Prudență maximă la Corvinul, înaintea partidei cu Metalul Buzău. De ce ”se tem” Florin Maxim și Marius Lupu

Andrei PASCU 04 Oct. 2024, 17:28 Liga 2
Prudență maximă la Corvinul, înaintea partidei cu Metalul Buzău. De ce ”se tem” Florin Maxim și Marius Lupu

Corvinul Hunedoara are un meci la îndemână în etapa a 9-a a Ligii 2, când va primi vizita unei nou-promovate, Metalul Buzău, sâmbătă, de la ora 11:00. Duelul va fi în format live-text pe Liga2.ro, la fel ca toate întâlnirile rundei!

Înainte de startul etapei, Corvinul se află pe locul 5, în timp ce Metalul se află pe locul 14. Dacă trupa lui Florin Maxim are cinci victorii la rând în Liga 2, nou-promovata a bifat trei înfrângeri și două victorii.

Corvinul Hunedoara, duel cu Metalul Buzău în etapa a 9-a din Liga 2

Startul de campionat a fost catalogat drept unul slab în primă fază la Corvinul Hunedoara, după o înfrângere, 0-2 cu FC Voluntari, și un egal, 1-1 cu ACSM Ceahlăul. Acum este în creștere și, chiar dacă nici acum nu are drept de promovare, Corvinul vrea să termine cât mai sus în Liga 2, să prindă și de această dată play-off-ul întrecerii.

Florin Maxim a prefațat duelul cu Metalul Buzău și a afirmat că va fi unul dificil, chiar dacă Hunedoara are toate motivele să viseze la o victorie. Antrenorul Corivnului a atras atenția asupra succeslor din runda trecută, cu CS Mioveni (scor 4-0), și cu CSM Slatina (scor 1-0), din runda a 6-a, bifate de adversara de sâmbătă.

Întâlnim o nou-promovată, dar care are în componenţă jucători care au mai evoluat la acest nivel. Cum e, de pildă, şi Borţoneanu, care s-a aflat şi în lotul nostru, Tudorică, Perj, Manea. Poate pentru unii, rezultatul de etapa trecută a fost o surpriză, dar pentru mine, nu.

Formează o echipă dinamică, să nu uităm că a eliminat Universitatea Cluj din Cupa României, iar asta spune multe. Are putere, spirit ofensiv. Îşi creează, la fiecare meci, ocazii de a marca, duce jucători în treimea adversă, are şi un sistem care îi permite acest lucru, cu un presing avansat.

Aşa că va trebui să fim atenţi, asta le-am transmis şi băieţilor, să ne aşteptăm la un meci greu. Posibil să vedem un joc deschis, pentru că suntem două echipe care propun fotbal, o să încercăm şi la acest meci să respectăm aceleaşi principii ca în fiecare joc.

Să fie un meci deschis şi să ieşim noi învingători”, a prefaţat întâlnirea Florin Maxim, conform site-ului clubului din Liga 2.

Marius Lupu atrage și el atenția: ”Metalul, o echipă incomodă”

Marius Lupu este unul dintre jucătorii importanți ai Corvinului și a prefațat și el duelul cu Metalul Buzău. Fotbalistul a împărtășit din ideile lui Maxim, precizând că a văzut la rândul său nou-promovata ca fiind o formație incomodă, care poate pune probleme.

Am legat cinci victorii, aşa că e normal că ne dorim să vină şi a şasea. Consider că ne-am pregătit bine în această săptămână, nu am mai avut joc la mijlocul ei, astfel că eu cred că suntem gata de o nouă victorie.

E o echipă incomodă, trebuie să fim atenţi la ceea ce avem de făcut. În jocurile de acasă am observat că au jucat foarte bine, au o singură victorie pe teren străin, dar sunt convins că vor veni la Hunedoara să ia toate punctele. De altfel, în acest sezon, toate echipele pe care le înfruntăm îşi doresc să ne învingă, după ce am câştigat Cupa şi am evoluat în competiţiile europene.

Am simţit asta cel mai mult cu Şelimbăr şi cu Ceahlăul, care după egalul de aici se bucurau ca pentru o victorie”, a spus Lupu, care în acest sezon, în 15 meciuri, a marcat de trei ori.

Corvinul Hunedoara, locul 5 în Liga 2

Corvinul a adunat 16 puncte, dar a disputat doar șapte meciuri, nu opt, la fel ca toate celelalte formații din Liga 2, în afara Afumațiului, cea pe care trebuia să o întâlnească până acum, dar meciul a fost reprogramat pentru parcursul trupei lui Maxim din cupele europene.

Hunedorenii sunt chiar sub CS Afumați, care are tot 16 puncte, dar un golaveraj mai bun. De altfel, echipa clasată sub ea, pe locul 6, Steaua, are tot 16 puncte, dar un golaveraj inferior.

Metalul Buzău se află pe locul 14, cu 9 puncte în opt partide disputate.

Foto: PIXEL ProSport

Andrei PASCU 04 Oct. 2024, 17:28 Liga 2
Pe aceeași temă