Bănel Nicoliță își petrece ultimii ani de pe terenul de fotbal într-o atmosferă pitorească: ”Mă așteaptă oamenii la teren, cu căruțele, cu bicicletele. După meciuri, stăm la un mic, la o bere”

Andrei PASCU 24 Sep. 2024, 14:58 Liga 4
Bănel Nicoliță își petrece ultimii ani de pe terenul de fotbal într-o atmosferă pitorească: ”Mă așteaptă oamenii la teren, cu căruțele, cu bicicletele. După meciuri, stăm la un mic, la o bere”

Bănel Nicoliță a ajuns, în vară, în Liga 4 Prahova, semnând cu CSO Teleajenul Vălenii de Munte, pe care vrea să o promoveze în Liga 3 la finalul acestui sezon. Chiar dacă vorbim de un nivel inferior în România, se pare că echipa din Prahova investește sume importante pentru îndeplinirea obiectivului.

În plus, pe lângă Bănel Nicoliță, la CSO Teleajenul Vălenii de Munte joacă și alți fotbaliști cu CV-uri cunoscute la nivelul Ligii 2 cel puțin, precum Bogdan Șandru sau Sergiu Arnăutu.

CSO Teleajenul Vălenii de Munte, buget important pentru Liga 4

Fostul mijlocaș de la FCSB a vorbit despre cum a dat curs propunerii din Liga 4 Prahova, cum l-a convins CSO Teleajenul Vălenii de Munte să semneze. Pe lângă pasiunea pentru fotbal, chiar și la un astfel de nivel, Nicoliță nu poate renunța la fotbal nici la 39 de ani.

A recunoscut că are un salariu de 3.000 de lei pe lună, dar și ”banii la semnătură” l-au făcut să vină, primind 3.000 de euro. În cazul în care va îndeplini obiectivul, atunci vestiarul va fi recompensat de conducere cu aproximativ 5.000 de euro, însă și atmosfera din localitate, de la meciuri, îl atrage pe Bănel Nicoliță, care este solicitat pentru poze de cei care vin la stadion, dar și de adversari.

Atmosfera e una pitorească, iar oamenii din localitate și nu numai vin cu căruțele și bicicletele să-l vadă la meciuri. După partidele din Liga 4 Prahova, Bănel Nicoliță și colegii încing grătarul și analizează prestațiile la o bere.

Sunt la Vălenii de Munte acum, e bine. Cum să mă înjure? Nici adversarii, mă așteaptă ăia cu 2-3 ore înainte să vină să facă poze cu mine. Am avut meci la ora 18.00 și zic să plec mai devreme și am venit cu două ore înainte. Era lume acolo, mă așteptau cu căruțele, cu bicicletele.

Bravo, tată, asta e bucuria mea. Ce poze? Eram pe teren, ieșeam să fac poze, iar intram. Asta e cea mai mare bucurie a mea după ce m-am lăsat. Știți ce bază au făcut oamenii ăia acolo la Vălenii de Munte?

Mi-au dat doi an contract, până la 45 de ani sunt acolo. Îmi dau 30 de milioane (n.r. – lei vechi) pe lună, plus că am luat ceva la semnătură. Am luat 3.000 de euro. Mă duc doar la meciuri, unde să mă mai duc?

Avem primă de promovare cam de 4-5.000 de euro. După meciuri mai stăm la un mic, la o bere. Eu nu stau că sunt cu mașina, stau departe, dar un mic îl mănânc”, a declarat Nicoliță, conform Fanatik.

Sergiu Arnăutu și Bogdan Șandru evoluează și ei la CSO Teleajenul Vălenii de Munte 

CSO Teleajenul Vălenii de Munte este pe locul 1 în Liga 4 Prahova după șase meciuri, șase etape, cu victorii pe linie, cu 18 puncte. Are și un golaveraj important, de 27 de goluri marcate și numai două primite, dar și un avans de două puncte peste locul 2, CSO Boldești-Scăeni.

Pe lângă Bănel Nicoliță, CSO Teleajenul Vălenii de Munte are și alți fotbaliști cu trecut important. Este vorba și de atacantul Sergiu Arnăutu (34 de ani), născut chiar la Vălenii de Munte, cunoscut în special pentru experiența de la Petrolul (foto articol), dar în carieră a mai jucat pentru echipe precum CS Mioveni, Juventus București, Corvinul Hunedoara, Concordia Chiajna sau CSM Focșani.

În Liga 2, Arnăutu a adunat aproape 150 de partide și a marcat peste 50 de goluri, iar la nivelul primi divizii a adunat câteva prezențe, opt, dar și un gol.

Fundașul Bogdan Șandru (35 de ani) evoluează și el pentru liderul din Liga 4 Prahova, după o carieră în care a fost legitimat la Pandurii Târgu Jiu, Chindia Târgoviște, Dunărea Călărași, SCM Zalău sau CS Tunari.

Și el are peste 100 de apariții în Liga 2, dar a adunat și peste 20 de meciuri pe prima scenă a fotbalului românesc.

Foto: Suporterii CSO Vălenii de Munte și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Andrei PASCU 24 Sep. 2024, 14:58 Liga 4
Pe aceeași temă