Meci complicat pentru CFC Argeș, Bogdan Andone a venit cu o atitudine sobră la conferință. Analiza partidei cu Metaloglobus și ce probleme de lot are

Andrei PASCU 03 Oct. 2024, 14:54 Liga 2
Meci complicat pentru CFC Argeș, Bogdan Andone a venit cu o atitudine sobră la conferință. Analiza partidei cu Metaloglobus și ce probleme de lot are

Duelul Metaloglobus – CFC Argeș se joacă sâmbătă, de la ora 11:00, în etapa a 9-a din Liga 2. Partida, care va fi în format live-text pe Liga2.ro, a fost prefațată de Bogdan Andone, noul ”principal” la piteștenilor, care până acum a condus doar un meci, cu Corvinul Hunedoara, în etapa trecută, pierdut.

”Tehnicianul” Argeșului își dorește trei puncte care să îi urce echipa în clasament la finalul rundei, recunoscând că până acum a apucat să cunoască, într-o oarecare măsură, restul jucătorilor cu care nu a mai lucrat.

Dacă la conferința de presă premergătoare jocului cu Corvinul Hunedoara era destul de încrezător, acum Bogdan Andone a fost ceva mai prudent în declarații și a fost destul de serios ca atitudine în fața jurnaliștilor prezenți în sală.

Bogdan Andone, mai atent la declarații înainte de Metaloglobus – CFC Argeș

Echipa din Pitești este în căutarea unei noi victorii, în ultimele patru etape de Liga 2 bifând două remize, 0-0 cu CSM Slatina și 1-1 cu CS Mioveni, o victorie, 3-2 cu Concordia Chiajna, și un eșec, 0-1 cu Corvinul Hunedoara. Teoretic, echipa lui Andone are șansa a doua, pentru că Metaloglous ocupă, înaintea startului etapei a 9-a, locul 2 în clasamentul Ligii 2.

Bogdan Andone speră că această partidă va aduce un plus la mentalul jucătorilor săi, să intre cu încredere pe teren și cu gândul că pot bifa un succes contra bucureștenilor, mai ales că apoi urmează pauza competițională.

E un meci important, un meci cum sunt toate până la finalul sezonului regular. Trebuie să scoatem din fiecare joc trei puncte, trebuie să facem tot ce putem. Îmi pare rău pentru băieți, că nu am scos un rezultat pozitiv cu Corvinul, cu toate că în prima repriză am avut situații foarte bune. Trebuie să rămânem pozitivi, încrezători, să mergem la Metaloglobus, unde ne va aștepta o deplasare dificilă, cu o echipă care e pe locul 2 în clasament.

Până la urmă, trebuie să reușim să gestionăm jocul, ca să luăm toate punctele. Sunt multe lucruri pe care trebuie să le punem la punct, din toate punctele de vedere, în relația cu jucătorii, cu suporterii. E clar că cerințele sunt mari, dar, dacă ne vor susține fanii la fiecare meci, cu siguranță că jucătorilor le va fi mai ușor, pentru că resimt o presiune.

Până la un punct e normală presiunea, dar această presiune suplimentară resimțită în timpul jocurilor nu ne ajută. Din contră, anumiți jucători sunt apăsați, poate și evoluțiile lor scad. De aceea, trebuie să avem răbdare, o echipă nu se formează peste noapte, sunt și jucători noi. Până să creează anumite automatisme durează, așa e la toate echipele.

Însă, nu e o scuză, e un fapt. Chiar vorbeam cu căpitanul echipei și îmi spunea că îi e rușine să iasă din casă, să meargă în oraș, din cauza situației din clasament. Asta simt și eu, dar simt și jucătorii.

Din altă perspectivă, jucătorii se antrenează bine, răspund bine, sunt implicați, asta pot să asigur suporterii și oamenii de fotbal din Pitești. E un lucru pozitiv acesta, dar lucrurile nu se pot schimba peste noapte. Ne pregătim, discutăm tactic și mental, ce să facem mai bine, să grăbim lucrurile.

Vom face tot ce putem pentru a câștiga jocul cu Metaloglobus, pentru că apoi vor fi două săptămâni de pauză, vom mai regla la omogenitate și la agresivitate, iar la partida cu Chindia cred că vom arăta și mai bine.

Metaloglobus e o echipă arțăgoasă, dinamică, care joacă neavând presiune. O echipă lucrată, foarte periculoasă la fazele fixe, Honciu bate bine, însă sunt și jucători cu talie, precum Caramalău. (…)”, a spus Bogdan Andone la conferința de presă.

CFC Argeș, probleme de lot momentan

CFC Argeș are probleme de lot și nu știe dacă va putea miza pe trei dintre jucătorii de bază. Este vorba de Costinel Tofan, Guilherme Garutti și Marius Briceag.

Sunt probleme de lot, deși săptămâna trecută spuneam că suntem toți bine. Tofan a făcut febră, acum posibil Garutti să nu joace, nu s-a antrenat până azi cu echipa, a avut o problemă musculară. Briceag a ieșit în timpul jocului cu Corvinul.

În mare, restul e ok, sper să nu mai apară alte probleme. Sper să reușim să recuperăm pe cineva, dar e greu de crezut”, a mai spus Andone.

CFC Argeș a publicat un video cu una din ședințele de pregătire din această săptămână:

Pauza competițională ajută

CFC Argeș are 9 puncte acumulate în opt meciuri și se află pe locul 15, depășind următoarea clasată, Chindia Târgoviște, la golaveraj, dar fiind la egalitate de puncte și cu locul 14, Metalul Buzău.

În pauza competițională vom avea două săptămâni de antrenamente, iar în prima vom avea antrenamente intense, vom avea un meci și sâmbătă, un amical, iar înaintea partidei cu Chindia, în săptămâna respectivă, vom avea cicluri cu antrenamente normale.

Sper ca la partida cu Chindia să fim la un ritm apropiat de ce ne dorim, băieții să găsească pozițiile din teren și automatismele”, a mai punctat Andone.

Conferința de presă susținută de Bogdan Andone înainte de Metaloglobus – CFC Argeș:

Foto și video: CFC Argeș

Andrei PASCU 03 Oct. 2024, 14:54 Liga 2
Pe aceeași temă