Început de sfârșit pentru Viitorul Pandurii? Nu se prezintă la meciul cu CSC Șelimbăr! Reacția clubului gorjean. Decizia, răspunsul conducerii față de protestul jucătorilor?

Marius ANGHEL 03 Oct. 2024, 04:08 Liga 2
Început de sfârșit pentru Viitorul Pandurii? Nu se prezintă la meciul cu CSC Șelimbăr! Reacția clubului gorjean. Decizia, răspunsul conducerii față de protestul jucătorilor?

Început de sfârșit pentru Viitorul Pandurii Târgu Jiu? Clubul gorjean care de la începutul acestui sezon s-a mutat cu meciurile de acasă la Drobeta Turnu Severin, în județul vecin, în Mehedinți, este neprogramat în campionatul Ligii 2 pentru jocul din etapa a 9-a. Sâmbătă, de la ora 11:00, ultima clasată ar fi trebuit să joace la Cisnădie, contra CSC Șelimbăr.

În ordinea cronologică acțiunilor Liga2.ro pentru aflarea motivului neprogramării jocului, primul răspuns l-am solicitat de la Federația Română de Fotbal, organizatoarea competiției. Am contactat și cluburile, iar răspunsurile le puteți vedea mai jos.

Viitorul Pandurii a anunțat FRF că nu se prezintă la meciul cu CSC Șelimbăr. ”Sponsorii nu au finanțat, nu au vrut să mai dea bani”

Potrivit declarației președintelui clubului Viitorul Pandurii, echipa nu se deplasează la meciul din weekend deoarece, din cauza rezultatelor slabe, sponsorii nu mai dau bani și se află în imposibilitatea de a se organiza pentru această partidă de la Cisnădie.

”Sincer, am fost în imposibilitatea organizării meciului de sâmbătă. Din cauza rezultatelor, sponsorii cam și-au retras bănuții, să zic așa! Să văd ce soluție găsim. În momentul ăsta, sponsorii nu au finanțat, nu au vrut să mai dea bani. Asta e! Am informat federația că nu ne prezentăm la meciul de sâmbătă. Nu e vorba de transport, e vorba de hotel. Asta e, vom găsi noi vreo soluție, cumva”, a spus, pentru Liga2.ro, Călin Vladimirescu.

  • Nedisputarea jocului atrage pentru echipa vinovată o înfrângere la ”masa verde”, cu scorul de 0-3, dar și o amendă din partea FRF. La a doua astfel de istravă, clubul este exclus din campionat.

Președintele clubului gorjean e sigur că nu se ajunge la excludere: ”Ar fi fost simplu să fac o hârtie și să anunț că mă retrag din campionat”

Totodată, același conducător susține, cu siguranță, că nu există riscul ca Viitorul Pandurii să nu se prezinte și la jocul din etapa 10 sau următoarele, când, dacă s-ar întâmpla asta, clubul ar fi exclus din campionat. Este interesant de privit noua declarație și faptul că pentru următorul joc, cel de acasă, la care costurile vor fi la fel de mari, se anticipează că vor fi bani.

”Umătorul meci nu este în pericol. Este acasă și este după pauza competițională, așa că în perioada asta o să găsesc o soluție. (n.r. – Știți că vă puneți în pericol? La o a doua astfel de neprezentare echipa va fi exclusă din competiție?) Știu lucrul ăsta. Nu se pune problema asta, pentru că dacă mi-aș dori să fiu explus din campionat ar fi fost simplu să fac o hârtie și să anunț că mă retrag din campionat. Nu asta este intenția și știu că la două neprezentări există posibilitatea de excludere din campionat.

Sunt o persoană directă și nu vreau să transmit transmit nimic. Doar nu mă pot deplasa la meciul ăsta. Este simplu. Din cauza rezultatelor sponsorii nu mai dau bani. Eu, neavând altă posibilitate, a trebuit să nu fac deplasarea. Și fair-play era să anunț federația mai devreme. Eu, la momentul ăsta, trebuia să am organizată și cazarea, și absolut totul, hotelul unde stăm, tot”, spune președintele Viitorului Pandurii.

Varianta răzgândirii, luată în calcul!

Am întrebat dacă există posibilitatea ca Viitorul Pandurii să revină asupra deciziei de neprezentare la meciul de sâmbătă, cu o nouă înștiințare adresată joi către FRF, iar această variantă este luată în calcul. ”În cazul în care, chiar am discutat, am variantă, să pot să revin asupra hârtiei”, a fost o parte din răspuns. Însă este interesant cum președintele clubului gorjean spune că nimeni de la FRF nu l-a contactat după a anunțat neprezentarea la meciul de sâmbătă.

”Nu știu, dacă reușesc să fac ceva până mâine, și pot… Dar așa am zis că este normal, să știe toată lumea. E vorba de programarea arbitrilor, echipa gazdă să știe și ea, că are și ea programarea salvării, cantonamente și așa mai departe. De asta am zis să informez, că în cazul în care, chiar am discutat, am variantă, să pot să revin asupra hârtiei. Nu este niciun fel de problemă. (n.r. – Întrebat dacă cineva de la federație l-a contactat pentru a afla problema) Nu m-a contactat nimeni”, a mai spus conducătorul Viitorul Pandurii, care apoi a dorit să întrerupem discuția telefonică, motivând că este prezent la o aniversare.

  • 22 este locul ocupat de Viitorul Pandurii Târgu Jiu în clasamentul Ligii 2, ultimul, cu 1 punct acumulat în opt meciuri și un golaveraj dezastruos: 3-24.
  • Rezultatele din acest sezon sunt următoarele: 0-0 la FC Bihor, 1-4 cu FK Miercurea Ciuc, 1-3 la CSM Slatina, 0-2 cu Concordia Chiajna, 0-2 la CS Mioveni, 1-3 cu Corvinul, 0-7 la Metaloglobus și 0-3 cu Chindia.

Jucătorii au refuzat să se mai antreneze pe burta goală! În a treia zi au mers la sediul clubului, unde li s-a comunicat de neprezentarea la meci

Din informațiile obținute de Liga2.ro, conducerea clubului Viitorul Pandurii a luat această măsură ca răspuns pentru greva făcută de jucători luni, marți și miercuri, când s-au prezentat la locația terenului de antrenament de la Bumbești-Jiu, însă au refuzat să se pregătească, solicitând o explicație pentru modul în care sunt tratați de șefi.

Nu au primit nicio explicație, iar miercuri au mers la sediul clubului pentru a se întâlni cu șefii, acolo unde li s-a comunicat că s-a luat deja decizia de neprezentare la meciul cu Șelimbăr, fiindcă nu s-au antrenat.

Din sursele Liga2.ro, jucătorii de la Viitorul Pandurii sunt neplătiți de câteva luni bune, iar hrana pe care o primesc este una deloc care să susțină fizic un sportiv care ar trebui să facă performanță. ”Nu am făcut antrenament din cauza condițiilor pe care le avem aici. Mă refer la neplata salariilor, mâncarea pe care o primim și altele. Sunt jucători care nu au ce mânca. Este imposibil să te poți antrena la intensitatea Ligii 2, în condițiile în care nu ai mâncare pentru sportivi sau bani pentru a-ți cumpăra mâncare”, spun jucătorii.

”Robinetul” s-a închis la Viitorul Pandurii după eșecul cu FK Miercurea Ciuc, 1-4 la Severin, în etapa a 2-a, după ce echipa începuse sezonul cu remiza cu FC Bihor (0-0 la Oradea) și victoria după lovituri de departajare în Cupa României contra Jiul Petroșani. Au urmat apoi, după eșecul cu ciucenii, alte șapte înfrângeri la rând, dintre care șase în campionat și una în Cupă.

”Din păcate, atât putem astăzi. Din punct de vedere psihologic suntem jos. Știu că baieții ăștia pot mult mai mult. În momentul în care vom fi respectați în primul rând ca oameni și după aceea ca fotbaliști, ca staff, cu siguranță starea noastră psihologică se va schimba și vom arăta altceva din toate punctele de vedere”, declara antrenorul Călin Cojocaru după înfrângerea din weekend, 0-3 la Severin cu Chindia. Acum, cu noua situație, cu jucătorii făcând grevă pentru că nu mai pot să se antreneze neplătiți și nemâncați, declarația are mai mult înțeles.

CSC Șelimbăr n-a fost înștiințată în mod oficial că meciul cu Viitorul Pandurii nu are loc

Până să luăm legătura cu președintele Viitorului Pandurii, Liga2.ro l-a contactat și pe directorul CSC Șelimbăr, Cornel Stănilă, care văzuse pe site-ul FRF că meciul este neprogramat, însă nu avea niciun anunț oficial primit pe adresa clubului.

”Am înțeles că au anunțat federația că nu se vor prezenta la meci sâmbătă”, a răspuns Stănilă.

În mod normal, după ce FRF era înștiințată de Viitorul Pandurii privind neprezentarea la meci, federația trebuia să anunțe în mod oficial CSC Șelimbăr despre situație, mai ales că jocul a fost anunțat ca neprogramat pe site-urile sale, cel care arată programul, ci cel al CCA, unde apar arbitrii și observatorii delegați. ”Nu am fost informați, am văzut ce e pe site”, ne-a mai spus Stănilă.

FRF a amânat pentru a doua zi o explicație oficială pentru neprogramarea meciului de la Cisnădie! Putem să ne imaginăm orice scenariu!

Am lăsat la urma articolului să relatăm cum acțiunea noastră de a afla de la organizatoarea campionatului motivul pentru care meciul dintre CSC Șelimbăr și Viitorul Pandurii nu apăre ca programat a fost un eșec, cel puțin până în acest moment, al publicării articolului.

Spuneam la începutul articolului faptul că, în ordinea cronologică acțiunilor Liga2.ro pentru aflarea motivului neprogramării jocului, primul răspuns l-am solicitat de la Federația Română de Fotbal. S-a întâmplat imediat după ce am remarcat neprogramarea partidei de la Cisnădie, la câteva minute după ora 15:00, după ce am consultat site-ul principal al federației, ca nu cumva să fi existat vreo decizie a Comisiei de Disciplină și Etică față de una dintre echipe, așa cum s-a întâmplat, de exemplu, săptămâna trecută cu Steaua, când a fost neprogramată pentru scurt timp, până când s-a făcut plata către brigada de arbitri și observatori de la ultimul meci de acasă.

Inițial am solicitat unuia dintre reprezentații FRF o explicație, însă am fost îndrumat să-mi adresez întrebarea și prin email, către Departamentul Comunicare, lucru imediat realizat.

Răspunsul nu a venit, am insistat, iar după mai bine de trei ore de la trimiterea întrebării pe email mi s-a transmis că răspunsul îl voi primi ”mâine dimineață”, adică joi dimineață.

În condițiile în care FRF a primit înștiințare de la Viitorul Pandurii privind decizia sa pentru meciul de la Cisnădie, potrivit spuselor președintelui său, lucru confirmat inclusiv de modificarea apărută în programul etapei, este de neînțeles de ce organizatoarea campionatului a decis să păstreze misterul, să amâne pentru a doua zi o explicație oficială către Liga2.ro pentru neprogramarea jocului dintre Șelimbăr și Viitorul Pandurii.

Nu ne face decât să constatăm că transparență nu există, dar și că nu ar fi exclus să se încerce o reprogramare a meciului, o convingere a celor de la Viitorul Pandurii să revină asupra situației și să se deplaseze la joc. Poate asta a vrut să transmită și președintele clubului gorjean atunci când ne-a spus: ”În cazul în care, chiar am discutat, am variantă, să pot să revin asupra hârtiei.” Poate discuția a fost cu cineva de la FRF, iar această neprogramare a jocului pentru o zi să fie un avertisment pentru jucătorii de la Viitorul Pandurii, cu ajutorul organizatorului competiției.

Ne putem imagina orice scenariu, nu? În condițiile în care FRF a evitat să ofere un răspuns prompt întrebării noastre. În fapt, răspunsul era unul simplu, o formalitate, dacă Viitorul Pandurii a trimis hârtia de înștiințare cu neprezentarea la joc. Iar ora la care a fost adresată întrebarea se încadra în programul de lucru inclusiv a celor de la stat, cum nu este cazul la FRF!

UPDATE! A venit și răspunsul de la FRF, într-un final: ”Meciul este neprogramat la solicitarea clubului oaspete”

UPDATE: FRF ne-a răspuns solicitării a doua zi, la ora 09:10, iar răspunsul este unul cât se poate de banal: ”Ca urmare a solicitării dumneavoastră, precizăm că meciul CSC Șelimbăr – Viitorul Pandurii Târgu Jiu din etapa 9 a Ligii 2 este neprogramat la solicitarea clubului oaspete.”

În aceste condiții, CSC Șelimbăr pune trei puncte în clasament fără să le muncească, în timp ce Viitorul Pandurii își mai trece în cont un eșec, iar sponsorii echipei vor fi mândri de asta și vor reveni la sentimente mai bune, dacă ținem cont că președintele clubului a spus că meciurile următoare nu vor fi în pericol!

Foto:News Flux și Justinel Stăvaru (Viitorul Pandurii)

Marius ANGHEL 03 Oct. 2024, 04:08 Liga 2
Pe aceeași temă