Dirigu’ Cosmin Stan, victorios contra Mioveniul la meciul cu numărul 100 pe banca Dumbrăviței! ”Nu știam cum să mă comport în fața lor”

Anda DELIU 20 Oct. 2024, 01:24 Liga 2

CSC Dumbrăvița s-a impus cu scorul de 2-1, sâmbătă, pe teren propriu, în fața unei tot mai suferinde CS Mioveni, după ce, la pauza jocului din etapa a 10-a a Ligii 2, cele două formații s-au aflat la egalitate.

În urma acestei victorii a fost o adevărată sărbătoare pe gazonul stadionului ”Ștefan Dobay”, căci Cosmin Stan, ajuns la meciul ”jubiliar” pe banca formației pe care o conduce din Liga 3, a fost vizitat în premieră de elevii de la Școala Gimnazială din comuna Gottlob, unde este profesor de sport.

Joc echilibrat între Dumbrăvița și CS Mioveni

Cu toate că la CS Mioveni sunt probleme mari financiare, formația în culorile galben și verde a reușit să se prezinte decent la meciul de la Dumbrăvița. Prima ocazie le-a aparținut jucătorilor lui Alin Chița, printr-un șut în plasa laterală a lui Coșereanu. După care și gazdele și-a arătat colții, după ce a fost repusă în joc de o pasă greșită a lui Panait. Ekmekci a tras bine din 12 metri, Croitoru a respins excelent, dar mingea a ajuns la Cristian Pădurariu, care nu a iertat.

Portarii s-au remarcat și cu mingi scoase de sub transversală, mai întâi de Trifon, după o fază fixă a lui Coșereanu, iar apoi Croitoru, la un corner foarte bine bătut de Sima. În minutul 38 însă, Martinov l-a lovit pe Alin Șerban peste gleznă, în careu, și de la punctul cu var Coșereanu a egalat, astfel că la pauză s-a intrat cu 1-1 pe tabelă.

A doua repriză de pe ”Ștefan Dobay”, a timișenilor!

În a doua parte a jocului, CSC Dumbrăvița a avut ocaziile principale. Au fost discuții după ce Garutti l-a faultat în minutul 50 pe Martinov din spate, cu deja un cartonaș ”la bord”, și arbitrul Adelin Pavel l-a iertat de avertisment și eliminare, în protestele băncii bănățenilor. Ekmekci a trimis perfect din lovitură liberă, dar și Croitoru a intervenit bine. La fel s-a întâmplat și la altă fază fixă executată de juniorul venit de la Arad.

Salhi a fost și el periculos la o reluare cu capul, iar Ekmekci l-a pus la muncă pe portarul argeșenilor și din acțiune. După un ”gol turcesc”, Nicu Modan a reușit să înscrie în minutul 77, cu capul, după cornerul bătut de Anișorac. Dumbrăvițenii au ținut de scor și au obținut o victorie cu elevii lui Stan în extaz în tribună.

Cosmin Stan, după succesul cu CS Mioveni, în meciul 100 al său ca antrenor la Dumbrăvița: ”Important e faptul că am reușit să câștigăm”

Stan așteaptă rectificarea clasamentului după desființarea Viitorului Pandurii și din această perspectivă consideră că victoria e foarte importantă.

”Are mai puțină importanță faptul că am avut meciul 100 eu. Important e faptul că noi am reușit astăzi să câștigăm, să luăm cele trei puncte. Ne doream lucrul acesta foarte mult tocmai în ideea de a urca către mijlocul clasamentului, mai ales că profităm de faptul că Viitorul Pandurii s-a retras și noi urcăm un pic în clasament, pentru că multor echipe li se iau 3 puncte. Cred că suntem pe locul 9 sau 8. Asta era cel mai important. De asta am vrut să câștigăm, pentru a urca mai mult în clasament și a forța etapele viitoare să urcăm și mai sus. A fost un meci de luptă. Ambele echipe au fost ambițioase. Ambele s-au angrenat în dueluri fizice puternice. Dar cred că e o victorie meritată, care cred că ar fi putut fi mai clară dacă nu făceam greșeala aceea de la penalty. Moment care nu anunța nimic. Păcat de greșeala aia. Cred că ne făceam un meci mai ușor dacă n-ar fi fost acea greșeală. Ei nu avut ocazii foarte mari, am stat bine în defensivă. Cred că în a doua repriză mai puteam înscrie, pe contraatacurile pe care le-am avut, cel puțin un gol”, a spus antrenorul principal despre meci.

  • CSC Dumbrăvița, în victoria cu CS Mioveni: Trifon – Vasluian, Scutaru, Zurbagiu (cpt.), Bg. Sima – Martinov (Rz. Morariu 80′), Andr. Olaru (Anișorac 65′), Salhi, Ekmekci (Cibi 80′) – Cr. Pădurariu (Paulevici 73′), Modan (Apro 80′). Rezerve neutilizate: Mikloș – Adam, Sofran, Burdeț.

Stan, ironic la adresa Mioveniului: ”Sper să nu fi câștigat degeaba astăzi. Se anulează meciul 100”

Întrebat dacă nu cumva acest meci s-ar putea anula și el din clasament, Stan a comentat dificultățile Mioveniului. El a pomenit despre punctele date înapoi după ce litigiul cu Alexandru Dandea a fost rezolvat cu multă întârziere!

”Bună întrebare! Dar având în vedere că litigiul pe care l-au avut și l-au pierdut… au primit punctele înapoi… Înseamnă că probabil sunt încă doriți în Liga 2! Încă sunt doriți, se închid ochii! Dacă pentru neplata unui jucător se iau două puncte și după trei săptămâni se dau punctele înapoi… Probabil că vor continua mai departe. Mai au și alte litigii pe rol. Sper să nu fi câștigat degeaba astăzi. Se anulează meciul 100, mai primesc un tricou la meciul următor!”, a punctat Stan, făcând și o glumă.

  • Liga2.ro a încercat să obțină un punct de vedere de la CS Mioveni după ce clubul și-a primit înapoi punctele scăzute, însă președintele Claudiu Cojocaru nu a răspuns apelurilor telefonice, iar președintele Consiliului Director a răspuns, a spus că nu poate vorbi că este la volan, iar mai apoi nu a mai răspuns nici el!

Dirigu’, pus în dificultate de galeria de elevi! ”M-am dus la ei și nu știam cum să mă comport în fața lor”

La meciul de la Dumbrăvița au fost în tribună și elevii clasei unde Cosmin Stan este profesor și diriginte! Copiii veniți cu autocarul de la Gottlob l-au făcut pe antrenorul-profesor să-și dea seama că e greu să treci dintr-o ipostază în alta pe terenul de fotbal!

”Am fost un pic stingher, așa, la începutul meciului, când i-am văzut că au venit. Știam că vin, e prima dată când vin. La Gottlob sunt profesor de 12 ani, niciodată n-au venit la un meci de-ale mele. Le mulțumesc copiilor pentru sprijin. Au venit în număr foarte mare, au umplut autocarul. Mă simțeam un pic stingher, pentru că m-am dus la ei și nu știam cum să mă comport în fața lor, pentru că la școală mă comport în altfel fel (râde). Acum, după meci, am făcut multe poze și cred că a fost o sâmbătă reușită și pentru copii. Am văzut și bannerul cu ”Hai dirigu’!” și le-am semnat o grămadă de autografe pe tricouri. Și pe telefoane m-au pus să le semnez, pe husele de telefon. Le-am zis că le semnez luni la școală. Nu, n-au vrut, au vrut să le semnez pe teren, aici!”, a spus el despre scenele de la final de meci.

Sub ochii micuților, Stan a fost virulent la proteste la faza cu Garutti, dar nu crede că cei mici îl vor întreba de ce a luat cartonaș galben. ”Nu o să mă întrebe de ce am luat galben pentru că ei sunt prea mici și nu prea știu. Faza cu galbenul… Să zicem că l-am luat meritat pentru proteste, dar faza a fost, după părerea mea, clară de al doilea cartonaș galben pentru fundașul lor și eliminare. Dacă acela nu e al doilea galben la faza aia în care pleacă cu mingea și e fault din spate pe un atac promițător, înseamnă că chiar nu mai înțelegem fotbalul! Am vorbit cu arbitru după meci, a spus că așa a văzut el. Cred că avem prea multe explicații! Și arbitrul de rezervă. Sunt prea multe explicații când sunt lucrurile clare, ca să ne scoatem. Ai greșit, ai greșit! Din greșeală aceea mi-am pierdut și eu cumpătul și am primit cartonaș galben. Din păcate, era treilea cartonaș galben. Sper ca etapa de suspendare care va veni după al patrulea galben să vină cât mai târziu”, a mai adăugat Stan.

CSC Dumbrăvița va juca la Hunedoara în etapa viitoare a Ligii 2. Dar, până atunci, are și un amical

În acest moment, CSC Dumbrăvița are 14 puncte și este pe locul 11 în clasamentul Ligii 2, dar mai sunt meciuri de jucat în această etapă, iar anularea rezultatelor Viitorului Pandurii nu s-a ratificat. Dumbrăvița nu a jucat cu grupa gorjeană, astfel că nu va pierde puncte în clasament. Ar fi jucat în etapa 19, când va sta.

Runda viitoare, a 11-a, trupa bănățeană joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Corvinul Hunedoara, care momentan este pe locul 7, cu 16 puncte, va pierde trei puncte și are un meci restant.

Până la meciul cu Corvinul, Dumbrăvița joacă marți, la ora 16:00, un amical la Seceani, cu Cocoșul Orțișoara.

Declarațiile lui Cosmin Stan după CSC Dumbrăvița – CS Mioveni 2-1:

Foto și video: Dumbrăvița TV

Anda DELIU 20 Oct. 2024, 01:24 Liga 2
Pe aceeași temă