Bogdan Rusu rupe plasele pentru SCM Râmnicu Vâlcea! Atacantul a pus umărul la calificarea în grupele Cupei și marchează fără oprire în Liga 3

Andrei PASCU 09 Oct. 2024, 16:43 Liga 3

Bogdan Rusu nu pare pe final de carieră, mai având un cuvânt de spus în fotbal, chiar dacă din vara trecută evoluează în Liga 3, în Seria 8, la SCM Râmnicu Vâlcea. În vârstă de 34 de ani, atacantul are parte de momente foarte bune și poate fi un pion important în eventuala calificare a echipei în play-off-ul întrecerii și poate chiar în lupta pentru promovarea în Liga 2.

În acest sezon, în cele nouă meciuri în care a jucat în acest sezon, în Cupa României și în Liga 3, Bogdan Rusu a marcat de 13 ori! Și datorită lui SCM Râmnicu Vâlcea a ajuns în grupele Cupei României, unde primul meci îl va disputa, în Grupa D, pe teren propriu, contra ACSM Reșița.

Bogdan Rusu rupe plasele în Liga 3, pentru SCM Râmnicu Vâlcea

În vara trecută, atacantul Bogdan Rusu s-a despărțit de Campionii FC Argeș, după un sezon, în care gruparea din Trivale a fost departe de așteptări. Atacantul brașovean în vârstă de 34 de ani a încheiat aventura de la Pitești după un sezon în care a marcat doar cinci goluri, patru în campionat și unul în Cupa României, iar apoi a dat curs propunerii din Liga 3, de la SCM Râmnicu Vâlcea.

Atacantul fost în prima ligă la Astra, FC Hermannstadt, CS Mioveni și FCSB a jucat la CFC Argeș în 24 de meciuri din Liga 2, dintr-un total de 25, de 18 ori a început ca titular, de 11 ori a fost înlocuit, a strâns 1664 de minute pe teren și a marcat patru goluri.

În acest sezon are un start excelent, cu 13 goluri în nouă partide, iar în etapa trecută de Liga 3, a 6-a, a reușit o dublă în duelul cu Vulturul Fărcășești de pe teren propriu, terminat cu scorul de 2-0.

  • Bogdan Rusu a început fotbalul la CSȘ Brașovia cu antrenorul Petre Lucian. A jucat în primul eșalon la Astra, FC Hermannstadt, CS Mioveni și FCSB. În Liga 2 a mai evoluat pentru Farul, Astra, Dacia Unirea Brăila, SC Bacău, FC Brașov, Foresta Suceava, FC Hermannstadt, Petrolul, Dunărea Călărași și CS Mioveni.
  • Rusu a adunat peste 250 de partide în Liga 2 și a marcat de 94 de ori.

SCM Râmnicu Vâlcea, victorii pe linie în Seria 8 din Liga 3

SCM Râmnicu Vâlcea are parcurs impecabil în Seria 8 din Liga 3, cu victorii pe linie, șase din șase, cu 18 puncte, dar și cu un golaveraj foarte bun, de 13 goluri marcate și numai unul primit. Are un avans de patru puncte peste locul 2, ACSO Filiaşi, dar și nouă peste locurile 3 și 4, ACS Speed Academy și Vulturii Fărcășești.

Pentru mine nu a fost o surpriză că am venit să joc la Liga 3, mi-am dorit să îmi fie mie bine și să fiu liniștit. Așa dau randamentul cel mai bun. Puteam să merg lejer la Liga 2, dar nu a fost vorba de bani, mi-a plăcut colectivul de la Vâlcea și am vrut să fiu și aproape de familie.

Ca atacant trebuie să dau goluri, asta este meseria mea, dacă nu dai, nu ești bun nicăieri, dar prioritar este obiectivul echipei, să câștige ea.

Cred că toți jucătorii care au venit la SCM în această vară, cu nume, am venit să promovăm, nu doar să trecem pe la Vâlcea. Momentan, primul nostru obiectiv este să mergem în play-off la Liga 3, apoi la baraj și acolo cine va fi mai bun va promova. Pe noi nu ne sperie nimeni. Eu sper să o ținem pe aceeași linie ca și până acum”, a declarat Bogdan Rusu după calificarea echipei în grupele Cupei României, la finalul lunii august.

Echipa din Râmnicu Vâlcea s-a calificat în grupele Cupei României după victoria cu 3-2 în play-off-ul întrecerii, contra celor de la Minaur Baia Mare.

Foto: SCM Râmnicu Vâlcea

Andrei PASCU 09 Oct. 2024, 16:43 Liga 3
Pe aceeași temă