FK Miercurea Ciuc și-a mai trecut o victorie în cont, contra CSM Focșani, iar Robert Ilyeș a făcut o dezvăluire: ”Trebuie să recunosc că îmi dau lacrimile când intru în vestiar”

Marius ANGHEL 08 Oct. 2024, 12:37 Liga 2

FK Miercurea Ciuc își continuă parcursul pozitiv în acest sezon și după etapa a 9-a a Ligii 2, după meciul de pe teren propriu cu CSM Focșani. Harghitenii s-au impus la limită în fața penultimei clasate, dar au mai pus o victorie la statistică și s-au distanțat și mai mult în funtea clasamentului față de principalele urmăritoare.

Cu 1-0 a câștigat echipa ciucană în fața celei vrâncene, cu un gol marcat în debutul părții secunde a partidei, iar marcator a fost din nou slovacul Jozef Dolny, care mai are nevoie de cel puțin o reușită pentru a conduce un alt clasament, al golgheterilor.

După fluierul final al partidei desfășurate luni seară, antrenorul Robert Ilyeș a considerat că nivelul jocului a fost unul ”destul de ridicat”, adversarul nu s-a comportat precum poziția pe care o ocupă, a spus că a trăit din nou cu mari emoții ultimele minute și a dezvăluit că în vestiar îl bufnește plânsul atunci când își felicită elevii.

CSM Focșani, a opta victimă a FK Miercurea Ciuc în acest sezon de Liga 2. Ilyeș: ”A trebuit să luptăm din răsputeri”

Golgheterul echipei din Miercurea Ciuc, Jozef Dolny, a legat din nou trei meciuri la rând cu gol marcat, de această dată punctând cu un șut bine plasat din afara careului, în minutul 48, iar reușita sa a decis partida cu CSM Focșani, din etapa a 9-a a Ligii 2. După gol, harghitenii au preferat apoi să-și conserve avantajul minim, să-și blocheze adversarul, lucru pe care l-a și reușit, chiar dacă vrâncenii au mai apucat să șuteze de câteva ori la sau spre poartă, însă fără mari emoții pentru Mate Simon.

Nu a fost un meci ușor, cel puțin în prima repriză, pentru liderul Ligii 2, chiar dacă a avut în fața sa penultima clasată.

”Pot spune că a trebuit să luptăm din răsputeri. A fost un meci de un nivel destul de ridicat. Așa cum am spus și înainte de partidă, nu trebuie să ținem cont de clasament, deoarece ne poate induce în eroare. Adversarul de astăzi a arătat mult mai mult, ne-a pus foarte multe probleme. S-au apărat foarte organizat și foarte jos, nu ne-au lăsat spații în care să putem să pătrundem pentru a ne crea ocazii. Însă, și așa, i-am presat bine, ne-am creat ocazii. Din păcate, nu reușim să marcăm golul al doilea și atunci, ultimele 10-15 minute sunt un chin, pe care este greu să îl trăiești de pe bancă.

Pe suporteri simțim că îi avem alături. Cântă și îi susțin pe băieți până în ultima clipă. Este o senzație plăcută. Sunt fericit că i-am răsplătit cu un joc bun și cu trei puncte. Acum vine o mică pauză, pe care o merită și ei. Sper că vom continua în aceeași notă atât pregătirea, cât și seria în care ne aflăm în campionat. Nu dorim să ne oprim”, a spus Ilyeș după meciul cu Focșaniul.

Zece victorii și un egal în acest sezon pentru ciucani. Ilyeș: ”Când intru și îi felicit, trebuie să recunosc că îmi dau lacrimile”

După remiza cu Steaua, 0-0 la București, FK Miercurea Ciuc câștigă din nou și o face la un scor pe care l-a mai înregistrat doar de două ori în primele opt etape, 1-0 la Mioveni cu CFC Argeș și 1-0 acasă cu CSC Dumbrăvița. Acum e la al treilea joc consecutiv în care nu primește gol și al patrulea în cele nouă etape.

Punând la socoteală și cele două victorii din Cupa României, dintre care una contra prim-divizionarei Unirea Slobozia (1-0), trupa lui Robert Ilyeș are un parcurs spectaculos în acest sezon, cu zece victorii și o remiză.

”Sunt mândru de jucători. Când, după meci, intru și îi felicit, trebuie să recunosc că îmi dau lacrimile, deoarece știu că am în spate un colectiv care, dacă scot sabia, ei sunt acolo și intră în luptă. Așa că băieții merită aceste victorii, fără dubii. Sunt mândru de ei. Le-am și spus că dacă avem la fiecare meci această atitudine, atunci nu avem cum să nu devenim campioni”, a dezvăluit antrenorul ciucanilor.

  • FK Miercurea Ciuc, în victoria cu CSM Focșani: M. Simon – Palmeș, Kelemen, Hegedus (J. Nagy 90′) – Bloj, Bodo (Bakoș 82′), Vereș, Gal-Andrezly (cpt.) – Anderson Ceara (Jebari 46′), Dolny (Makrai 82′), Babati (Torvund 71′). Rezerve neutilizate: Karacsony – Karandi, M. Kovacs, Gheralia.

Patru zile libere și apoi începe pregătirea meciului cu FC Bihor

Cu această nouă victorie, FK Miercurea Ciuc a acumulat 25 de puncte și s-a distanțat în fruntea Ligii 2 la șapte puncte de CSM Slatina și Metaloglobus, echipele aflate la egalitate pe locurile 2 și 3.

Etapa viitoare, a 10-a, programată peste două weekenduri, FK Miercurea Ciuc joacă în deplasare la FC Bihor (locul 14, 11 puncte), duminică, 20 octombrie, de la ora 11:30.

”Le voi da băieților patru zile libere, pentru că le merită. Fiecare are familie, fiecare își poate încărca bateriile cel mai bine acasă, în sânul familiei. Doresc să profite de această pauză, deoarece vo mavea suficient timp să pregătim meciul de la Oradea”, a mai spus Robert Ilyeș.

Declarațiile lui Robert Ilyeș, Jozef Dolny și Sorin Colceag după FK Miercurea Ciuc – CSM Focșani 1-0:

Foto: Bogdan Balaș / Sport Pictures
Video: FK Miercurea Ciuc

Marius ANGHEL 08 Oct. 2024, 12:37 Liga 2
Pe aceeași temă