Viitorul Pandurii, tot în derivă! Antrenorul, săgeți către conducere după eșecul cu Chindia: ”Psihologic suntem jos”

Mircea OGLINDOIU 29 Sep. 2024, 09:40 Liga 2
Viitorul Pandurii, tot în derivă! Antrenorul, săgeți către conducere după eșecul cu Chindia: ”Psihologic suntem jos”

Deși declara în urmă cu două săptămâni, după eșecul cu Corvinul, scor 1-3, la Drobeta Turnu Severin, că s-a săturat să fie turist prin Liga 2 și să facă deplasări degeaba prin țară, antrenorul Călin Cojocaru pare că s-a răzgândit. Sau probabil aștepta ca să fie demis, să fie sigur că își încasează salariile.

Astfel nu se explică de ce mai stă pe banca tehnică a unei echipe care are golaveraj 3-24 și care etapa trecută a fost învinsă cu 0-7 în deplasarea de la Metaloglobus. În runda recentă, la malul Dunării, la Severin, unde echipa din Târgu Jiu își dispută jocurile de acasă în acest sezon, a pierdut ”doar” cu 0-3 meciul cu Chindia, o altă echipă aflată în degringoladă.

Viitorul Pandurii a cedat și în fața Chindiei. Călin Cojocaru: ”Atât putem astăzi”

La meciul contând pentru etapa a 8-a a Ligii 2, jucat pe un stadion Municipal a cărui capacitate este de 20.000 locuri și care a găzduit în trecut meciul de Europa League Universitatea Craiova – AC Milan, au asistat doar 31 de spectatori! Nici nu e de mirare atâta timp cât Drobeta Turnu Severin nu mai are echipă în ligile naționale de 11 ani!

Revenind la meciul Viitorul Pandurii – Chindia, antrenorul Călin Cojocaru a stat mai bine de o oră în vestiar, pentru ședința tehnică. Reporterul Liga2.ro a crezut că a anunțat demisia în fața jucătorilor și a plecat de la stadion la ora 14:00, sătul să mai aștepte declarația lui Cojocaru despre meci.

A contactat ulterior de antrenorul echipei gorjene, care i-a declarat următoarele:

”Astăzi am aliniat o formulă foarte tânără, am încercat să stăm cât mai compact, să plecăm pe contre, având în vedere că am întâlnit o echipă cu jucători cu mare experiență. Din păcate, atât putem astăzi. Din punct de vedere psihologic suntem jos. Știu că baieții ăștia pot mult mai mult. În momentul în care vom fi respectați în primul rând ca oameni și după aceea ca fotbaliști, ca staff, cu siguranță starea noastră psihologică se va schimba și vom arăta altceva din toate punctele de vedere.”

  • În acest meci, Călin Cojocaru l-a numit căpitan pe cel mai tânăr jucător pe care l-a trimis pe teren în primul 11, pe fundașul Eduard Croitoru, în vârstă de 18 ani.

Viitorul Pandurii, în eșecul cu Chindia: Dr. Lupescu – Ed. Croitoru (cpt.), M. Camara, Gakou, Godja (Răducanu 90+2′), Nic. Geană, Pefoura Okom, Andreaș, Vulpe (Lupulescu 74′), Cîniparu (Akugbe 46′), Moisie. Rezerve: Aur. Păun – R. Cojocaru, Gavric, Dumbrăvean, Bg. Burcea, Dasic.

Gorjenii, pe ultimul loc în Liga 2, cu golaveraj dezastruos. Urmează meciul cu CSC Șelimbăr

Așadar, Viitorul Pandurii a înregistrat a șaptea înfrângere în acest sezon de Liga 2, în opt etape, iar cu punctul acumulat până acum ocupă locul 22, ultimul, în clasament, cu golaveraj 3-24.

În etapa viitoare, a 9-a, Viitorul Pandurii joacă în deplasare la Cisnădie, cu CSC Șelimbăr, sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: Mircea Oglindoiu

Mircea OGLINDOIU 29 Sep. 2024, 09:40 Liga 2
Pe aceeași temă