Părea o decizie de avarie, dar e cea mai inspirată! Schimbarea de antrenor a adus un start în forță pentru Aerostar Bacău în Liga 3. Andrei Vatră: ”Mi se dă încredere totală”

Andrei PASCU 03 Oct. 2024, 16:14 Liga 3
Părea o decizie de avarie, dar e cea mai inspirată! Schimbarea de antrenor a adus un start în forță pentru Aerostar Bacău în Liga 3. Andrei Vatră: ”Mi se dă încredere totală”

Aerostar Bacău are un start foarte bun de campionat în Liga 3, în Seria 2, chiar dacă în stagiunea trecută a terminat pe penultimul loc play-out-ul Seriei 1! De această dată, după cinci meciuri, are patru victorii, se află pe locul 3, la egalitate cu locul 2, KSE Târgu Secuiesc, dar la un punct de locul 1, Unirea Braniștea.

Decizia luată în vară, înainte de startul întrecerii de Liga 3, se pare că a fost una bună a conducerii, pentru că, din diverse motive, s-a reziliat contractul cu Mihai Ionescu, iar în locul lui a fost numit Andrei Vatră.

Aerostar Bacău, decizie bună prin numirea lui Andrei Vatră

Ajutat de Giani Căpușă și Adrian Iosub (parte din stafful tehnic), Vatră a început bine campionatul din divizia a treia, iar Aerostar Bacău deja a anunțat, prin noul ”principal”, că vrea clasarea în rândul locurilor de play-off la finalul întrecerii regulare.

Singurul eșec de până acum, din primele cinci runde, a venit chiar în primul duel din campionat, 1-2 cu CSM Râmnicu Sărat în deplasare, dar au urmat patru victorii la rând, cu 4-1 cu Dacia Unirea Brăila (în deplasare), 1-0 cu Sepsi OSK 2 (acasă), 3-2 cu Sporting Liești (în deplasare), 1-0 cu Voința Limpeziș (acasă).

Un alt succes poate fi bifat și în etapa a 6-a, pentru că Aerostar Bacău va întâlni, în deplasare, Viitorul Onești, locul 8 din 10 echipe, cu 6 puncte acumulate.

Andrei Vatră vrea în play-off-ul Ligii 3 cu Aerostar Bacău

Andrei Vatră se află de mulți ani la echipă, îndeplinind rolul de antrenor secund, antrenor cu portarii, dar a fost și ”interimar” în Liga 2, în urmă cu mai multe sezoane. El nu se aștepta să fie numit ”principal” acum, pentru acest sezon, dar se pare că alegerea conducerii a fost cea potrivită.

(…) ”Într-adevăr, la anul se face un deceniu de când sunt la Aerostar. Am venit în septembrie 2015, ca antrenor cu portarii în mandatul lui Costel Ilie, iar de atunci, așa cum bine ai subliniat, am parcurs toate etapele. Inclusiv cea în care am fost interimar în liga secundă, după plecarea lui Florin Bratu.

(…) Mișu Ionescu întâmpina o problemă de ordin birocratic, motiv pentru care se afla în imposibilitatea de a mai antrena la liga a treia. Aflasem de lucrul acesta, așa că nu m-a surprins foarte tare faptul că, în cadrul acelei ședințe, directorul CS Aerostar, Doru Damaschin și managerul formației, Remus Pozînărea- cărora țin să le mulțumesc și cu această ocazie pentru încrederea acordată- mi-au propus să preiau echipa. Am avut o singură întrebare, dacă o preiau ca interimar sau ca antrenor pe termen lung.

Mi s-a răspuns că mi se dă încredere totală. Firește, ca în viața fiecărui antrenor, rezultatele decid până la urmă cât anume rămâi pe bancă la o echipă.

Le-am dat personalitate jucătorilor. Le-am permis să-și arate calitățile, fără a-i inhiba sub nicio formă. De altfel, de asta am și acceptat să preiau echipa ca antrenor principal. Mi-am asumat această responsabilitate pentru că știam că jucătorii nu sunt cei văzuți pe teren în înfrângerea suferită la Râmnicu-Sărat.

Știam că au o valoare mai mare chiar decât credeau ei înșiși. Și ar mai fi ceva: la Aerostar am reușit să creez o familie. Unitatea ne ajută mult. Nu mai sunt bisericuțe, nu mai sunt gășculițe, ca în trecut.

În plus, discutăm în permanență între noi. Și după meciuri, și după antrenamente, și în vestiar, și în afara vestiarului.

(N.r. – Obiectivul pentru acest sezon?) Play-off-ul. Asta îmi doresc”, a spus antrenorul Aerostarului Bacău, conform Deșteptarea.

Aerostar Bacău, locul 3 în serie

Aerostar Bacău va avea următorul meci în deplasare, contra Viitorul Onești, sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 15:00. În clasamentul Seriei 2 din Liga 3, după cum aminteam, echipa e la un punct de liderul Unirea Braniștea.

În același timp, are trei puncte avans față de locul 4, Sepsi OSK 2, cu care a jucat deja în aceste prime runde și pe care a învins-o.

Foto: Aerostar Bacău și Deșteptarea

Andrei PASCU 03 Oct. 2024, 16:14 Liga 3
Pe aceeași temă