Adrian Mititelu regretă îndepărtarea lui! Consideră că FCU Craiova s-a ”prăbușit” și încă o face și acum, pentru că a renunțat la cel care lua fața antrenorilor

Marius ANGHEL 01 Oct. 2024, 15:24 Liga 2
Adrian Mititelu regretă îndepărtarea lui! Consideră că FCU Craiova s-a ”prăbușit” și încă o face și acum, pentru că a renunțat la cel care lua fața antrenorilor

Adrian Mititelu a revenit, așa cum a promis cu o zi în urmă, cu lămuriri despre ultimele evenimente petrecute la FCU Craiova.

Duminică, în etapa a 8-a a Ligii 2, echipa olteană a fost umilită pe teren propriu, în Bănie, de CS Afumați, contra căreia a pierdut la scorul de 0-3, iar apoi au apărut informații conform cărora antrenorul Marius Croitoru a fost dat afară, iar în locul său va fi numit Andrei Prepeliță.

Marius Croitoru a vrut să plece de la FCU Craiova, însă rămâne pe poziții!

Patronul FCU recunoaște că Marius Croitoru a anunțat că renunță, a fost de acord cu plecarea antrenorului, însă, în cele din urmă, s-a abandonat această decizie.

”Marius Croitoru este în continuare antrenorul echipei noastre și deși la sfârșitul jocului cu cei de la Afumați și-a manifestat intenția de a înceta colaborarea, spunând că este epuizat și că simte că nu mai poate, și eu, inițial, am fost de acord să accept demisia lui, ulterior, datorită discuțiilor care au avut loc și parcurgeri acelor ore, la cald, cum se spune, am ajuns la concluzia că nu asta este soluția pentru a rezolva problema echipei. Pentru că, de fapt, în această perioadă se conturase și o concluzie la care noi am ajuns la ea după mai multe analize și mai multe informații și opinii ale celor care conlucrează în club. Și anume, faptul că, de fapt, prăbușirea echipei nu are legătură cu antrenorii principali în primul rând”, a spus Mititelu senior, într-o declarație de presă postată de clubul din Craiova, aflat pe locul 10 în Liga 2 după 8 etape, la patru puncte în spatele ultimelor trei clasate pe pozițiile care duc în play-off la finalul sezonului regular.

  • Croitoru a fost numit a doua oară pe banca echipei la finalul lunii mai a acestui an, înaintea actualului sezon, după ce a mai condus FCU în prima ligă, pentru scurt timp, în perioada iunie – octombrie 2022. Cu el antrenor, în acest sezon, FCU are trei victorii, trei egaluri și două eșecuri în Liga 2, iar în Cupa României echipa a fost eliminată în Play-off, la lovituri de departajare, de trupa din Liga 3 CSM Unirea Alba Iulia.

Plecarea lui Dan Vasilică de la FCU Craiova a declanșat ”prăbușirea” echipei, au ajuns la concluzie cei care ”conlucrează în club”

Iar Mititelu a continuat. Prăbușirea echipei în sezonul trecut și continuată și în acesta se datorează renunțării la preparatorul fizic Dan Vasilică, cel care săptămâna trecută a fost numit pe aceeași poziție la clubul din Liga 4 Gorj CSM Târgu Jiu, nou-înființat în vară.

Patronul FCU l-a ridicat în slăvi pe Dan Vasilică, cel care a lucrat la clubul craiovean timp de cinci ani, ruptura producându-se în primăvara acestui an.

”De fapt, am ajuns la concluzia că prăbușirea echipei a început și încă nu s-a… sau să sperăm că până astăzi a durat această cădere. A început odată cu plecarea lui Dan Vasilică din club. Astfel, le-am făcut pe plac tuturor celor care ne-au înjurat, m-au atacat, că Vasilică distruge clubul, că Vasilică distruge antrenorii, că Vasilică face rău, deși Vasilică, atunci când a venit la echipa asta, noi nu aveam bază, una dintre cele mai frumoase de pe aici, din România, aveam un teren amărât pe la țară, ne antrenam pe la Consiliul Județean câte o oră-două pe zi, cât prindeam și noi cu copiii, de jur împrejurul, ca să terminăm noi antrenamentul. Dar se muncea atunci. Cu Vasilică am făcut dintr-o echipă din Liga a 3-a mediocră o echipă de temut în Liga 1. Și am scos în evidență niște jucători care erau no-name și i-am făcut să fie interesanți și i-am vândut pe milioane de euro. L-am vândut pe Compagno pe milioane, am avut ofertă de milioane pentru alt jucător, acum puteam să-l vând pe Blănuță pe milioane. Am avut pe Bauza milioane oferte și am avut pe mulți jucători oferte de sute de mii sau chiar depășind milionul”, a spus Mititelu.

Marcel Iancu l-a ”lucrat” pe Dan Vasilică! ”S-au născut povești cu Vasilică, ce rău face clubului nostru”

Mititelu îl consideră vinovat pe Marcel Iancu pentru denigrarea lui Dan Vasilică, fiindcă i-a supărat prietenul, pe Nicolo Napoli. Iar suporterii echipei s-au luat după mesajele conturilor false de Facebook create de Iancu, suține patronul FCU.

”Însă, în Craiova s-a creat o grupare nemulțumită că nu mai e pe la club, condusă de Marcel Iancu, care, scopul lui… Altfel, este un om respectabil, care ne-a ajutat cândva la club, dar care, cred eu, fără să vrea rău echipei, dintr-o chestiune personală, l-a transformat pe Vasilică în dușmanul clubului, pentru că îl supăra pe prietenul lui, Nicolo Napoli. Și a creat aceste pagini de Facebook și a acaparat o mie, două mii dintre suporterii noștri, cărora le-a spus că: ”Domnule, ce rău e Vasilică!” Și s-au născut povești cu Vasilică, ce rău face clubului nostru. Vasilică face, Vasilică drege! Și, uite că, după doi-trei ani, în care m-am luptat cu toți ca să le spun că Vasilică este un element pozitiv în club, am cedat și eu în martie, pe fondul unor lipsuri de rezultate și unor perspective sumbre în raport cu faptul că pierdusem accesul în play-off, disensiunile pe care le-a avut cu Constantino. Că toți antrenorii care vedeau, nu știu ce dracu’ se întâmpla, că toți erau nemulțumiți că face prea greu Vasilică. Dar, de fapt, săracii, ei erau copleșiți de munca lui și nu voiau ei ca Vasilică să pară mai interesanți decât ei. Și când era o chestie de echipă, aveau un meci mai prost, dădeau vina pe Vasilică. Și pe fondul ăsta, eu le-am făcut pe plac. Am cedat și eu, iar el a vrut să plece și am fost de acord”, a mai declarat Adrian Mititelu.

”Am tăcut din gură, pentru că jucătorii au fost foarte fericiți, foarte mulțumiți, nu i-a mai supărat nimeni. Și am ajuns… Deci, odată cu plecarea lui Vasilică, iată unde suntem: dintr-o echipă de temut din Liga 1 suntem o echipă mediocră de Liga 2. Cu un lot foarte valoros, credeți-mă. Încă susțin că avem cel mai bun lot. Acest lot pe care îl avem e unul care să se bată acum la play-off în prima ligă, dacă este bine antrenat, bine muncit”
Adrian Mititelu, despre îndepărtarea lui Dan Vasilică și efectele rezultate asupra echipei

Vlad Țăranu, motivul pentru care FCU Craiova a retrogradat și e în picaj. ”Un preparator fizic te poate termina”

Unul dintre cei arătați cu degetul este Vlad Țăranu, actualul preparator fizic al echipei, pe care l-a numit la recomandarea lui Marcel Pușcaș, dar și ale altora, precum Florin Costea.

”O echipă, când nu este antrenată bine, devine o echipă mediocră, indiferent. O vână dacă nu e muncită, devine o slăbiciune. Dacă antrenamentele sunt proaste și se merge în jos, ajungi din om să ajungi neom. Asta este situația noastră, concluzia noastră. Toate s-au întâmplat datorită unui context, pentru că eu am fost atacat, bombardat și am fost împins să accept să fac… în loc să fac cum știu eu, cum gândeam eu. A trebuit să fac cum zic alții, pentru că am fost copleșit de toți idioții și toți tâmpiții care mă atacau și îmi trimiteau mesaje pe Facebook, galeria, care mă înjura pe mine și pe Vasilică, ne făceau… pentru că aveau ei, în capul lor… Au fost manipulați și s-a ajuns la această nenorocire, încât uitați ce s-a întâmplat cu echipa. M-am luat și după Constantino, și după ălă, și după ăla. Toți erau niște filozofi. De fapt, trebuia să fac ceea ce am făcut eu, pentru că echipa asta s-a ridicat pe ceea ce am gândit eu. Cum m-am luat după alții, cum am început să am probleme”, a mai spus Mititelu.

Acesta a continuat și a pus punctul pe i, despre ceea ce vrea să spună. Anume, că din cauza preparatorului fizic echipa sa a retrogradat și nu se regăsește nici acum, în opinia sa.

”O să spui că de ce nu iei măsurile imediat? Pentru că nu-ți dai seama imediat. Vorbești cu jucătorii și ei spun că e totul ok. Nu spun. Și acum, în ședințe, nimeni nu știe ce se întâmplă. Dar, de fapt, ei știu, dar nu au curajul să recunoască. Asta a fost problema de s-a ajuns la retrogradare. Pentru că un preparator fizic te poate termina. El are altă concepție (n.r. – Vlad Țăranu). Dar o să spuneți că Croitoru ce a păzit? Domnule, Croitoru, credeți-mă, a dat niște semnale, dar i-a fost teamă să nu supere pe nimeni, pentru că și el vine după o perioadă în care a avut insuccese și are neîncredere. Dar asta nu înseamnă că nu are valoare. Eu vă spun că muncește foarte mult. Dintre toți antrenorii care au fost la echipa asta, nimeni nu a muncit precum, Croitoru. Are gura cam mare, dar e implicat, are idei, vrea. De ce să-l dau afară pe Croitoru de la echipă? Ce să facă? Nu e o problemă de antrenor, e de grup și de munca făcută. Asta cred. Am oprit căderea asta și încercăm acum să îndreptăm ce se poate îndrepta. Teoretic putem să salvăm acest an. Încercăm să câștigăm meciul de la Oradea, deși va fi foarte greu.”, a declarat Mititelu.

Un nou preparator fizic la FCU Craiova. ”Încercăm să facem o remontada. Vă garantez și o să vedeți că echipa asta în următoarele două-trei săptămâni va fi o altă echipă”

Așadar, concluzia patronului FCU este că totul s-a prăbușit după plecarea lui Dan Vasilică, de retrogradarea și evoluția slabă inclusiv din acest sezon este de vină preparatorul fizic Vlad Țăranu, iar de acum se încearcă cu un nou preparator fizic, căruia Adrian Mititelu nu i-a spus numele, și garantează el că altfel va arăta echipă începând de la meciul de peste două etape, cu FC Voluntari.

”Este adevărat 99 la sută! Și nu e o concluzie luată de ieri, ci este o concluzie la care am ajuns în ultimele săptămâni, dar încă nu am fost capabili și nu era momentul să o spunem. Totul s-a prăbușit cu plecarea lui Dan Vasilică. Și nu neapărat el, ca persoană, ci stilul lui de a antrena”, Adrian Mititelu, despre motivul ”prăbușirii” FCU Craiova.

”Prin urmare, Marius Croitoru rămâne, încercăm de astăzi cu un nou preparator să facem o remontada (n.r. – din limba spaniolă și înseamnă, de fapt, o întoarcere spectaculoasă a scorului), să refacem echipa fizic și eu cred că începând cu meciul cu Voluntari, nu spun că-i vom bate, dar cu siguranță că vom arăta ca o echipă puternică. Asta vă garantez și o să vedeți că echipa asta în următoarele două-trei săptămâni va fi o altă echipă și o să confirme ceea ce vă spun eu acum. Atât am avut să vă spun!”, a mai spus Mititelu.

Dan Vasilică, zilele trecute, despre cei cinci ani petrecuți la FCU Craiova: ”A fost o perioadă foarte intensă, ce mi-a adus un plus de experiență, dar și de încredere”

Dan Vasilică (47 de ani) are licența A de antrenor de fotbal, este preparator fizic, antrenor de karate (deține centura neagră cu 2 Dan), dar și antrenor de kickboxing. A fost antrenor sau preparator fizic la Internațional Bălești, ACS Șirineasa (actuala Viitorul Pandurii), FK Miercurea Ciuc, Campionii FC Argeș și FCU Craiova. Cu Internațional Bălești a promovat în Liga 3, în 2017.

Despre ce a însemnat pentru Dan Vasilică perioada petrecută la FCU Craiova, acesta a spus într-un interviu acordat zilele trecute noului său club, CSM Târgu Jiu.

”Am ajuns în 2019 la FC U Craiova și m-am alăturat proiectului ce părea pentru unii greu de atins atunci, însă în care eu am avut mare încredere. Și s-a confirmat că am luat o decizie bună, deoarece echipa a promovat consecutiv până în Liga 1, aș putea spune chiar dominând competițiile în cele două sezoane până la promovare. Au urmat încă trei ani in Liga 1, atingând și o bornă importantă, echipa jucând un baraj pentru Europa cu CFR Cluj. Până la urmă a fost o perioadă foarte intensă ce mi-a adus un plus de experiență, dar și de încredere, iar eu sunt sigur ca îmi vor folosi pe viitor”, a spus Vasilică.

Dan Vasilică, la CSM Târgu Jiu, cu o nouă înfățișare față de cum obișnuise la precedentele echipe la care a lucrat. Foto: CSM Târgu Jiu

Declarațiile lui Adrian Mititelu le puteți asculta mai jos:

Captură foto și video: FCU Craiova

Marius ANGHEL 01 Oct. 2024, 15:24 Liga 2
Pe aceeași temă