FRF, decizie pentru ca activitatea fotbalistică din București să-și continue activitatea, după radierea AMFB! Comisia care trebuie să gestioneze situația din Capitală

Marius ANGHEL 03 Oct. 2024, 16:40 Liga 4
FRF, decizie pentru ca activitatea fotbalistică din București să-și continue activitatea, după radierea AMFB! Comisia care trebuie să gestioneze situația din Capitală

Federația Română de Fotbal intervine în deblocarea, pentru moment, a activității fotbalistice din București, în urma deciziei Tribunalului Municipiului București, din data de 26 septembrie 2024, de radiere a Asociației Municipale de Fotbal București (AMFB), în procesul avut în ultimii opt ani cu AFC Rapid și AFC Progresul București.

La o săptămână de la respectiva hotărâre nemaiîntâlnită până acum la nivelul fotbalului românesc, FRF a decis, printr-o hotărâre a Comitetului de Urgență, să înființeze o comisie care să gestioneze și să reorganizeze activitatea fotbalistică din Capitală.

FRF se implică pentru a gestiona și a reorganiza activitatea fotbalistică din București, după radierea AMFB

Comisia este formată din noi președinți de AJF din zona Ardealului, cei ai județelor Hunedoara și Alba, dintr-un reprezentant al FRF și un avocat.

”Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a decis astăzi, 3 octombrie, înființarea unei comisii în vederea gestionării situației la nivelul municipiului București și reorganizarea activității fotbalistice.

Având în vedere hotărârea pronunțată în dosarul 21229/303/2022, în data de 26 septembrie 2024, prin Sentința civilă nr. 2918A, care a dispus radierea Asociației Municipale de Fotbal București din Registrul Asociațiilor ținut de instanță, Federația Română de Fotbal a decis să intervină pentru a asigura continuitatea activității fotbalistice în Capitală.

Astăzi, 3 octombrie, FRF a decis, printr-o hotărâre a Comitetului de Urgență, înființarea unei comisii de normalizare a situației fotbalistice la nivelul municipiului București. Această comisie va avea rolul de a asigura desfășurarea în condiții de normalitate a competițiilor și de a organiza activitatea fotbalistică sub o nouă entitate, respectând principiile de bună guvernanță.

Componența nominală a comisiei este următoarea:

Cristian Petrean – Președinte AJF Hunedoara
Cristian Petropulos – Președinte AJF Alba
Mihai Andrieș – Manager administrarea digitală a competițiilor în cadrul FRF
Dan Mihai – Avocat, fondator Mihai & Co Business Lawyers

FRF subliniază importanța acestei acțiuni, având în vedere cele 786 de echipe care activează la nivelul municipiului București și care necesită suport pentru continuarea activității fotbalistice în condiții optime”, sună anunțul FRF, după hotărârea Comitetului de Urgență care a avut loc joi, 3 octombrie.

Mihai Andrieș, primul din stânga, la tragerea la sorți a programului fazei grupelor Cupei României, este membru în comisia care trebuie să se ocupe de gestionarea activității fotbalistice din București, în urma radierii AMFB

Prima ședință de lucru a comisiei are loc în data de 9 octombrie, de la ora 11:00, la sediul FRF, astfel că rezultă că nici în acest weekend nu ar trebui să se dispute meciuri de fotbal în București.

Reamintim că, în urma radierii AMFB-ului condus de Marian Lumânare, competițiile fotbalistice din București au rămas în aer, fără posibilitatea legală de a-și continua activitatea.

Foto: FRF

Marius ANGHEL 03 Oct. 2024, 16:40 Liga 4
Pe aceeași temă