CSM Focșani, meci de foc la debutul lui Sorin Colceag pe banca tehnică. Merge pe terenul primei clasate, FK Miercurea Ciuc: ”Trebuie să depășim momentul prin care trecem”

Andrei PASCU 04 Oct. 2024, 21:18 Liga 2
CSM Focșani, meci de foc la debutul lui Sorin Colceag pe banca tehnică. Merge pe terenul primei clasate, FK Miercurea Ciuc: ”Trebuie să depășim momentul prin care trecem”

Duelul uneia dintre nou-promovatele în Liga 2, CSM Focșani, din etapa a 9-a, este programat luni, 7 octombrie, de la ora 20:00, contra FK Miercurea Ciuc. Partida va avea loc pe terenul formației lui Robert Ilyeș, iar Sorin Colceag, noul antrenor al Focșaniului, a prefațat întâlnirea în cadrul unei conferințe de presă.

CSM Focșani merge la Miercurea Ciuc după șapte meciuri fără victorie în Liga 2, după șase înfrângeri și un egal. Acum, speră să aibă mai mult noroc și să obțină cel puțin un punct, mai ales că se află la primul meci cu Sorin Colceag ”principal”.

CSM Focșani, prima partidă cu Sorin Colceag ”principal”

Colceag are încredere pentru un rezultat pozitiv, chiar dacă pe hârtie, după cum a recunoscut, FK Miercurea Ciuc este favorită certă, mai ales că în fiecare sezon de Liga 2 a avut obiectiv calificarea în play-off-ul întrecerii, iar acum are un start de campionat excelent, cu șapte victorii și o remiză în primele opt meciuri, fiind pe locul 1.

Antrenorul nou-promovatei a afirmat că este mulțumit de cum au arătat jucătorii săi în perioada de pregătire de până acum, de când a venit la echipă, sperând că formația din Focșani ar putea să facă surpriza și să scoată un rezultat pozitiv pe terenul Ciucului.

CSM Focșani e pe penultimul loc în Liga 2, devansând doar Viitorul Pandurii, dar Colceag se gândește doar la întâlnirea de luni, cu FK Miercurea Ciuc. Antrenorul și-a propus, în primul rând, ca jucătorii să își recapete încrederea și să creadă că pot spera la un rezultat pozitiv acum, dar și că se pot salva de la retrogradare.

Obiectivul e să abordăm meciurile la potențial maxim, să facem tot ce depinde de noi. Trebuie să ne schimbăm soarta și direcția. Vor fi meciuri foarte grele, știm asta, dar nu cred că ne așteptam, ca nou-promovată, să avem meciuri ușoare. Trebuie să fim focusați pe fiecare meci în parte, fiecare meci are istoria lui și condițiile lui.

Primul meci al meu, cel de luni, e principalul obiectiv al echipei, iar apoi să construim. Acum, sunt două perspective pe care le analizăm, adversarul, al cărui nivel și al cărui progres îl înțeleg, dar și conjunctura noastră. Suntem într-o perioadă tulbure, cu schimbare de antrenor.

Eu vreau, la nivelul grupului, să recăpătăm o stare de încredere unii în alții. Trebuie să revină încrederea că putem să depășim momentul și să stăm apoi liniștiți în Liga 2.

Trebuie să ne pregătim bine pentru acest meci, să contracarăm bine momentele lor bune, iar pentru a face un meci cu consitență trebuie să avem o stare bună de spirit”, a spus Sorin Colceag în cadrul unei conferințe de presă.

Șapte meciuri și un punct pentru CSM Focșani în Liga 2

Așadar, înainte de partida cu FK Miercurea Ciuc, CSM Foșcani are șase eșecuri și un egal în Liga 2. A cedat în duelurile cu CFC Argeș (scor 0-2), Metalul Buzău (scor 0-3), ACSM Reșița (scor 0-1), CSC Dumbrăvița (scor 0-1), Steaua (scor 0-1) și FC Bihor (scor 0-3), dar a remizat cu FCU Craiova (scor 1-1).

CSM Focșani e pe locul 21, penultimul, în Liga 2 înainte de startul etapei a 9-a. Are 4 puncte și devansează doar Viitorul Pandurii, care a strâns doar 1 punct. Deasupra Focșaniului se află AFC Câmpulung Muscel, 6 puncte.

Conferința de presă susținută de Sorin Colceag:

Foto: CNC Media Action și CSM Focșani)
Video: CSM Focșani

Andrei PASCU 04 Oct. 2024, 21:18 Liga 2
Pe aceeași temă