Partea de adevăr a lui Costin Lazăr: ”Era un mediu în care nu mă regăseam și nu aveam cum să lucrez.” Ce a dus la despărțirea de AFC Câmpulung Muscel

Andrei PASCU 21 Sep. 2024, 13:23 Liga 2
Partea de adevăr a lui Costin Lazăr: ”Era un mediu în care nu mă regăseam și nu aveam cum să lucrez.” Ce a dus la despărțirea de AFC Câmpulung Muscel

În prima pauză competițională de Liga 2, în urmă cu aproape două săptămâni, AFC Câmpulung Muscel a luat o decizie dură și a reziliat contractul cu Costin Lazăr!

După numai cinci runde, acordul dintre club și antrenor a fost rupt din cauza rezultatelor, dar se pare că părțile nu au aceeași perspectivă în privința anumitor aspecte.

Costin Lazăr vede altfel situația și cele întâmplate la AFC Câmpulung Muscel după promovarea din Liga 3, pe când președintele clubului, Costin Ghiță, consideră că lucrurile ar fi trebuit să stea diferit.

Costin Lazăr a vorbit despre rezilierea cu AFC Câmpulung Muscel

În ciuda faptului că la finalul sezonului trecut Costin Lazăr a promovat echipa în Liga 2, startul stagiunii 2024/ 2025 a stat la baza acestei decizii, ca părțile să se despartă. Chiar dacă AFC Câmpulung Muscel a început destul de slab întrecerea, nici investițiile nu au fost pe măsură și nu s-au adus jucători cu prea multă experiență la nivelul diviziei a doua.

Cele două argumente au fost înaintate în discuție de Costin Lazăr acum, la aproape două săptămâni de la rezilierea contractului, considerând că pretențiile avute de conducerea AFC Câmpulung Muscel au fost mari. Din declarațiile antrenorului, se pare că decizia a fost cumva una comună, chiar dacă perspectivele sunt diferite.

A început sezonul la AFC Câmpulung, deși se cerea prea mult

Deși a început sezonul la Câmpulung Muscel, se pare că de la bun început a considerat Costin Lazăr că va fi greu ca obiectivele trasate să fie îndeplinite, iar mediul a devenit, până la urmă, unul în care nu putea lucra. Cerințele conducerii au fost superioare investițiilor realizate, din punctul său de vedere.

Nu e vorba de recompensă. După ce am promovat echipa, mi-aș fi dorit să stăm la masă, să discutăm despre echipă, lot, să fim raționali. Din păcate, pretențiile au fost mari și banii destul de puțini pentru transferuri.

Noi am fost singura echipă care a adus jucători de la Liga 3. Era un mediu în care nu mă regăseam și nu aveam cum să lucrez”, a declarat Costin Lazăr la Digi Sport.

Referitor la reacția președintelui clubului, Costin Ghiță, acesta afirma:

”În primul rând, un prim obiectiv al echipei a fost Cupa României și nu s-a atins. Iar decât să stăm să ne certăm, am preferat să terminăm totul pe care amiabilă. Am pus prietenia noastră pe primul plan și după aia am pus fotbalul. (…)

Îi mulțumim pe această cale și sperăm să aibă mult succes în carieră de acum încolo, dar acum să vedeți ce o să se întâmple la Câmpulung de astăzi încolo…”.

  • Foto: Costin Ghiță și Costin Lazăr

Costin Lazăr și AFC Câmpulung, o victorie în cinci etape

Cinci meciuri în Liga 2 a disputat AFC Câmpulung Muscel cu Costin Lazăr la nivelul băncii tehnice. A adunat o victorie și patru înfrângeri, și a consemnat un golaveraj de trei goluri marcate și 13 primite.

În urma lui Lazăr, la echipă a venit cuplul Marian Rada – Marius Bratu. Marian Rada a fost numit director tehnic la trupa din Câmpulung, iar antrenor principal a fost numit Marius Bratu.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și AFC Câmpulung Muscel

Andrei PASCU 21 Sep. 2024, 13:23 Liga 2
Pe aceeași temă