Marius Bratu, al doilea meci la AFC Câmpulung Muscel, a doua înfrângere cu 0-3: ”E clar că suntem într-o criză. E vorba de moral, de mentalitate”

Marius ANGHEL 30 Sep. 2024, 15:49 Liga 2

AFC Câmpulung Muscel nu a reușit nici în al doilea meci jucat sub conducerea noului staff tehnic să obțină vreun punct. După instalarea cuplului Marian Rada – Marius Bratu, trupa argeșeană promovată în Liga 2 în vară de Costin Lazăr a încasat două înfrângeri asemănătoare: 0-3 la Hunedoara cu Corvinul și 0-3 acasă cu Metaloglobus.

După jocul cu bucureștenii, desfășurat sâmbătă, pe stadionul Municipal din Câmpulung, în etapa a 8-a a Ligii 2, Marius Bratu nu a fugit de răspundere, așa cum au făcut, de exemplu, conjudețenii de la Campionii FC Argeș după 0-1 cu Corvinul. Antrenorul muscelenilor a vorbit despre eșec, făcând-o având mai tot timpul capul plecat și privirea țintită în pământ, semn că se consideră și el vinovat pentru neputința jucătorii săi.

”Principalul” nou-promovatei a vorbit chiar de plecare, deși are doar două jocuri de când a fost instalat pe banca tehnică.

AFC Câmpulung Muscel a pierdut tot cu 0-3 și al doilea joc cu Rada-Bratu ca șefi ai staffului tehnic!

La al doilea joc disputat cu adevărat pe teren propriu în acest sezon, după ce pe primele două le-a organizat la Buftea, AFC Câmpulung Muscel a fost depășită clar de Metaloglobus, a doua clasată în Liga 2 înainte și după joc. Bucureștenii antrenați de Ianis Zicu au marcat rapid la Câmpulung, în minutul 13, prin Yassine Zakir, în nici o jumătate de oră de la start și-au dublat avantajul, prin reușita lui David Irimia (27), iar spre final a marcat și Stefan Visic (72), pentru un 3-0 care avea să fie și rezultatul final.

”Diferența a fost făcută de experiența și valoarea bucureștenilor, care au știut să speculeze slăbiciunile defensivei muscelene. Oaspeții au deschis scorul în primul sfert de oră al întâlnirii, Zakir trimițând cu capul în plasă din centrarea lui Alexandru Irimia. Zece minute mai târziu, Alexandru Popescu a avut șansa de a restabili egalitatea, însă lovitura liberă din afara careului a fost respinsă în corner de Nedelcovici. Cu aproape un sfert de oră înainte de finalul primului mitan, Metaloglobus și-a dublat avantajul pe tabelă. David Irimia l-a depășit în viteză pe Cacior și a trimis în plasă cu un șut de la marginea careului. Scorul final a fost stabilit de nou-intratul Visic, care după ce a preluat pe piept, a trimis sub transversală din 6 m”, a scris echipa argeșeană în cronica sa. AFC Câmpulung Muscel, o echipă aproape necunoscută în fotbalul românesc, înființată nu cu mulți ani în urmă și nou-promovată în Liga 2 în această vară este printre puținele formații care au o comunicare de nivel profesionist, cu declarații înainte și după jocuri, cu cronici sau cu galerii foto de la meciuri.

  • La acest meci, muscelenii l-au avut pe banca de rezerve, legitimat ca jucător, și pe Vasile Slăninoiu (36 de ani), nimeni altul decât antrenor de casă al clubului, ”secund” în staff, dar fără această atribuție și în mod legat, fiindcă nu deține nicio licență. El a fost ”interimar” în jocul de după despărțirea clubului de ”principalul” Costin Lazăr (1-0 acasă cu CS Mioveni) și până la instalarea cuplului Rada – Bratu. Până la acest meci cu Metaloglobus, el a fost pe banca echipei, însă era trecut în raportul de joc ca maseur!

Marius Bratu, după al doilea eșec în două meciuri ca antrenor la AFC Câmpulung Muscel: ”Sunt mâhnit. E dureros”

După joc, antrenorul principal Marius Bratu a spus că nu are multe de zis ținând cont de rezultat, însă nu a fost tocmai așa, fiindcă a turuit aproape patru minute, având un discurs destul de amețitor, cu referiri la spusele sale de dinainte de meci, la prezent, un discurs cu idei neterminate.

”După acest rezultat, nu prea e nimic de spus, pentru că, dacă stau bine și mă gândesc la elevii mei, chiar nu știu dacă am pe cine să remarc. Poate pe Ciurea, că s-a zbătut. E un copil. E supărător faptul că avem așteptări mari de la un copil să încline balanța, să ne câștige el meciul. E clar că am suferit. Am vorbit cu ei toată săptămâna, am încercat să-i aduc la cel mai înalt nivel, din punct de vedere mental, să ne ridicăm la importanța jocului, dar se pare că nu am reușit.

Sunt mâhnit că iar… Exact ceea ce am vorbit înainte de meci, să avem grijă, pentru că sunt jucători foarte periculoși în zona careului, și sunt marcatori de la mijloc în sus… Nu poți să iei gol la prima centrare și după aia, la al doilea șut pe cadrul porții, să se întâmple 2-0. Iar, pe final, s-a întâmplat ce s-a întâmplat și s-a terminat 3-0. E dureros. Și după meciul de la Hunedoara le-am spus că una e să pierzi cu 1-0. E vorbă să știi să pierzi cu demnitate.

Nu putem să ne prezentăm așa, dacă vrem să facem punct sau puncte, rezultate. Trebuie să dăm totul, să dăm 100 la sută. Ori, noi, astăzi, nu am dat 100 la sută. Aveam alte așteptări de la ei. Le-am spus și înainte de meci. Nu publicul, nu stafful, ci voi. Nu terenul! Că, domnule, suntem neînvinși de nu știu când pe terenul ăsta (n.r. – echipa a pierdut ultimul joc, în campionat, pe teren propriu, în Liga 3, ultima dată în data de 7 aprilie 2023, 1-3 cu FCSB 2). Nu așa! Dacă nu intri pe teren și nu dai 100 la sută, să nu zic 200 la sută, nu ai cum să faci rezultat sau rezultate”, a vorbit Marius Bratu, cel care începuse sezonul pe banca echipei din Liga 3 Agricola Borcea, iar oferta de a antrena în Liga 2 a fost de nerefuzat.

Bratu, deja contestat la Câmpulung? ”Antrenor de Liga a 3-a, dar și eu am dreptul să muncesc și să fac lucruri și să mă mențin la nivelul ăsta”

Antrenorul principal al echipei argeșene nu s-a ferit să spună că jucătorii săi n-au dat tot ce puteau, lucru pe care inclusiv președintele Costin Ghiță îl spunea după eșecul din Cupa României contra echipei din Liga 3 Sănătatea Cluj.

În discursul lui Bratu se pot auzi anumite frustrări ale sale. Ca de exemplu, că nu a antrenat până acum la nivelul Ligii 2 sau că e dureros să fi antrenor în România! Este posibil chiar să aibă contestatari la club, fiindcă a simțit nevoia să spună public că a acceptat oferta de la Câmpulung pentru a ajuta.

”Eu nu mă dau bătut”, a mai spus Bratu, aflat la prima sa experiență ca antrenor în Liga 2, după aproximativ cinci ani de când și-a început cariera de ”principal”, dar în această perioadă nu a avut încontinuu echipă.

”Cam atât. Mergem înainte. Le-am spus că eu am venit să ajut, am venit să vă rezolvăm problemele din punct de vedere tactic, chiar și tehnic, chiar și mental. Dar nu jucăm noi, ci ei, iar dacă nu conștientizează că fiecare meci e o conjunctură și că trebuie să profităm la maxim și să scoatem maximum din fiecare meci, nu e în regulă.

De asta sunt aici, să caut soluții. E clar că suntem într-o criză. Nu să mă plâng. Sper să redresez rapid. E vorba de moral, de mentalitate. Cum mai spun unii: antrenor de Liga a 3-a, dar și eu am dreptul să muncesc și să fac lucruri și să mă mențin la nivelul ăsta. Că este aici sau că va fi în altă parte, eu nu mă dau bătut. Și o să vedeți că lucrurile, în timp, o să le schimbăm din mers. E dureros că trăim în România, iar ca antrenor nu ai… Dar trebuie să le schimbăm ușor-ușor și să începem să adunăm puncte”, a mai spus antrenorul echipei AFC Câmpulung Muscel.

  • AFC Câmpulung Muscel, în eșecul cu Metaloglobus: M. Voicu – Andr. Stelea (Teo. Farcaș 78′), Gîsă, Sanda, Cacior – Bg. Vasile (Ntamak 78′) – Rob. Ene (Șt. Coman 61′), Jenaru (cpt.), Al. I. Popescu, Longher (Florică 68′) – Ciurea. Rezerve neutilizate: Bălănică – Alima, L. Stancu, D. Popescu, Slăninoiu.

Urmează meciul cu ”vecina” Chindia, pe care a învins-o în urmă cu o lună și jumătate!

După opt etape, AFC Câmpulung Muscel are șase puncte acumulate și ocupă locul 20 din 22 în clasamentul Ligii 2, fiind la egalitate cu alte trei echipe, dar este sub toate ca golaveraj, CSC Șelimbăr, CS Mioveni și Unirea Ungheni.

În etapa următoare, a 9-a, echipa lui Marius Bratu joacă în deplasare la Chindia Târgoviște, clasată pe locul 16, cu 9 puncte. Meciul are loc sâmbătă, de la ora 11:00.

”Urmează meciul de la Chindia, un meci important, cu vecina noastră. Trebuie să pregătim bine de tot jocul și mergem acolo să ne batem pentru punct sau puncte, cum am spus întotdeauna”, a mai spus Bratu.

  • Va fi o presiune în plus pe actualul staff la meciul cu Chindia, deoarece AFC Câmpulung Muscel, cu Costin Lazăr antrenor, învingea cu 2-0 trupa târgovișteană, la Câmpulung, în data de 14 august, în Cupa României.

Declarațiile lui Marius Bratu după AFC Câmpulung Muscel – Metaloglobus 0-3:

https://www.youtube.com/watch?v=lrngs95fZgY

Foto și video: AFC Câmpulung Muscel

Marius ANGHEL 30 Sep. 2024, 15:49 Liga 2
Pe aceeași temă