Duelul decepțiilor sub Turnul Chindiei! Echipele din Târgoviște și Piatra Neamț caută reabilitarea după un start ratat de sezon. Marco Veronese: ”Am pregătit meciul la victorie”

Narcis POHOAȚĂ 19 Sep. 2024, 14:54 Liga 2
Duelul decepțiilor sub Turnul Chindiei! Echipele din Târgoviște și Piatra Neamț caută reabilitarea după un start ratat de sezon. Marco Veronese: ”Am pregătit meciul la victorie”

Chindia Târgoviște și Ceahlăul Piatra Neamț, două dintre dezamăgirile debutului de sezon în Liga 2, se întâlnesc vineri la prânz, pe stadionul ”Eugen Popescu”, cu începere de la ora 16:00, în al doilea meci al etapei a 7-a.

Dacă în sezonul trecut ambele formații au luptat pentru play-off până în ultima rundă a sezonului regular, în actuala stagiune cele două echipe au dezamăgit crunt în primele etape.

Chindia și Ceahlăul au doar câte două victorii în primele șase etape și sunt în partea inferioară a clasamentului Ligii 2

După șase etape, Chindia ocupă un modest loc 17, cu doar 6 puncte, însă nici Ceahlăul nu stă mai bine, moldovenii fiind două poziții mai sus, cu un punct mai mult. Ambele echipe au doar câte două victorii în primele șase meciuri, iar duelul direct programat la Târgoviște, vineri, le oferă o bună șansă de reabilitare.

Târgoviștenii pregătiți de Marian Vătavu au început sezonul cu două eșecuri în deplasare, au urmat două victorii, acasă cu Șelimbăr și la Ungheni, după care au venit alte două înfrângeri, cea mai recentă fiind și cea mai severă, 1-4 la Voluntari. Un traseu aproximativ similar cu cel al nemțenilor, care după două eșecuri categorice la debut s-au reabilitat cu două victorii și o remiză, pierzând partida precedentă pe propriul teren cu Metaloglobus, scor 0-1.

Foarte interesant, cele două echipe s-au întâlnit în sezonul trecut cu o zi mai devreme decât o vor face acum, la data de 19 septembrie 2023, în cadrul etapei a 6-a, la Piatra Neamț, iar rezultatul a fost egal, 1-1. Patrick Petre, căpitan acum la Ceahlăul și unul dintre puținii jucători rămași în lot, a deschis scorul pentru nemțeni, în minutul 26, iar Andrei Marc, întors între timp la Concordia, a restabilit egalitatea pentru Chindia în minutul 90+1. În play-out, cele două echipe au făcut parte din grupe diferite, încheind pe aceeași poziție secundă.

Marco Veronese, înainte de meciul de la Târgoviște: ”Am pregătit meciul la victorie”

Antrenorul italian al Ceahlăului, Marco Veronese, a declarat că a pregătit meciul de la Târgoviște la victorie și așteaptă de la elevii săi mai multă concentrare pentru a reuși să înscrie.

”Mergem la Târgoviște să dăm tot ce putem pentru a obține victoria, am pregătit meciul pentru a obține cele trei puncte. Băieții s-au antrenat bine în această săptămână. Întâlnim o echipă bună, care chiar dacă a pierdut cu 4-1 în etapa trecută, trei sferturi din meci a fost la nivelul adversarului. Sper ca băieții să intre pe teren cu multă încredere pentru a reuși un rezultat bun. Și mai concentrați la finalizare. Echipa a făcut un meci destul de bun cu Metaloglobus, am încercat să înscriem, ne-am creat ocazii, dar era nevoie de un pic mai multă determinare și precizie pentru a reuși asta”, a declarat Marco Veronese, care are încredere că echipa sa își poate reveni: ”Înainte de eșecul cu Metaloglobus am avut o serie bună de cinci meciuri în care am făcut rezultate foarte bune. În meciul trecut am pierdut, dar cred că putem reveni. Avem calitatea necesară să nu primim gol și să marcăm, avem jucători cu calitate. Nu am pregătit neapărat vreo suspriză adversarului, noi încercăm să muncim zi de zi la antrenamente pentru a pune probleme oricărei echipe, indiferent cu cine jucăm.”

  • Așadar, Chindia – Ceahlăul se joacă vineri, de la ora 16:00, pe stadionul ”Eugen Popescu” din Târgoviște, în contul etapei a 7-a a Ligii 2. Chindia ocupă locul 17, cu 6 puncte, cum au și alte două echipe, iar Ceahlăul are 7 puncte și se dituează pe poziția a 15-a, ultima din seria celor cinci formații cu 7 puncte strânse până acum.

Declarațiile lui Marco Veronese înainte de Chindia – Ceahlăul:

Foto și video: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

Narcis POHOAȚĂ 19 Sep. 2024, 14:54 Liga 2
Pe aceeași temă