Metaloglobus a zdrobit Viitorul Pandurii, iar președintele Marius Burcă a fost și el surprins: ”Nu știu cum să comentez acest rezultat”

Andrei PASCU 21 Sep. 2024, 14:27 Liga 2
Metaloglobus a zdrobit Viitorul Pandurii, iar președintele Marius Burcă a fost și el surprins: ”Nu știu cum să comentez acest rezultat”

Metaloglobus a bifat victoria sezonului în Liga 2, în etapa a 7-a, când a trecut cu 7-0 de Viitorul Pandurii pe teren propriu, la Clinceni.

Omul partidei a fost Yassine Zakir, care a reușit o dublă în întâlnirea de sâmbătă. Diferența pe tabelă s-a făcut încă din prima repriză, când bucureștenii aveau 4-0.

  • Metaloglobus se află la cea mai mare diferență de scor înregistrată într-o victorie de când joacă în Liga 2, acum fiind la al optulea sezon consecutiv.

Metaloglobus, rezultat zdrobitor cu Viitorul Pandurii, 7-0!

Metaloglobus a început în forță, iar în prima parte a primei reprize a punctat de trei ori. Chiar Yassine Zakir a deschis scorul, în minutul 11, iar două minute mai târziu puncta și David Irimia. Apoi, în minutul 23, scorul devenea 3-0 după ce puncta și Dragoș Huiban, de la 11 metri, iar scorul pauzei a fost stabilit de același Zakir, în minutul 42.

Au mai fost consemnate trei goluri după pauză, iar Georgian Honciu a modificat prima dată tabela, în minutul 50, de la 11 metri. Ultimele goluri ale partidei de la Clinceni au fost trecute pe listă în urma unui autogol al lui Flavius Dumbrăvean, din minutul 54, și a reușitei lui Stefan Visic, din minutul 74.

  • Metaloglobus, în duelul cu Viitorul Pandurii: Gavrilaș – Kouadio, Caramalău, Ad. Nicolae, Rob. Neacșu – Issah – Al. Irimia, Honciu (cpt.), Dav. Irimia – Huiban, Zakir
    Rezerve: Nedelcovici – Ekollo, Rz. Florea, Liș, Junior Morais, D. Sandu, Ad. Sîrbu, Andr. Sava, Visic

Metaloglobus e pe locul 2 momentan, iar președintele Marius Burcă a declarat că a fost foarte mulțumit de evoluția jucătorilor pregătiți de Ianis Zicu, chiar dacă Viitorul Pandurii este ultima clasată din Liga 2.

Marius Burcă, încântat de cum arată Metaloglobus

Deja, bucureștenii încep să prindă încredere și să se gândească, de ce nu, la calificarea în play-off-ul întrecerii, pentru ca apoi să lupte pentru promovarea în SuperLiga României. Metaloglobus are dreptul legal de accedere în primul eșalon, dacă va fi bifată și performanța sportivă.

S-au legat lucrurile, echipa a jucat foarte bine. Nu e treaba noastră ce e în curte la echipa adversă. E un scor pe care nu știu cum să îl comentez. Sper să nu fi epuizat toate golurile. (…)

Au trecut șapte etape, trebuie să avem răbdare, trebuie să tratăm cu istețime acest rezultat, iar apoi vedem. Noi nu avem un buget mare, suntem pe la coada clasamentului din punctul acesta de vedere, iar atunci trebuie să reglăm tinerețea cu dorința și experiența. Trebuie să îmbinăm aceste lucruri.

Orice antrenor ar vrea să îi fie greu să aleagă primul 11, iar din punctul acesta e ok la noi. Au rămas doi-trei copii buni în afara lotului, cei care nu au fost în lot sunt tot jucători buni, cu calitate. Chiar dacă vom avea cartonașe sau accidentări, putem completa cu alți fotbaliști”, a declarat Marius Burcă la Metropola TV.

Metaloglobus, meci la Câmpulung runda următoare din Liga 2

În urma a șapte meciuri disputate în noul sezon a Ligii 2, Metaloglobus are cinci victorii și două eșecuri, cu un total de 15 puncte. În runda a 8-a, bucureștenii vor întâlni, pe teren advers, AFC Câmpulung Muscel.

Aș vrea să facem spectacol și să marcăm mult acasă și să câștigăm la limită în deplasare. Până la urmă, un gol mai mult decât adversarul aduce trei puncte. Nu m-ar interesa să batem cu 7-0 și apoi să nu aducem punct din deplasare. Sunt de acord să câștigăm toate meciurile până la finalul campionatului cu 1-0.

Sper să ajungă Metaloglobus să sperie adversarele. E un rod al unei munci de un an. Nu trebuie însă să speriem, ci noi să muncim, iar astfel vor veni și rezultatele”, a mai spus Marius Burcă.

Foto: Gheorghe Flușter / Sport Pictures

Andrei PASCU 21 Sep. 2024, 14:27 Liga 2
Pe aceeași temă