Marco Veronese consideră injust eșecul Ceahlăului cu Metaloglobus: ”Au dat un gol din două șuturi. Cred că am avut și un penalty”

Narcis POHOAȚĂ 14 Sep. 2024, 18:39 Liga 2

Metaloglobus București a pus punct seriei pozitive de rezultate a Ceahlăul, impunându-se la Piatra Neamț cu scorul de 1-0 (0-0), sâmbătă, în cadrul etapei a 6-a a Ligii 2.

Nemțenii veneau după cinci meciuri consecutive fără înfrângere, două victorii și o remiză în campionat, plus alte două succese în Cupa României, dar au cedat la limită în fața echipei lui Ianis Zicu, după golul marcat de Saeed Issah, în minutul 55.

Marco Veronese crede că Ceahlăul nu merita să piardă cu Metaloglobus

Ceahlăul a avut trei ocazii mari de a înscrie, ultima cu doar câteva zeci de secunde înainte ca Issah să deschidă scorul. Jocul nemțenilor a suferit însă la mijloc, iar în ofensivă s-a așteptat parcă o sclipire de la Carl Davordzie, care deși a avut câteva incursiuni bune, nu a mai repetat evoluțiile din meciurile precedente.

Și a fost de ajuns un moment de ezitare în defensivă pentru ca experimentata echipă a lui Ianis Zicu să profite și să puncteze decisiv.

La final, antrenorul italian al Ceahlăului, Marco Veronese, a declarat că echipa sa nu merita să piardă jocul cu Metaloglobus, în condițiile în care elevii săi au ratat marile ocazii. În plus, Veronese a amintit și de faza controversată din prelungirile partidei, când Patrick Petre a căzut în careul advers după un duel cu Kouadio, dar arbitrul Constantin Alin Olaru nu a dictat penalty.

De altfel, întreaga bancă a Ceahlăului a protestat vehement după acea fază, iar după meci Veronese i-a reproșat personal arbitrului de centru faptul că nu a dictat penalty pentru Ceahlăul în al doilea minut al prelungirilor.

”Nu meritam să pierdem acest meci, au fost momente bune de joc pentru echipa noastră, episoade care puteau schimba soarta jocului. Am avut ocazii, am șutat de multe ori la poartă, dar adversarul a avut două șuturi și a marcat. Geani Crețu a ratat o ocazie foarte mare, chiar înainte să primim gol și cred că a fost penalty în prelungiri, la Patrick Petre. De aceea cred că rezultatul nu este echitabil. Din păcate, nu am reușit să înscriem deși s-a văzut că echipa joacă, își creează ocazii, șutează la poartă, asta înseamnă că băieții muncesc la antrenamente”, a declarat Marco Veronese.

Raman Chibsah, integralist la debutul sub Pietricica

Tehnicianul italian a vorbit și despre Raman Chibsah, jucătorul ghanez cu 94 de meciuri în Serie A care a debutat la echipa sa în meciul cu Metaloglobus.

”Gbizie a avut probleme medicale, nu a putut juca și am fost obligat să încep cu Chibsah și să-l țin 90 de minute în teren. E un jucător cu o foarte mare experiență, care știe jocul. Și chiar dacă au mai fost greșeli, eu cred că a făcut o partidă bună. Trebuie să ținem totuși cont de faptul că Chibsah nu a mai jucat de câteva luni”, a completat Veronese despre cel care ultima dată a activat la Folgore Caratese, în liga a patra din Italia.

Antrenorul Ceahlăului este mulțumit de faptul că echipa sa și-a schimbat atitudinea față de primele etape. Dacă după eșecurile cu FK Miercurea Ciuc (1-3) și CSM Slatina (0-3) și-a criticat elevii pentru atitudine, acum, în ciuda eșecului, Veronese spune că nu are ce să le reproșeze jucătorilor din acest punct de vedere.

”Atitudinea echipei s-a schimbat, jucătorii nu mai intră cu frică pe teren, au prins și încredere. Dar se vede că nu au foarte multe meciuri împreună, se vede că echipa mai are nevoie de timp”, a punctat Veronese.

Ceahlăul, în eșecul cu Metaloglobus: Brănescu – Țuțu, Asibey, Wiktorski, Mih. Șandru, Copoț-Barb (Rz. Neag 79′), Chibsah (Rodrigo Lima 89′), Ilaș (Rob. Ciobanu 79′), P. Petre (cpt.), G. Crețu, Davordzie
Rezerve: Al. Barna – Bracelli, R. Moise, Tud. Telcean, Batantu, Gyulai

Ceahlăul e pe locul 13, dar poate pica mult mai jos în Liga 2. Urmează meciul cu Chindia

Cu 7 puncte acumulate în șase meciuri, Ceahlăul ocupă locul 13 în clasamentul intermediar al Ligii 2, fiind la egalitate cu Concordia Chiajna (cu meci în minus), FC Bihor Oradea și CS Mioveni, toate având golaveraj superior față de trupa din Piatra Neamț, astfel că se află deasupra ei în acest moment.

Mai poate fi depășită de Chindia, CSC Șelimbăr, CFC Argeș și Corvinul.

În etapa a 7-a, Ceahlăul joacă vineri, de la ora 16:00, în deplasare la Târgoviște, cu Chindia (locul 14, 6 puncte), care încă nu a jucat în runda a 5-a, urmând să o facă duminică, la Voluntari.

Declarațiile lui Marco Veronese după Ceahlăul – Metaloglobus 0-1:

Foto și video: Gelu Crăcană

Narcis POHOAȚĂ 14 Sep. 2024, 18:39 Liga 2
Pe aceeași temă