”Victoria muncită” cu Șelimbăr, apreciată de Florin Maxim: ”Ne consolidează pe noi, ca și grup.” Antrenorul explică de ce Antoniu Manolache are lipici la gol

Marius ANGHEL 18 Sep. 2024, 21:27 Liga 2
”Victoria muncită” cu Șelimbăr, apreciată de Florin Maxim: ”Ne consolidează pe noi, ca și grup.” Antrenorul explică de ce Antoniu Manolache are lipici la gol

Corvinul a jucat și câștigat prima dintre cele trei restanțe pe care le are în acest sezon de Liga 2, jocuri amânate în perioada în care evolua în cupele europene din postura de câștigătoare a Cupei României. Miercuri, trupa hunedoreană a întâlnit pe teren propriu CSC Șelimbăr, adversar pe care l-a avut și în play-off-ul sezonului trecut, și l-a întrecut și de această dată.

Un gol a fost suficient pentru ca trupa lui Florin Maxim să se impună, iar reușita de 1-0 i-a aparținut fundașului golgheter Antoniu Manolache, în minutul 23. A marcat cu lovitură de cap în urma unui corner executat de Andrei Hergheligiu.

Corvinul s-a impus în restanța cu CSC Șelimbăr, Florin Maxim apreciază ”victoria muncită”

După fluierul final al primului meci organizat pe stadionul din Hunedoara de când nu se mai numește ”Michael Klein”, în urma deciziei din data de 13 septembrie, Florin Maxim a apreciat victoria obținută de jucătorii săi drept una ”muncită”, dar care face bine grupului.

”O victorie muncită, s-a văzut. Am lucrat și țin la fazele fixe. Mă bucur că am reușit să câștigăm cu un gol marcat dintr-o astfel de fază. Poate reușim să conștientizăm că în momentele în care suferim putem tranșa o victorie chiar și așa, printr-o fază fixă. Am fost foarte-foarte mulțumit de aportul fiecărui jucător. Chiar am suferit. În ultimele zece minute pot spune că am jucat și pragmatic, am câștigat timp. Era nevoie și de o astfel de victorie, muncită poate mai mult decât trebuie. Asta ne consolidează pe noi, ca și grup. Mai avem de muncit și așteptăm să revină și jucătorii accidentați, pentru că din punct de vedere numeric suntem puțini acum.

Cu cât greșim mai puțin, cu atât dăm șanse mai puține adversarului să ne înscrie gol. În prima repriză am făcut o singură greșeală și a venit acea ocazie a lui Rodri Hernandes. Puteam să suferim, puteau să înscrie. Asta le-am spus la pauză: am alergam 42 de minute, că atunci a fost acea situație, și puteam să luăm un gol ușor, părerea mea”, a spus Maxim despre jocul restant din etapa 1.

Antoniu Manolache, decisiv pentru Corvinul. ”Ceilalți colegi cam lucrează pentru el”

A fost primul gol în acest sezon de Liga 2 pentru Antoniu Manolache, dar al doilea per total, după ce a înscris o dată și în Conference League, în 1-2 cu Astana. În sezonul trecut a marcat de șapte ori, de trei ori în campionat și de patru în Cupa României.

Golurile fundașului vin în urma fazelor fixe, iar Florin Maxim a fost pus să explice de ce jucătorul său are astfel de reușite.

”Se poziționează foarte bine, are un timing (n.r. – sincronizare) bun, îl caută și mingea. Ceilalți colegi cam lucrează pentru el, pentru că ne axăm pe aceste faze fixe, pentru bara a doua, pentru Manolache, chiar dacă – le mai spuneam băieților – întreaga planetă știa că la Real Madrid Sergio Ramos va da cu capul și tot Sergio Ramos dădea cu capul. Dacă el o face bine și avem timing și se desprinde adversar… Am mai avut încă o situație bună în urma unei lovituri libere. Sunt meciuri… Am presat și în prima repriză am mai avut două situații bune de a marca. Sunt meciuri când trebuie să câștigi așa”, a comentat antrenorul Corvinului.

Maxim, despre schimbările făcute în primul 11 și cum a anticipat jocul Șelimbărului

Florin Maxim a fost pus să explice și mutările din primul 11, făcute față de jocul trecut, 3-1 cu Viitorul Pandurii. A fost titularizat ca fundaș dreapta Ionuț Pop, în locul lui Mihai Velisar, care acum a fost trecut în flancul stâng, iar din stânga a fost avansat Nicolae Pîrvulescu. De la mijloc a dispărut căpitanul Neacșa, accidentat meciul trecut.

”Pentru că benzile lor, fundașii lor laterali, aveau aport ofensiv, lăsau, cum am gândit noi jocul, banda descoperită, ceea ce s-a și întâmplat în partea stângă. În prima repriză am mai avut două-trei șanse să aducem mingea în careu. Ne-a ieșit. Popică și-a făcut treaba ca fundaș lateral. Ca orice jucător. Anul trecut, cu Nick inter. Sunt disponibili. Atâta timp cât îți dorești și alergi, pe orice poziție ai juca o faci bine”, a vorbit Maxim.

Corvinul, în victoria cu CSC Șelimbăr: Lefter – I. Pop, Lică (cpt.), Ant. Manolache, Velisar – Cărăruș – Hergheligiu (Gîrbiță 74′), Lehaire, Nic. Pîrvulescu – Lupu (Chukwu 90+2′), Câmpan (Dar. Grigore 69′). Rezerve neutilizate: Blaga – Otega, Al. Stupu, Predică.

Corvinul a urcat pe locul 11 în Liga 2 și are alte două restanțe

Partida de la Hunedoara a fost programată miercuri, de la ora 17:00. În tribună s-au aflat destul de mulți spectatori, peste așteptările clubului, după cum avea să reacționeze Maxim.

”Chiar i-am simțit. Au fost alături de noi și le mulțumim. Nu e ușor să vii într-o zi de miercuri, să ne strângem atâți. Chiar mă bucur. La meciul de sâmbătă vom avea din nou nevoie de aportul lor, pentru că întâlnit o echipă care a promovat, a schimbat antrenorul, vine cu un suflu nou. Știu cum se întâmplă în astfel de cazuri, așa că trebuie să fim la fel de exacți ca și până acum”, a spus Maxim despre cei peste 1000 de spectatori prezenți în tribune.

Următorul meci al Corvinului are loc în etapa a 7-a, sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, contra AFC Câmpulung Muscel (locul 18, 6 puncte), care l-a înlocuit pe Costin Lazăr cu focșăneanul Marius Bratu în această săptămână.

Cu 7 puncte și golaveraj 5-4, Corvinul este pe locul 11 în Liga 2, devansând FC Bihor, CS Mioveni, Concordia Chiajna și Ceahlăul, care au același număr de puncte, dar golaveraje negative. Corvinul are încă două restanțe de disputat, cu Unirea Ungheni și CS Afumați. Cel cu Ungheniul are loc miercurea următoare, în deplasare.

Foto: Emil-Sebastian Popescu / Corvinul Hunedoara 

Marius ANGHEL 18 Sep. 2024, 21:27 Liga 2
Pe aceeași temă