Dorința lui Eric de Oliveira cu ACS Mediaș: ”Să facem ceva măreț, să readucem Mediașul unde îi e locul!”

Ionuț MARIN 02 Oct. 2024, 21:34 Liga 3
Dorința lui Eric de Oliveira cu ACS Mediaș: ”Să facem ceva măreț, să readucem Mediașul unde îi e locul!”

După doi ani petrecuți la Farul Constanța, unde a făcut parte din stafful lui Gheorghe Hagi, până în vară, brazilianul Eric de Oliveira, jucător cu un CV impresionant în prima ligă din România – cel mai bun marcator străin din istoria campionatului, cu 66 de goluri în 222 partide – lucrează din nou pentru fotbalul medieșean.

Eric, care pusese din vara anului 2022 umărul la fundația noului club din oraș, ACS Mediaș, după falimentul Gaz Metan Mediaș, iar de acum va fi și mai implicat, atât la echipa de seniori, antrenată de Cosmin Vâtcă (foto principal, alături de Eric), cât mai ales la Academia clubului.

Eric de Oliveira pune umărul la ridicarea echipei ACS Mediaș, după despărțirea de Farul

Liga2.ro a vorbit miercuri, 2 octombrie 22024, cu fotbalistul care a trecut de curând prin momente delicate, după probleme de sănătate de tot felul apărute anul trecut, însă depășite cu bine.

Eric, ce faci, cum ești?
Sunt bine, mă simt bine, cu putere de muncă și cu același spirit cum mă cunoașteți.

Te-ai întors la Mediaș..
(Râde) Nu m-am întors, pentru că nu am plecat de aici. Am contribuit de la bun început la noul proiect fotbalistic, sunt unul dintre membrii fondatori, am drept de semnătură.

Și totuși, în ultimii ani ai fost la Farul…
Da, a fost o perioadă în care am învățat foarte multe. După Farul, am avut un moment în care eram decis să ies din fotbal. A trecut repede, m-am gândit că experiența mea și tot ceea ce cunosc pot fi lucruri de folos în creșterea copiiilor.

Băiatul tău cel mic joacă fotbal…
Da, Anthony este legitimat la ACS Mediaș. Are 9 ani, îi place fotbalul, îl văd muncitor și determinat. Trebuie să le dăm o șansă acestor copii. Avem peste 400 de copii și juniori legitimați la club. Toată această emulație ne dă speranțe pentru viitor. Să nu uităm că de aici au plecat, în ultima vreme, jucători precum Darius Olaru sau Iulian Cristea.

Echipa mare?
Am început foarte bine, avem cinci meciuri fără înfrângere. 90 la sută dintre jucători sunt din zonă. Obiectivul nostru este promovarea în Liga a 2-a. O luăm pas cu pas, întâi să ajungem în play-off, apoi ne gândim la lucruri și mai mari. Cred că tărie că proiectul nou este unul drept și corect și poate duce la performanță.

Eric de Oliveira și Alexandru Curtean sunt două legende ale Gaz Metan Mediaș care încearcă să readucă Mediașul în elita fotbalului românesc, prin ACS Mediaș

ACS Mediaș, lider în Seria 7 din Liga 3

Eric de Oliveira Pereira, în vârstă de 38 de ani, a jucat în cariera sa de fotbalist pentru CFZ de Brasilia, Parana, Metropolitano (toate trei din Brazilia), Gaz Metan Mediaș, Karpaty Lviv (Ucraina), din nou Gaz Metan, Pandurii Târgu Jiu, Al-Ahli (Arabia Saudită), din nou Pandurii, Matsumoto Yamaga (Japonia), Najran (Arabia Saudită), din nou Gaz Metan, Viitorul Constanța, Al-Markhiya (Qatar), din nou Viitorul Constanța și FC Voluntari.

  • 66 de goluri în Liga 1 are brazilianul Eric de Oliveira, fiind primul în topul golgheterilor străini din istoria primei ligi din România

ACS Mediaș, club unde este unul dintre membri fondatori, ocupă locul 1 în Seria 7 a Ligii 3, după ce în vară a schimbat mult în lot și l-a numit pe Cosmin Vâtcă antrenor. Are 13 puncte din 5 meciuri și depășește la golaveraj CSM Unirea Alba Iulia, a doua clasată.

La prima participare în Liga 3, sezonul trecută, ACS Mediaș a evoluat în play-off-ul Seriei 9, unde a terminat pe locul 3, după Gloria Bistrița Năsăud și Unirea Ungheni, această din urmă reușind promovarea în Liga 2.

Foto: ACS Mediaș

Ionuț MARIN 02 Oct. 2024, 21:34 Liga 3
Pe aceeași temă