumesc pentru ceea ce a făcut cu o echipă care în proporție de 95 la sută este nouă”, a mai spus Măzărianu, care a vorbit și despre echilibrul pe care îl aduce la echipă președintele Marcel Pușcaș: ”În decizia mea de a continua la Ceahlăul a contat și ideea de a-l avea președinte pe domnul Pușcaș. A cântărit foarte mult, pentru că fără a avea un președinte de calibrul domnului Pușcaș nu știu dacă reușeam să conturăm o asemenea echipă în acest sezon. Îi mulțumesc foarte mult pentru faptul că a acceptat să vină la Piatra Neamț și sunt convins că putem obține rezultate frumoase împreună pe termen mediu și lung.”

  • FC Voluntari este următorul adversar al Ceahlăului în Liga 2, meciul fiind programat sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul ”Anghel Iordănescu” din orașul ilfovean. FC Voluntari joacă astăzi, luni, de la ora 16:30, la FCU Craiova, partida din etapa 10.

Foto: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

Narcis POHOAȚĂ 21 Oct. 2024, 13:05 Liga 2
Pe aceeași temă